Tgrt Haber
23 Şubat 2015 17:26

Divan Kurulu'nda Yarsuvat'tan sert sözler

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygu Yarsuvat, Divan Kurulu toplantısında flaş açıklamaların altına imza attı.

Divan Kurulu'nda Yarsuvat'tan sert sözler
divan

 Galatasaray'ın hava koşulları nedeniyle iki kez ertelenen Şubat ayı olağan toplantısı uzun bir aradan sonra geleneksel olarak Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı. Sportif A.Ş'nin hisselerinin kulüp üyelerine satışı Divan Toplantısı'nın ana gündem maddesi idi ancak yapılan oylama ile güncel konulardaki eleştirilerin önce yapılması kabul edildi ve bazı üyeler önemli eleştiride bulundu.
 
HAYRETTİN KOZAK  : "44 FUTBOLCUYU YILDA 50 MİLYON EURO ÖDÜYORUZ, BU İSRAF"
 
"Ara dönem olarak tanının bu yönetim dönemi başlangıçta ifade edilenen sevgi kardeşlik söylemlerinin dışına çıkıp bir kavga dönemi oluşturuldu. Biz Galatasaraylılar insancıl hümanist insanlardan oluşuruz, biz entellüktüel seviyemiz yüksek olduğıu için değil insanı sevdiğimiz için böyleyiz diyor başkanımız.  
 
Bu durumda önceki başkanlarımızın hepsinin katılacağı bir ortak toplantı yapmasını şiddetle başkanımıza öneriyorum. Ayrıca seçimde aday olacak başkan adayları gelecek divan toplantısına gelip kendiylerini anlatsınlar.
 
Bu arada yeni stadımızın açılışı 4 yıl oldu. Yarım yamalak açıldı ama 4 yıldır kullanıyoruz. 4 yıl geçmiş stadın tapusunda bizim irtifak hakkımız tescil edilmiş değil. Devir teslim yapıldığına ait soru işaretlerimiz var. Ulaşıma gelince stadın erken açılmasından dolayı durum vahim. Stada gelen insan kaynağımızın hali vahim. " dedi ve Hayri Kozak taraftarın maça giderken yaşadığı sıkıntıya ait görseller sundu.
 
"Stada gitmek için taraftarlarımız duruma göre 2 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Stadın arkasında inşaat yapan şirket bizim arazimize satış ofisi kurdu. Bize burdan ücret ödediğini sanmıyorum. Bu işgale ne kadar daha izin verilecek?
 
Riva arazisinign ruhsat süresi doldu mu, yenilenecek mi? Mecidiyeköy'deki arazimize planlanan proje ne zaman nasıl başlayacak?
 
Gelecek seçimde aday olacak arkadaşlarımızın gayrimenkullerimizle ilgili bilgi ve çalışmaları var mı? Dünyada hiçbir kulüpte olmayan varlıklara sahibiz ama hiçbir şey yapamıyoruz.
Sportif A.Ş altı ayda 72 milyon zarar etti. 12 ayda zararımızın 140 milyonun altında olmayacak. 5 yıl üst üste zarar edince başımıza gelenleri Mehmet Helvacı uzun uzun anlattı.
Sözleşmeli sporcularımıza 404 milyon sözleşmeli vaadimiz var. 44 futbolcumuz var. Bunlara yılda 47 milyon euro ödenecek garanti para var. Maç başınalarla ödememiz gereken 50 milyon euro aşmakta.  
 
Voleybol basketbol kadın ve erkek takımları 3,5 yılda 200 milyon zarar etmiştir. Bu rakamlar çok vahim durumu göstermektedir.  Artık Sportif A.Ş de görevli Ebru Köksaldı, Mete İkiz ve dışardan görevli Ali Dürüst artık bugün bize 31 Mayıs'ta Sportif A.Ş'nin kar ve zararı ne durumda olacaktır bize anlatsınlar."
 
