Tgrt Haber
20 Kasım 2021 16:21

Bundesliga'da sahte aşı skandalı: Soruşturma başlatıldı, teknik adam istifa etti

Bundesliga 2'de mücadele eden Werder Bremen'in teknik direktörü Markus Anfang ve yardımcısı için sahte aşı belgesi düzenlediği hakkında Alman hükümeti tarafından soruşturma başlatılması üzerine, görevden istida ettikleri bildirildi.

Bundesliga'da sahte aşı skandalı: Soruşturma başlatıldı, teknik adam istifa etti
Bundesliga,Almanya,Markus Anfang

Almanya İkinci Ligi’nde (Bundesliga 2) mücadele eden  Werder Bremen sahte aşı skandalı ile gündeme geldi. Alman hükümeti Teknik Direktör Markus Anfang ve yardımcısı Florian Junge hakkında sahte aşı belgesi düzenlemekten soruşturma başlattı. Soruşturma devam ederken kulüpten şok bir istifa geldi ve Anfang’ın ve yardımcısının görevi bıraktığı bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kararın gerekçesi, savcıların iki teknik direktör hakkında yürüttüğü soruşturma ve sonrasında kulüp çevresinde çıkan huzursuzluktur" denildi. 
Bundesliga'dan düştükten sonra Haziran ayında kulübü devralan 47 yaşındaki teknik adam, istifa etmesinin kendi seçimi olduğu söylerken, "Kulüp yönetiminden sözleşmemi feshetmesini talep ettim, onlar da kabul ettiler. Werder'e hem bugünün Schalke maçında hem de gelecek için dünyada başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ANFANG İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Anfang, Cuma günü kulüp tarafından yayınlanan bir açıklamada, resmi bir aşı merkezinde iki kez aşılandığı konusunda ısrar etmiş ve sorunun hızlı bir şekilde çözülmesini umduğunu söyledi. Anfang, "Suçlamaları reddediyorum. Ben de her Almanvatandaşı gibi resmi bir aşı merkezine giderek iki kez aşı yaptırdım ve bunun karşılığında yine herkese verilen sarı aşı belgelerinden aldım. Eczaneye gidip bu belgemi dijital ortama aktardım. Bu adımları yaparken hiçbir sorun yaşamadım. Umarım bu karışıklık bir an önce düzelir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...