Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2014 16:43

Dev derbiye saatler kala böylesi ilk kez oluyor

Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ilk derbisinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Dev maç öncesi tribünlerin boş kalma tehlikesi bulunuyor.

Dev derbiye saatler kala böylesi ilk kez oluyor
galatasaray,fenerbahçe maçı,derbi,spor toto süper lig,

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak Galatasaray - Fenerbahçe maçını FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Derbide dördüncü hakem olarak Alpaslan Dedeş, ilave yardımcı hakemler olarak da Süleyman Abay ile Hakan Ceylan görev alacak.
Süper Lig'de 6. hafta öncesi üçer galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi sonrası 10'ar puanı bulunan iki takımdan gol averajıyla Galatasaray üçüncü, Fenerbahçe dördüncü sırada bulunuyor.
EKSİKLER
Derbide taraftar desteğini arkasına alacak Galatasaray'da sakatlığı bulunan Burak Yılmaz'ın durumu henüz netlik kazanmadı.Deplasmanda taraftarından yoksun mücadele edecek Fenerbahçe ise kırmızı kart cezalısı Bekir İrtegün ile sakatlıkları süren Egemen Korkmaz ve Mehmet Topuz forma giyemeyecek. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları geçen Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ile Moussa Sow'un ise derbide oynaması bekleniyor.
GİDERAYAK PFDK'LIK
Ünal Aysal, Galatasaray Başkanı olarak son derbisini izleyecek. Aysal'ın başkanlığında 19 derbiden 10'unu kazanan sarı-kırmızılılar, 3 kez yenildi. Aysal, 11 F.Bahçe derbisi yaşarken 5 galibiyet, 3 yenilgi, 3 beraberlik gördü. Bu arada Cüneyt Çakır'ın derbiye atanmasını "Şaibeli" olarak değerlendiren Aysal bu sözleri nedeniyle PFDK'ya sevkedildi.
7 DERBİ YÖNETTİ 10 KIRMIZI GÖSTERD
G.Saray-Fenerbahçe derbisinde gözler hakem Cüneyt Çakır'da olacak. Kariyerinde 7 kez G.Saray-F.Bahçe derbisi yöneten tecrübeli hakem bu maçlarda 10 kez kırmızı kart gösterdi. Kanarya, Çakır'la 4 kez kazanırken, Aslan 2 kez galibiyet sevinci yaşadı. Bir maç ise berabere bitti. 2014 Dünya Kupası'nda düdük çalarak Türkiye'nin gururu olan Cüneyt Çakır, geçen sezon Süper Lig'de 24 maçla en çok karşılaşma yöneten isim oldu. Süper Lig'de geride kalan 5 haftada 3 maçta görev yaptı.
GALATASARAY - FENERBAHÇE
STAT: TT Aren
SAAT: 19:0
HAKEM: Cüneyt Çakır
GALATASARAY: Muslera, Tarık Çamdal, Semih Kaya, Chedjou, Telles (Veysel), Melo, Selçuk İnan, Dzemaili, Sneijder, Olcan Adın, Burak Yılmaz
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego (Meireles), Alper Potuk, Emenike (Webo)
DEV KOREOGRAFİ
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşma öncesinde tribünde bir koreografi gösterisi yapılacak.
Galatasaraylı taraftarların, günlerdir sürdürdükleri çalışmalarda artık sona gelindi. Türk Telekom Arena'nın Kuzey tribünününde olması beklenen koreografinin ses getirecek bir çalışma olacağı tahmin ediliyor.
BİLETLER ELDE KALDI
Galatasaray - Fenerbahçe maçı için satışa çıkartılan 20 bin biletin, 8 bini satıldı. 12 bin bilet ise alıcı bekliyor. Bu akşam 52 bin 652 kişilik Arena Stadı'nın tribünlerinde boşluklar olan bir derbiye tanıklık edebiliriz.
Galatasaray'da satılan 28 bin kombine kartlı taraftar da hesaba katıldığında bu kişilerin tamamının maça gelmesi halinde derbiyi şu anki rakamlara göre maksimum 36 bin kişi izleyecek. Uzun yıllardır Galatasaray - Fenerbahçe derbilerinde tribünlerde boşluk olmuyordu. Bu durumun bu akşamki derbiye nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...