AHMET ÖZDOĞAN : "YAYIN HAVUZUNU BİZ BOZMALIYIZ"
 
"Tüzüğümüzün 84. maddesi Galatasaray Başkanı'nın yetkilerini belirler. Çok geniş bir yetkidir, zaman zaman yönetim kurulu üyeleri bizim haberimiz yok dese de Başkan ne emrederse o olur. Duygun Yarsuvat Başkanımız bir tespitte bulundu. Başkanımız bakın neler demiş. Net borç alacak farkımız 653 milyon olacak 1 milyar 484 milyon da borç gözükmektedir."
 
Ahmat Özdoğan yaptığı açıklamada Duygun Yarsuvat'ın 5 Mart 2014'de  Divan toplantısında başkan Ünal Aysal dönemini eleştiren konuşmasını okuyarak hatırlattı ve federasyonlarla kulübün ilişkilerinin kulübe büyük zararlar verdiğini şöyle özetledi:
 
"Basketbol ve futbol federasyonlarını yöneticilerimiz eleştiriyor. Peki kaç delege Galatasaray adına toplantılara katıldı. Konuşarak olmuyor, gidip genel kurullara etki etmeliyiz. Havuzun bozulmasını isteyecek kulüp biz olmalıyız. Futbol Federasyonu'nun içinde olarak bu hakkımızı aramalıyız. Galatasaray yayın havuzundan yüzde 10 pay alabiliyor. Başka kulüpler sırtımızdan para kazanıyor. Galatasaray adına değişik internet grupları kuruluyor ve arada yapılan konuşmalarda eski yöneticiler, başkanlar hakkında ciddi iddialar ortaya atılıyor."
 
TANER AŞKIN "9 MİLYON EUROYA BİTECEK 3 TRANSFER 22 MİLYON EUROYA BİTMİŞ BUNUN ÜSTÜNE GİDİLMELİ"
 
"İçinde bulunduğumuz durumu herkes biliyor. Rakamlarla herkesin aklını artık karıştırmaya gerek yok. Buralara birden bire değil, 96 yılından beri gelen serüven bu. Bize düşen tek şey içinde bulunduğumuz durumdan nasıl çıkarız. Kötü senaryo ortada. Ancak gelin birlik olalım ve bu küfeyi birlikte sırtlayalım. Türlü sıkıntılar sürüyor ama hayat devam ediyor. Birlik beraberliği süratle tesis etmeliyiz. Başkanımız son dakikada olsa demokratik ortamda Galatasaray'ın seçimine girdi. Suçlamıyorum, son anda girdiler. Çok şeye vakıf değildi. Ancak geçmişten devam eden yöneticiler vardı. Artık birlik beraberliği sağlamalıyız. Sayın başkan çıkıp, Işın Çelebi'nin Galatasaraylılığını tartışılır hale getiriyor. Sayın başkan siz herkesi koruyup, kollamalısınız. Sizin tecrübenize, kariyerinize hiçbir şey söyleyemeyiz. Sizin en büyük göreviniz; Galatasaray'ı yönetmek kadar birlik beraberliği de sağlamak.
 
Galatasaray'da ciddi ithamlar var. İbra meselesini siz iki ibra yapmak gerek dediniz, 2. başkan ise iki ayrı ibraya gerek yok diyor. Kime inanalım?
 
İddialar içinde 3 futbolcunun transferinin 9 milyon euraya bitebileceği söylenirken, 22 milyon euroya bitirildiği ileri sürülüyor. Bunu murakıpların araştırması lazım. Galatasaray bu kadar boş bırakılamaz.
Son günlerde bir Soma konusu çıktı. Arada 25-30 bin euroluk için fark için bu hayır parası bloke edildiyse. Bunu biz karşılayalım ve bu hayrı hemen yapalım. Bu konu hassas, yönetim bunu acilen açıklığa kavuşturmalı.
 
