Tgrt Haber
27 Ağustos 2018 21:00

Denizlispor'un çöpten çıkan kupaları müzede

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Denizlispor'un çöpte bulanan kupaları, kulübün müzesine teslim edildi.

Denizlispor'un çöpten çıkan kupaları müzede
Denizlispor,

 Denizlispor Kulübü Başkan Yardımcısı Taner Atilla, kulüp binasında  Denizli 1. Amatör Ligi ekiplerinden Akkonakspor'un yönetim kurulu üyesi Hakan  Karaca'dan kayıp kupaları teslim aldı.
 
Atilla, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöpe atıldıktan sonra bir  vatandaşın evine götürerek saksı olarak kullandığı belirlenen kupaları bugün  Denizlispor Müzesi'ne kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.
 
Çöpe atılan kupalar arasında 1982-83 Türkiye 2. Lig B Grubu  birinciliği, Türkiye 2. Ligi Yükselme Grubu ikinciliği, 1993-1994 2. Lig 3. Grup  birinciliğinin de olduğunu ifade eden Atilla, bu durumun Denizlispor ve ülke  futbolu adına gerçekten çok büyük bir ayıp olduğunu, ne olursa olsun bunu  yapanların cezasını çekmesi gerektiğini vurguladı.
 
Atilla, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirterek, şöyle devam  etti:
 
"Bildiğiniz gibi geçen hafta üzücü bir olayla karşılaştık. Bugün  gördüğünüz gibi emanetlerimiz yerini buldu. Ben öncelikle buna vesile olanlara  teşekkür ediyorum. Ama Denizlispor camiasından da her ne kadar hata bizim olmasa  da kupalar çok eski yılların olsa da böyle bir olay yaşandığı için ve yönetimde  de biz olduğumuz için özür diliyoruz. Biz gördüğünüz gibi kupalar için yer  yaptırdık ve sergiliyoruz. Bizim için bunların manevi değeri çok yüksek, hiçbir  değerle ölçülemez."  
 
Kupaların bakıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Atilla, bütün  bakımlarını yaptırarak kupaları layık olduğu şekilde sergilemeye devam  edeceklerini sözlerine ekledi.
 
Konuşmanın ardından Taner Atilla, kupaların bulunmasında emeği  geçenlere forma, ayakkabı ve maç bileti hediye etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...