Tgrt Haber
12 Ocak 2022 11:54

Cem Bölükbaşı 2022'de Formula 2'de yarışacak

Milli otomobil sporcusu Cem Bölükbaşı, 2022 sezonunda Formula 2’de yer alçağını açıkladı. Uzun ve yorucu bir sezonun kendisi belediğini belirten Bölükbaşı, “Formula 2'de yarışıyorum ama Formula 1'e hazırlanıyormuş gibi çalışmalar yapmam lazım” dedi.

Cem Bölükbaşı 2022'de Formula 2'de yarışacak
Cem Bölükbaşı,,Formula,,Yarış,

Milli sporcu Cem bölükbaşı, Zorlu PSM Sky Lounge alanında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Formula 2’de yarışacağını resmen duyuran sporcu, çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Formula 2 için hazırım mesajı verdi. Cem Bölükbaşı'n açıklamaları şu şekilde:

"FORMULA 2 İÇİN HAZIRIM"

"Formula 2 için hazırım. Fiziksel antrenmanlar çok önemli. Formula 2'de yarışıyorum ama Formula 1'e hazırlanıyormuş gibi çalışmalar yapmam lazım. Elimize bir fırsat geldi ve dünyada yalnızca 22 kişiyiz. Hepimiz Formula 1 hayali peşinde koşuyoruz. Formula 3 Asya Şampiyonası'na da katılacağım. Formula 1 lisansı için toplamam gereken lisans puanları var. Formula 2'deki sprint yarışları da sayarsak toplam 43 yarışa çıkacağım. Çok uzun bir sezon bizi bekliyor."

"SANAL DÜNYADAN GELİP TARİHİN İLK FORMULA 1 PİLOTU OLACAĞIM"

"Kısa bir süre de olsa çok uzun bir yol aldık. Dijitaldeki bilinirliğim Formula 1'in de dikkatini çekti. Espor'dan gelip Formula 2'ye çıkan ilk pilot oldum. Hikaye olarak onların da ilgisini çekiyor bu. Belki de sanal dünyadan gelip tarihin ilk Formula 1 pilotu olacağım. Bu seviye çok büyük bir adım ama daha başlangıç. Daha çok başındayız. Yarışmayı seviyoruz. Şu anda bütün Formula 1 takımlarının ve pilotlarının en büyük yatırımları simülasyon sistemlerine oluyor. İlk ayarlar simülasyonda yapılıyor. Cuma günü araca oturduğunuzda bütün ayarlar simülasyona göre yapılıyor."

Cem Bölükbaşı 2022'de Formula 2'de yarışacak
Formula 2’de yarışacağını resmen duyuran sporcu, çok heyecanlı olduğunu belirtti

CEM BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

Motorsporları kariyerine kartingle başlayan Cem Bölükbaşı, Michael Schumacher Karting Akademisi'nde eğitim aldı. Maddi imkansızlıklar ve sponsor eksikliği sebebiyle hayallerini erteleyen Cem Bölükbaşı, ardından Formula 1 E-Spor etkinliklerine katıldı. Dijital yarışlarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve 2018'de 80 bin kişi arasından ilk 20'ye giren Cem Bölükbaşı, 2018'de Borusan Otomotiv'in GT Serisi takımına katılarak gerçek pistlere geri döndü.

İlerleyen yıllarda hem Espor hem de pist yarışlarında mücadele eden Cem, çeşitli başarılar elde etti. 2020'de, Formula 3 Asya Serisi'nde mücadele etti. Sosyal medyadaki etkinliğiyle bu serinin izlenmesinde artış oldu. Pistte de başarı elde ederek çaylaklar arasında üçüncü oldu. 2021'de çeşitli kategorilerde yarışmalara katıldı. Avrupa dayanıklılık şampiyonasında mücadele edip 2.'likler kazandı. Daha sonra Euro Formula Open'da yarıştı.

Macaristan, İtalya gibi yarışlarda başarılar elde etti. 15 yarışa katılıp 8 kez podyuma çıktı ve 2 yarış kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...