SEMİH HAZNEDAROĞLU: "YÖNETİMLER BÜTÇEYİ AŞARSA İBRA OLMASIN"
 
"Son zamanlarda gerekr görsel basında ve yazılı basında Galatasaray'ın başarılarından çok, Galatasaray'ın borçları ve finansman krizinden, ödemeler zamanında yapılmadığı için giden sporculardan bahsediyorlar. Bu beni çok üzüyor. Ağır bir borç altındayız. Gelen, gidenden ağır borç yükü devralıyor. Kaçmaktan kovalamaya vakit bulamıyor.   
 
Bundan sonra gelecek yönetimlere gelirlerimizi savurmamak için yönetim harcamalarını kısıtlayan kurallar koyalım. Futbolda baskılar oluyor, teknik direktör çifter çifter oyuncu isteyebilir. Onun tek gayesi şampiyon olmak ama yöneticiler dengeyi bulmak zorunda. Mazide hatalar yapıldı bari bundan sonra hatalar yapmayalım. Biz tedbirimizi almazsak başkaları bizim adımıza tedbirler alacak. Bakın İtalya'da Parma kulübünü küme düşürdüler. Galatasaray'ın büyük gelirleri var. Radikal tedbirler almaya artık karar vermeli gerekirse kötü kişi olmalıyız. Yıllarca şirketleşelim dendi ama şirketi iyi idare edemezseniz durum daha da kötüye gidebilir. Yönetimin harcaması gelirinden fazla ise ibra olmasın. Riva ya da başka gelirlerimiz olursa bu paraları transfere değil, borçların eritilmesine harcayalım. Geliri giderini karşılamayan branşlara sempatik bakmayalım.  
 
AHMET ŞENKAL "SERCAN, TELLES VE BRUMA TRANSFERİNDE 13 MİLYON ZARARA UĞRATILDIK"
 
"Levent'te yaptığımız istişare toplantısında çok ciddi almamız gereken iddialar ortaya atıldı. Taner Beyin bahsettiği 3 futbolcu Sercan, Bruma ve Alex Telles'dir. Bu üç futbolcunun 9 milyon euroya bitecek transferi 22 milyon euroya bitirildi ve aradaki komisyoncuların cebine 13 milyon euroya bitirildi. Bunu söyleyen arkadaşlar isim isim, tarih tarih detaylar açıkladı. GSTV'deki bir aksesuarın 200 bin tl ya bitecekken 750 bin euroya bitirildiği ileri sürüldü. Bunu söyleyen kişiler herbiri Galatasaray Kulubü'nün genel kurul üyesi. Bunların söyledikleri yabana atılmamalı. Burada konuşuyoruz ancak tatminkar yanıtlar almamız mümkün değil. İletişim kulübümüzde dibe vurmuş durumda sıfır. Ahmet Özdoğan kardeşimiz de söyledi bütün federasyonlarla ilişkimiz sıfır. Televizyonlara tuhaf adamlar Galatasaray'a saldırıyor, yerin dibine batırılıyor. Adamın biri Galatasaray'ın su içecek parası yok, Soma'ya ne parası verecek diyor. Galatasaray Org resmi site güncellenmiyor eski ve yanlış bilgiler var."  
 
Divan üyelerinin güncel konularla ilgili eleştirileri sonrasında başkan Duygun Yarsuvat söz alarak bu eleştirilere şu yanıtları verdi.
 
DUYGUN YARSUVAT: "STAD YOLLARI İÇİN DEVLET SÖZ VERDİ AMA YAPILMADI"
 
