Tgrt Haber
15 Ocak 2014 09:41

Cüneyt Çakır Dünya Kupası'nda görev alacak

FIFA, Türk hakem Cüneyt Çakır'ı Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası'nda görevlendirdi.

Cüneyt Çakır Dünya Kupası'nda görev alacak
dünya kupası,cüneyt çakır,brezilya görev,FiFA hakemler kurulu,

FIFA, Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda düdük çalacak 25 hakem üçlüsünü açıkladı. Türk hakem Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda görev alacak 25 hakem arasında yer aldı. Brezilya'da Cüneyt Çakır'ın yanı sıra yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun görev alacak.Jim Boyce başkanlığında yapılan FIFA Hakemler Kurulu'nun Zürih'te yapılan toplantısında, 43 farklı ülkeden 25 hakem üçlüsü ve ilave olarak 8 ikili hakem görevlendirildi.
Dünya Kupası'nda Asya'dan (AFC) 4, Afrika'dan (CAF) 3, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler'den (CONCACAF) 3, Güney Amerika'dan (CONMEBOL) 5, Okyanusya'dan (OFC) 1 ve Avrupa'dan (UEFA) 9 hakem yer alacak.Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, 2014 Dünya Kupası'nda düdük çalacağı açıklanan Türk hakem Cüneyt Çakır'ın başarısıyla gurur duyduklarını söyledi.Alp, Cüneyt Çakır'ın Türk hakemliğinin yüz akı olduğunu belirterek, "Hakemlerimizi ve Merkez Hakem Komitesi'ni eleştirenlere en iyi cevabı verdiğimizi düşünüyorum. Herhalde artık şapkalarını önlerine koyup düşünürler. Cüneyt Çakır, ülkemiz adına çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Kendisiyle ile ne kadar övünsek azdı" diye konuştu.Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda düdük çalacağının açıklanmasının ardından, kendisiyle bir görüşme yaptığını belirten Alp, "Kendisi haberi antrenman sırasında aldı. Sabahın erken saatlerinde bile çok yoğun çalışıyor. Türkiye'yi temsil edeceği için çok mutlu ve gururlu. Zaten önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yapacağız ve mutluluğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...