Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Mart 2015 11:04

Buz hokey final maçı kavgalı bitti

Erzurum'da düzenlenen Türkiye Üniversiteler Ligi (ÜNİLİG) Kış Spor Oyunları buz hokeyi final maçı kavgalı bitti

Buz hokey final maçı kavgalı bitti
erzurum,buz hokeyi,kavga

Atatürk Üniversitesi güçlü rakibi Kocaeli Üniversitesi'ne 6-4 mağlup olunca olaylar çıktı. Polis kavganın büyümesini biber gazı sıkarak önledi.
Erzurum'da 11- 15 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ÜNİLİG'de bugün saat 15.00'de, 3 binlik buz hokeyi salonundaki erkekler final maçında Atatürk Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen mücadelede Kocaeli Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi'ni 6-4 mağlup etti. Maç bitimi sonrası sporcular arasında çıkan kavga tribünlere sıçradı. Taraftarında kavgaya karışması ile olaylar büyüdü. Olay yerine sevk edilen polis, buz hokeyi sahasına girdi. Polis biber gazı sıkarak kavgaya müdahele etti. Polisin sıktığı gazdan etkilenen bir sporcu Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, yaşanan olayın üzücü olduğunu belirterek "Final maçıydı, altın ve gümüş madalya için yarıştılar. İki takımda Türkiye'nin önde gelen takımı. Kaliteli ve çekişmeli bir maç oldu. Ancak maç sonunda tatsız olay yaşandı. Kavga büyüyünce polis biber gazı sıktı. Kocaeli birinci, Atatürk Üniversitesi ikinci, Ankara Üniversitesi ise üçüncü oldu. İstenmeyen görüntülerin yaşanması bizi üzdü" dedi.
Kocaeli Üniversitesi Buz Hokeyi Bayan Takım Antrenörü Makbule Atay ise "Atatürk Ünivesitesi'nin sporcuları bizim sporculara saldırdı. Maçı izleyen kız sporcularımızı yere yatırıp, linç ettiler. Hani misafir perverlik nerede? Herkesin annesi babası var iyi ki burada değiller. Çok büyük bir kavgaydı sporcular ve tribün sopalarla saldırlar. Küfürler ettiler" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...