"Yapıcı eleştiriler oldu buna son derece memnun oldum. Biz de Arena'nın yollarından şikayetçiyiz. Neden böyle oldu sevgili Hayrettin Kozak cevabını da verdi, çünkü erken açıldı. Devlet kademesi ile görüştük, söz aldık, telefon trafiği yaptık ama bir ilerleme olmadı. Yine viyadük yapılacak, viyadüğün ayağı da Aslanlı yolun başında olacak. Bunu maçlar bitince yapın dedik, olur dediler ama ne yapacaklarını göreceğiz. Seçim beyannamemdeki konuşmam dışında yanlış bir hareket yapmadımk. Kimseye şahsi çatmadım. O ringte de güreşmek istemiyorum. Benim için önemli olan Galatasaray platformu ve mekanlarıdır. Bunu yapmak içinde gazete ve tv kullanmam. Konuşursam da GSTV'de konuşurum. Riva Arazisi için bir rahsat alınmış. Kanuna göre de ruhsattan iki yıl sonra da inşaata başlamak lazım. Biz ruhsatı almışız 2 yıl birşey yapmamışız, belediyeden homurtu gelince alel acele temeller atılmış. 20 tane temel atarsak 400 evi kurtarırız diye mühendislik yapılmış. Ama belediye her bina için ayrı ruhsat istiyor.
 
Sportif A.Ş'nin hesapları konusunda bilgi istendi. Bu bilgiyi veremeyiz, çünkü halka açık bir anonim şirkettir. Genel kurul dışında bilgi verir ise bu SPK mevzuatına göre bir suçtur. SPK Başkanı bize Futbol A.Ş ile ilgili başka yerlerde görüş açıklamayın. Havuz ihalesinden çıkmaya kalkıştığımız vakit bizi ligden bile atabilir. Onun için tek başınıza yapamayız. İkili ibrayı ben gündeme yazarım, siz yöntemine karar verirsiniz. Gerekirse yönetim kurulu üyeleri teker teker ibraya sunulabilir. Eğer bir yönetim kurulunun hatası varsa bunu genel kurul hesap sorabilir. Bugüne kadar olmadı ama bundan sonra olabilir. Bu da bir fikir. Bu transfer söylentilere karşı bu iddiaları ortaya atan Tunç Üner ile çağırıp konuşacağım. Bana açıkça söylesin bu yetkililer hakkında da ne yapacağımızı da düşüneceğiz. Eğer ki elle tutulur deliller var ise. Basketbolda bir olay yaşadık. Antrenörümüz bir çocuğa tokat atmış. Ama bu çocuk hiç yönetim kuruluna gelmeden gazeteye gitmiş. Bu bize Can Topsakal tarafından bize iletildi. Arkasından Basketbol Federasyonu'na şikayette bulunulmuş, artık bizim yapacağımız hiçbir şey yok. 19 yaşında bir sporcunun velisi olmaz. Eğer gazeteye ve federasyona gitmeden önce bize gelmesi lazımdı. Bizi kaale almadı demek ki. Buna rağmen Ergin Ataman bana olayı bana anlattı. Hocamızın anlattığını duyduğum vakit genç çocuğun müsabaka sırasında kasılma ile karşı karşıya geldiğini ve hocamız oyuncuyu uyandırabilmek için bir tokat attığını söyledi. Ben şahsen Türkiye ve Avrupa'nın en iyi coachlarından biri olan Ergin'i cezalandıramam ben yapmam. Galatasaray'a vurmak isteyen tv proğramlarını muhatap alıp, raitinglerini artırmam. Soma olayı ağızlarda sakız oldu. Soma için 3 maç oynandı. 6 Ağustos 2014'de maç oynamışız. Atletico Madrid ile anlaşma var. Resmi 22 bin seyirci var. Sonra kapılar açılmış içeri biletsiz seyirciler gelmiş. Anlaşmaya göre seyirci başına düşen hasılatı düşünüyor Atletico Madrid ve ona göre para istiyor. Atletico Madrid 159 bin euro talep ediyor, bizim hesaba göre de ki takımın 206 bin euro vermesi gerekiyor. Burada bir ihtilaf çıkmış, bu hesaba göre bize düşen hasılat 106 bin euro. Bu sözleşmeden Galatasaray Yönetim Kurulu'nun haberi yok. Bunu iki profesyonel imzalamış ve bu işi yürütmüş. Yanlış anlamayın çalışmaları yürütmüş. Çeşmeye falan helikopterle gidilmiş. Bu bilgilere ben de dün akşam ulaştım. Bunun parasını bulup biz ödeyeceğiz.  Beni rahatsız eden bir olay var biz kendimize ait olan paraları takip edemiyoruz. Galatasaray'ın malı deniz yemeyen domuz prensibi ile hareket etmişler. Soma olayından benim haberim yoktu ama benim sırtıma bindi. Ben onu temizlemek zorundayım. Böyle bir olay için Galatasaray'ı harcatmam. Bu da görülüyor ki, bu da bizden önceki yönetimin eksikliklerinden birisi. Ağustos ayından sonra 3 ay para ödenmemiş ise bu yük ondan sonra gelen başkana yüklenmemeli. "
 
