Tgrt Haber
10 Ağustos 2021 08:19

Busenaz Sürmeneli, yurda döndü

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boksta 69 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli yurda döndü. Havaalanında basın mensuplarına açıklamalar yapan milli sporcu, “Türk kadınının yapabileceklerini göstermekten çok mutluyum. Bu madalya hayal kuran bütün çocuklara, hiç pes etmeyen Türk kadınlarına ve Türkün gücünü gösteren herkese armağan olsun” dedi.

Busenaz Sürmeneli, yurda döndü
Busenaz Sürmeneli

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda boksta altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli'nin de aralarında bulunduğu sporcu, antrenör ve Spor Genel Müdürlüğü yöneticilerinden oluşan milli kafile yurda döndü.

Havaalanında basın mensuplarına açıklamalar yapan milli sporcu, “Türk kadınının yapabileceklerini göstermekten çok mutluyum. Bu madalya hayal kuran bütün çocuklara, hiç pes etmeyen Türk kadınlarına ve Türkün gücünü gösteren herkese armağan olsun” dedi.

"TÜRK KADINI OLMAKTAN GURURLUYUM"

Çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirten Busenaz Sürmeneli ise duygularını şu cümlelerle anlattı:
“Burada gördüğünüz sadece bir madalya. Ama içinde neler yatıyor sadece ben ve hocam Cahit Süme ile teknik heyet biliyor. Acı var, gözyaşı var, antrenmanda çektiğim zorluklar var. Her şey bu madalyanın içinde. Çocukluk hayalim avuçlarımın içinde. Küçük bir çocuktum, olimpiyatın ne olduğunu bilmeden Cahit hocam bana her zaman; ‘Olimpiyata gideceğiz. Orada final oynayacağız, altın madalya alacağız’ dedi. Evet, hocam başardık, olimpiyat madalyasını aldık. Çok mutluyum, çok gururluyum. Türk kadını olmaktan, Türk kadınının yapabileceklerini göstermekten çok mutluyum. Bu madalya hayal kuran bütün çocuklara, hiç pes etmeyen Türk kadınlarına ve Türkün gücünü gösteren herkese armağan olsun, umut ışığı olsun. Yangınımızda çalışanlara, evleri barkları yananlara, canı küçücük bile acıyan herkese umut ışığı olsun. Allah bana nasip etti, 108 sporcumuza da inşallah nasip eder bu duyguyu. Tarif edilemez bir duygu. Avrupa şampiyonluğu, dünya şampiyonluğu yaşadım ama bu bambaşka bir duygu. Ağlayarak aldım madalyayı ama iyi ki de ağlamışım. Türk kadını olmaktan gayet mutlu ve gururluyum.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...