Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Şubat 2020 12:05

Bursa'da zirve yarışında kritik randevu

Bursaspor, TFF 1. Lig'in 22. haftasında yarın Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda Adana Demirspor ile mücadele edecek.

Bursa'da zirve yarışında kritik randevu
Bursaspor,

TFF 1. Lig'in 22. haftasında Bursaspor, yarın saat 16.30'da evinde Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Eskişehirspor mağlubiyetinin ardından deplasmanda Osmanlıspor'u yenerek taraftarını mutlu eden ve ligde 3. sırada yer alan yeşil-beyazlılar, puan durumunda 4. sırada bulunan ve en önemli rakiplerinden biri olan Adana ekibi karşısında 3 puan arayacak. Kritik karşılaşmayı hakem Koray Gençerler yönetecek.

İki takımda kritik eksikler var
Haftanın zirveyi yakından ilgilendiren mücadelesinde iki ekipte de önemli eksikler bulunuyor. Bursaspor'da bu sezon 6 asisti bulunan kanat oyuncusu Burak Kapacak sakatlığından dolayı forma giyemeyecek. Adana Demirspor'da ise geçtiğimiz hafta Adana derbisinde gördüğü sarı kart sebebiyle cezalı duruma düşen Hamidou Traore, zorlu deplasmanda takımını yalnız bırakacak.

Muhammed Şengezer ilk kez rakip oluyor
Bursaspor - Adana Demirspor karşılaşması kaleci Muhammed Şengezer için ayrı bir önem taşıyor. Sezon başında Bursaspor'dan Başakşehir'e transfer olan ve devre arasında Adana ekibine kiralanan kaleci genç file bekçisi, kariyerinde ilk kez yeşil-beyazlılara rakip olarak sahaya çıkacak. Bursa ekibinin bir başka eski futbolcusu Volkan Şen ise, 2 sene sonra Bursa'ya başka bir takım forması ile gelecek.

2020 yılında yenilmediler
Devre arası transfer döneminde kadrosuna önemli takviyeler yapan Adana Demirspor, 2020 yılında henüz yenilgi yüzü görmedi. Adana ekibi, bu süreçte çıktığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Balıkesirspor, Keçiörengücü ve Adanaspor maçlarını kazanan Mavi-Şimşekler, Boluspor mücadelesinde ise son dakikada yediği golle sahadan beraberlikle ayrıldı. Adana Demirspor, en son mağlubiyetini 13 Aralık 2019'da Altay deplasmanında 1-0 kaybederek yaşadı.

25 bin taraftar bekleniyor
Bursasporlu taraftarların bu kritik karşılaşmaya ilgisinin yoğun olduğu öğrenildi. Maç saatinde satılan bilet sayısının 16-17 bine ulaşabileceği ve 8 bin 740 kombineli taraftar ile birlikte stadyumda 25 bin futbolseverin olabileceği kaydedildi. Yeşil-beyazlı futbolseverler, hafta içinde sosyal medyada stadyumu doldurmak için çağrılarda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...