YARSUVAT :"İNAN KIRAÇ'A DA AL DİYECEKTİK AMA ARTIK HİSSE ALMAZ"
 
"Altın hisseyi satamam, satılamaz. Benim başkan olmaya hevesim yok. Ben zaten oldum. Olmayanlar düşünsün. Galatasaray'ı ayakta tutmak için sizden satın almanızı istiyoruz. Bütün genel kurul üyelerinin aktif olarak A.Ş'nin faaliyetlerine katılmasını istiyoruz. Değerli bir varlığı almanızı istiyoruz. Alırsınız, beğenmezseniz götürür satarsınız. Ben genel kurulu üyelerine tahsisli hisse satışını düşünüyorum. Böylece kulüp dernekten olan alacaklarını karşılamak ve UEFA kriterlerine uygun hale getirmek için bunu satıyoruz. Beğenmezseniz almazsınız. Galatasaray'ın çok gelirleri var. Hem de çok ama temlik edilmiş durumda. Geldiğimizden beri borç ödedik, arkadaşlarımız şahsi kifayetlerini kullandılar. Kendi ceplerinden ödediler. Hisse satışı büyük para da değil, 40 milyon lira. Alın yüz liralık 5 liralık alın, Sportif A.Ş'nin yönetim kuruluna girin. İnan Kıraç alacak ve Galatasaray'a hakim olacak dediler. İnan Kıraç'ın böyle düşüncesi de yoktu. Kapı kapı dolaşacaktım, İnan Kıraç'a da satacaktım ama artık almaz. Bunu önlemek istediler. "
Başkan Duygun Yarsuvat'ın hisse satışı ile ilgili açıklamasından sonra bu konuda söz alan üyeler ise şu görüşleri ortaya attılar.
 
IŞIN ÇELEBİ: "BU KÜRSÜDE ÖZÜR DİLEYECEKTİNİZ"
 
"Bu konu Galatasaray için tarihi önemde bir konu. Eylül 2014'deki Divan Toplantısı'nda imtiyazlı satış hisselerinin konusunda kararlı davranmasalardı A Tipi hisselerin satışı mümkün hale gelecekti. Elbette A tipi hisseler satılamaz. O gün Mayıs 2011'de ben hissenin nasıl hareketlendiğini anlattım. Hisselerin nasıl değer kaybettiği ortada. Galatasaray platformlarında konuşmak doğru ama Posta Gazetesi'nde konuşmak yanlış. Galatasaray'da kim taş üstüne taş koymuş ise gerçek Galatasaraylı odur. O zaman gazeteye konuşmayacaktınız ve bu kürsüde özür dileyecektiniz. Malınızı varlığını satarak kısa vadede borçları karşılamak istiyorsunuz. Aralık'tan bu yana yapılan borçlanmayı karşılayacak hnisse satışı öneriliyor. Diğer kulüplerin hisseleri ile Galatasaray'ı karşılaştırırsak, Galatasaray'ın iyi yönetilmediğini o grafikte görüyorsunuz. Bu hisselerin bu fiyatla satılmasını doğru bulmuyorum. Eğer satılacaksa, ben de alacağım hisse sadece üyelere satılsın, dışarıya satılmasın. Bunun kararı burada alınsın ve sadece üyelere satılsın. Blok olarak satış olmasın. İstanbul Borsası yükselirken, 4 kulüp olarak en gerideki Galatasaray. Bu rakamları kimse eğip, bükemez. Bu Galatasaray'ın ne kadar kötü yönetildiğini gösteriyor. Şirket ile ilgili bilgileri edinmek hakkına sahibiz. Hisse sahibi olarak her türlü bilgiyi almak durumundayız. SPK'nin böyle bir yasağı yok. Kamuyu aydınlatma mantığı ile yapılıyor.  Ayrıca Riva ile ilgili binlerce döküman alındı. Siz Denizbank'a kredi için gittiğinizde size bu hakkı sağlayan Riva'nın değeri. Riva'nın ruhsatını uzatmak gerekli."
 
