Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Şubat 2014 16:09

Chelseali taraftarlara 'metroyu kullanmayın' uyarısı

Ingiltere Dışişleri Bakanlığı, bugünkü Galatasaray maçı için Istanbul'da bulunan Chelseali taraftarlardan metroyu kullanmamalarını istedi.

Chelseali taraftarlara 'metroyu kullanmayın' uyarısı
Chelseali taraftarlar,Ingiltere Dışişleri Bakanlığı,metroyu kullanmayın,

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün akşam Taksim'de yapılan gösteriler sırasında Chelsea taraftarlarıyla ilgili münferit iki olay yaşandığı ifade edildi. Ingiliz basını ise taraftarların bıçaklı saldırıda hafif şekilde yaralandığı iddiasını sayfalarına taşıdı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, Istanbul'da ve Türkiye'de hükümet karşıtı gösterilerin devam edebileceği belirtilerek, "Bazı durumlarda Türk polisi tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale edebiliyor. Bu gece de Taksim Meydanı'nda olaylar çıkabilir. Gösteri ve göstericilerden uzak durun." uyarısı yapıldı.
Istanbul polisinin, Chelsea taraftarlarına metroyu kullanmamaları tavsiyesini yaptığını aktaran Ingiltere Dışişleri Bakanlığı, IETT'nin Taksim Meydanı'ndan stadyuma 15 lira ücretle Chelsea taraftarlarına özel otobüs tahsis edeceğini de belirtti. Otobüsler maçtan sonra yine Taksim Meydanı'na dönecek.Istanbul'da 2000 yılında 2 Leeds United taraftarı bıçaklanarak öldürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...