Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2014 15:55

Carlos, 'Seedorf gibi başlayamazdım'

Sivasspor Teknik Direktörü Carlos, 'Teknik direktörlük kariyerime Clarence Seedorf gibi başlayamazdım' dedi.

Carlos, 'Seedorf gibi başlayamazdım'
Sivasspor Teknik Direktörü, Carlos, teknik direktör kariyeri açıklaması,

Western Union ve UNICEF'in ortaklığında gerçekleştirilen "PASS" isimli projenin İstanbul'daki tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan dünyaca ünlü futbol adamı Roberto Carlos, "Seedorf'un yaptığı gibi yapamazdım. Kendisi direkt olarak Milan'ın başında göreve başladı ve büyük baskı altına girdi. Sivasspor'un çok iyi bir projesi vardı. Bu projeyi kabul etmek istedim ve kabul ettim. Sonuçlar da zaten ortada" dedi. Teknik direktörlük kariyerinin başında olduğunu kaydeden genç teknik adam, "Yola Sivasspor ile çıktım. Önemli olan Sivasspor ile yola başarılı bir şekilde devam etmem. İki yıllık bir sözleşmem var ve iyi işler yapmak istiyorum. Futbolculuk dönemimdeki başarıları teknik direktör olarak da sürdürmek istiyorum. Bu şekilde devam edersem zaten bazı teklifler kendiliğinden ortaya çıkacaktır" diye konuştu.  
Sivas'taki yaşamı ve takımının sergilediği performans hakkında da değerlendirmeler yapan Roberto Carlos, şunları kaydetti: "Benim doğduğum şehir de zaten Sivas boyutlarında olan bir şehirdi. O yüzden çok fazla bir sıkıntı yaşamıyorum.Tabi Sivas'ın farklı bir kültürü var. Farklı bir dil ve farklı bir yaşantı var, buna rağmen çok sıkıntı yaşamadım. Sivasspor, şu anda gittikçe kalitesini artıran ve her geçen gün daha fazla takım olan bir ekip. O yüzden şu anda ligin üst sıralarındayız, iyi futbol oynuyoruz. Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı ve Trabzonspor'u da izliyoruz. Hepsinden ufak tefek bir şeyler görüp, bir şeyler öğrenip, kendi kalitemiz ve kendi deneyimimizle birleştirerek ortaya güzel sonuçlar çıkartabiliyoruz." "Fenerbahçe'ye karşı mücadele eden takımın teknik direktörü olmak, Fenerbahçe'de futbol oynuyor olmaktan daha zor" diyen Brezilyalı teknik adam, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Fenerbahçe çok büyük bir takım. Dünkü maç benim için çok zor bir maçtı, çünkü Fenerbahçe'de geçirmiş olduğum çok güzel dönemlerim var. Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki puan farkının 4'e inmesi benim için zorlu bir durum. Ama ben şu anda Sivasspor teknik direktörüyüm ve Fenerbahçe maçını almam gerekiyordu. Fenerbahçe ve taraftarı şampiyonluğu hak ediyor. Şampiyonluk yolunda onlara başarılar diliyorum. Başkan Aziz Yıldırım'a buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Fenerbahçe biraz zor bir dönemden geçiyor ama kulübün içerisinde olan ufak tefek şeyler bunlar. En kısa zamanda iyi sonuçlar ve galibiyetler almaya başlayacaklardır."  Fenerbahçe ile yaptıkları maçı yöneten ve kararlarıyla eleştirilen hakem Yunus Yıldırım'ın Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri olduğunu vurgulayan Brezilyalı teknik adam, şunları kaydetti:
"Dün tartışmalı olan iki pozisyon vardı. Bir tanesi Kadir'in eline çarpan top, diğeri de Egemen'in kırmızı kart gördüğü pozisyon. Yunus Yıldırım bence Türkiye Ligi'nin en iyi hakemlerinden biri. Türkiye Ligi'ndeki hakemlerle ilgili çok fazla bir şey konuşmayı sevmiyorum çünkü bu yüzden iki maçta sıkıntı yaşadık, Medical Park Antalyaspor ve Galatasaray maçları. Fenerbahçe maçında da belki bu tip hatalardan ötürü yalnızca bir galibiyet aldık. Maçı kazanan oyunculardır, hakem değil."  Fenerbahçe'de Emenike ve Webo'nun forma giymediğinin hatırlatılması üzerine genç çalıştırıcı, "Fenerbahçe'ye ilk yarıda 5-2 yenildiğimiz maç, henüz Sivasspor'da ikinci maçımdı. Takımı tam olarak organize edecek zamanı bulamamıştım. Ama dün oynayan Sivasspor, kendi kimliğini gösteren bir Sivasspor'du. Liderlik ruhu taşıyan ve gerçekten büyük takım olan bir Sivasspor'du. İlk maça göre böyle bir farklılık var. Fenerbahçe'nin iki önemli oyuncusu eksikti ama yine de bu eksikleri telafi edecek oyuncuları da her zaman var. Fenerbahçe inişleri çıkışları olsa da hala favori." Şampiyonluk mücadelesinin ligin sonuna doğru daha da heyecanlı bir hale geleceğini belirten Roberto Carlos, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda şampiyonluk mücadelesindeki hırs iyice arttı. Takımlar birbirine iyice yaklaştı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Sivasspor, sonuna kadar bu mücadeleye devam edecek. Diğer takımların yapacağı hatalar, yaşayabilecekleri puan kayıpları her zaman diğer takımların işine yarayacak. Sezonun sonuna kadar çok ciddi bir şampiyonluk yarışı izleyeceğiz. Şu anda lig bitmiş olsa ikinci olurduk. Çünkü Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa kupalarından dışarıda bırakılmış durumda. Dolayısıyla Avrupa'ya biz gidiyor olurduk. Bizim için önemli olan sıralamada bu pozisyonda yer almak. Dördüncülük ve beşincilik de bizim için iyi bir sonuç."
Roberto Carlos, eski kulübünün başkanı Aziz Yıldırım'a da başarı dileklerinde bulundu.  Fenerbahçe maçından önce sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım ile görüşme fırsatı bulamadığını da ifade eden Brezilyalı teknik adam, "Maçtan önce başkan Aziz Yıldırım ile görüşecek zaman olmadı. Çünkü maça konsantre olmuştuk, kamp yapıyorduk ama çok isterdim. Çünkü Fenerbahçe'de oynadığım dönemde kendisi benim babam gibiydi. Fenerbahçe'nin kapılarını bana ardına kadar açtı. Bu yüzden kendisine her zaman başarılar diliyorum" diye konuştu.  Eski takım arkadaşı Ronaldinho'nun Beşiktaş'a transfer süreci için de görüş bildiren Carlos, "Beşiktaş yönetimi süreç işlerken daha çabuk davranmalıydı" derken, Spor Toto Süper Lig'deki en iyi sol bekin Sivasspor'da forma giyen Ziya olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...