AHMET ÖZDOĞAN
 
"Bir şirketin ana sahibi elindeki varlığın değerinin düşmesini istemez. Piyasa değerini yükselterek ortak ve yatırımcılarının beklentisini karşılaması gerekir. Galatasaray'ın bu konumda teknik iflasa yaklaştığı ve ileriye dönük yatırımcıya umut vermemesi açısından kötü bir yatırım olarak görülmektedir.  Ünal Aysal dönemine baktığımızda 1.6 milyar Tl yerine değeri vardı 400 milyara düştü. Şimdi daha da aşağıya indi. Son üç yılda hisse değeri olarak yüzde 75 değer kaybetti. Bu hisseleri geçen dönemde alma nedeni kimse hisse almadı ve biz bu nedenle değeri 10 dolardan aldık, şimdi bunu 7,5 dolardan satıyorsunuz. Bu açıkça zardır. Teknik iflasların nedeni ile SPK Galatasaray'a olumsuz bakmaya devam etmekte. Biz iyi ihtimalle 150-200 milyon tl arasında sermaye artışı yapmak zorunda kalacağız. Bunu yine dernek karşılamak zorunda kalacak. Kısa vadede nakit durumunu kurtarmak için bugün hisselere dokunmamalı. Bu şartlarda hisse satmak kulüp için iyi bir şey değil. "
 
TANER AŞKIN: "GALATASARAY'I BU DURUMA GETİRENLERDEN HESAP SORMALI"
 
"Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Seçime rakip olarak girdik. Hiçbir hazırlık yapmadan, neyle karşılaşacağınızı bilmeden göreve talip olursanız şimdi bugün gelirsiniz divana işte kapı işte sapı dersiniz. Bunca zaman sermaye artışı ve hisse satışı ile ciddi paralar girmiş. Bir yerlere harcanmış ve kimse de bilmiyor. Öz varlık satarak kısa vadede durumu kurtarmaya çalışıyoruz. Burada susma hakkımı kullanıp, susarak protesto hakkımı kullanacağım. Galatasaray'da bu denli potonsiyel, bilgi birikim varken Galatasaray'ı bu duruma getirenlerden hesap sormalıyız. Hisse senetlerinin durumu son derece kötü. Satmak yerine başka bir çare bulmalıyız. Sat sat nereye kadar deniz bitti. Bir ay evvel Dünya çapında bir kulüp olan Parma gitti battı. "
 
AYHAN ÖZMIZRAK : "RİVA ARAZİSİ TEHLİKEDE"
 
Başkan Duygun Yarsuvat'ın açıklamaları sonrasında söz alan üye Ayhan Özmızrak, Riva için yeniden ruhsat alınmaması halinde Develet'in araziyi yeşil alan olarak kabul etme hakkı olduğunu belirtip, kulübün en değerli mal varlığının ciddi tehlike içinde olduğuna dikkati çekti. Ayhan Özmızrak ayrıca Mali Kongre'de 2 ayrı ibra yapılması gerektiğini belirtti eğer tek ibra yaparsanız sonuçlarına da katlanırsınız diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...