Tgrt Haber
28 Temmuz 2020 17:37

CAS, Trabzonspor kararını ne zaman açıklayacak

Süper Lig'i 2. sırada tamamlayan Trabzonspor'un CAS'tan çıkacak kararı bekliyor. Peki CAS, Trabzonspor ile ilgili kararını ne zaman açıklayacak? Bordo mavili takımın ceza süreciyle ilgili önemli detaylar haberimizde...

CAS, Trabzonspor kararını ne zaman açıklayacak
CAS Trabzonspor kararını ne zaman açıklayacak,,CAS Trabzonspor,,Trabzonspor CAS kararı ne oldu,,CAS Trabzonspor kararı,,CAS Trabzonspor kararını açıkladı mı,,UEFA Trabzonspor men cezası,,Trabzonspor neden ceza aldı,,Trabzonspor CAS kararı açıklandı,,CAS T

Şampiyonluk yarışında Medipol Başakşehir'in gerisinde kalan Trabzonspor Süper Lig'i 2. sırada tamamladı. Bordo mavililer bulunduğu sıralama nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme hakkı elde etmiş olsa da, UEFA'dan gelen ceza nedeniyle Avrupa kupalarına katılamayacak. Ancak UEFA ceza kararına itiraz eden Trabzonspor konuyu CAS'a taşımıştı. CAS, Trabzonspor'un itirazını değerlendirmeye karar verse de, henüz itirazın sonucunu açıklamadı. Peki CAS, Trabzonspor'un itirazıyla ilgili kararını ne zaman açıklayacak? İşte konuyla ilgili bilgi, değerlendirme ve son gelişmeler...

ŞAMPİYONLAR LİGİ BİLETİ ŞÜPHELİ

Trabzonspor belki şampiyonluğu kaybetti ancak ikinci sıra da tehlikedeydi. Sivasspor kazansa, Trabzonspor kaybetse, Bordo-Mavililer ikinci sırayı kaptıracaktı. Bordo-Mavililer, işi Sivas’ın alacağı sonuca bırakmadan kendisi bitirdi. Kayserispor’u son dakikalarda attığı golle 2-1 deviren Trabzonspor, 65 puanla sezonu tamamladı. Beşiktaş 62 puanla üçüncü, Sivasspor yenildiği için 60 puanla dördüncü oldu. Ancak bu ikincilik, henüz Şampiyonlar Ligi bileti anlamına gelmiyor. UEFA’nın verdiği 1 yıl Avrupa’dan men cezasının kalkması gerekiyor.

CEZA KALKARSA NE OLACAK?

Trabzonspor, UEFA tarafından Avrupa Kupaları'ndan aldığı men cezası CAS'tan dönmesi halinde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna katılacak. Trabzonspor, cezasının kaldırılması ve Türkiye Kupası'nı kazanması halinde de Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna katılacak. CAS cezayı onayladığı takdirde Karadeniz ekibi gelecek sezon Avrupa kupalarında forma mücadele edemeyecek.

TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLAR LİGİ GELİRİ NE OLUR?

Bunun için Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) 6.5 saatlik itiraz savunmasını sunan Trabzonspor Kulübü, gelecek haberi bekliyor. Eğer CAS, Trabzonspor’un cezasını kaldırırsa, Bordo-Mavililer Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılacak. Burada rakiplerini saf dışı bırakması halinde adını gruplara yazdıracak olan Trabzonspor, minimum 20-25 milyon Euro’luk bir gelirin sahibi olacak. Kısacası sahada işi çözen Fırtına, şimdi masada kazanmayı umut ediyor.

TRABZONSPOR'UN SAVUNMASI

Bu karara CAS nezdinde itiraz eden bordo mavili ekip, savunmasında eski başkan Muharrem Usta ile yapılan anlaşma sonrasında kulübün yükümlülükten kurtulduğu, son dönemdeki harcamalarında azalmaya gittiği, sponsorluklarla önemli gelirler elde ettiği ve tribün gelirlerinin de ciddi şekilde arttığına vurgu yaptı. Bu nedenlerle Trabzonspor'un ekonomik olarak çok iyi bir duruma geldiği, Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmanın ardından ise oyunculara, menajerlere ve herhangi bir kulübe borcun dahi bulunmadığı belirtildi. Kulüp, ayrıca, Şampiyonlar Ligi'ne katılımdan gelecek parayla kulübün iyi noktalara geleceğine ve bu durumun ekonomik olarak atılan adımlara çok ciddi katkı yapacağına da vurgu yaptı.

CAS TRABZONSPOR KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK

UEFA, 2019 yılındaki mali tablosunda tutarsızlıklar olduğu gerekçesiyle Trabzonspor'u 1 yıl Avrupa kupalarından men etmiş, bordo-mavililer de soluğu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) almıştı. CAS, Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi bileti elde eden bordo mavili ekibin Avrupa kupalarına katılıp katılamayacağına yönelik kararını 3 Ağustos tarihinden önce olmak kaydıyla duyuracak. Trabzonspor'un men cezasının sürmesi halinde, Türkiye'yi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek ikinci takım Beşiktaş olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...