Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2015 12:28

Derbinin hakemi belli oldu

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında, 8 Mart Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Derbinin hakemi belli oldu
derbi, hakem, galatasaray, fenerbahçe,

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbide Cüneyt Çakır'ın düdük çalacağı belirtildi. Maçta Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Derbide dördüncü hakemliği Özgüç Türkalp, ilave yardımcı hakemlikleri ise Süleyman Abay ile Hakan Ceylan üstlenecek.

CÜNEYT ÇAKIR'IN DERBİ KARNESİ
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 8 Mart Pazar günü oynanacak kritik maçı yönetecek FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, kariyerindeki 19. derbisine çıkacak. Süper Lig'de 2001-2002 sezonundan bu yana görev alan 1976 doğumlu Çakır, bugüne kadar 18 derbide düdük çaldı. Cüneyt Çakır 15 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, bir de TFF Süper Kupa'da derbi yönetti. FIFA'nın da güvendiği hakemler arasında yer alan Çakır, kariyerinde daha önce 8 kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde görev aldı. Tecrübeli hakemin düdük çaldığı maçlarda Fenerbahçe 4, Galatasaray ise 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, bir karşılaşma da berabere bitti. Fenerbahçe bu maçlarda 13 gol atarken, Galatasaraylı futbolcular 9 kez sarı-lacivertli fileleri havalandırdı.

ÇAKIR'DAN 11 KIRMIZI 48 SARI KART
Cüneyt Çakır, düdük çaldığı Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında 11 kez kırmızı kartına başvururken, iki takımın futbolcularına da 24'er kez sarı kart gösterdi.

Tecrübeli hakem Çakır, geride kalan 8 maçta Fenerbahçe'den 6, Galatasaray'dan ise 5 futbolcuyu kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

BU SEZON 3. DERBİSİ
Çakır, 2014-2015 sezonundaki 3. derbi maçına çıkacak. FIFA kokartlı hakem, bu sezon ilk olarak 6. hafta Türk Telekom Arena'da yapılan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde görev yaptı. Çakır, 2-1 sarı-kırmızılı takımın üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmada, Fenerbahçe'den Bruno Alves'i 53. dakikada kırmızı kartla cezalandırdı. Çakır'ın yönettiği ikinci derbi ise 16. haftada Beşiktaş ile Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Çakır, Galatasaray'ın 2-0 kazandığı bu maçta da Beşiktaş'tan Veli Kavlak'a 62. dakikada kırmızı kartını çıkardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...