Tgrt Haber
18 Ocak 2022 06:47

Novak Djokovic'in zararı milyonlarca dolar

Tenisin bir numarası, aşı karşıtı Novak Djokovic'in Avustralya'ya girişi üç yıl yasaklandı. Sırp raket, turnuvaya katılamayacağı için büyük ödülden oldu.

Novak Djokovic'in zararı milyonlarca dolar
Novak djokovic,tenis

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na katılmak üzere aşı muafiyetiyle Melbourne’a giden Sırp tenisçi Novak Djokovic’in (34) sunduğu belgeler kabul edilmeyerek iki defa vizesinin iptal edilmesine karar verildi. Avustralya Federal Mahkemesinin, Göç Bakanı Alex Hawke’nin kararını onaylamasının ardından tek erkeklerde Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın geçen yılki şampiyon unvanını koruma şansını kaybeden ünlü tenisçi, önceki gece ülkeyi terk etmek mecburiyetinde kaldı.

ZARARI MİLYONLARCA DOLAR

Sınır dışı edilen ve Avustralya’ya üç yıl girişi de engellenen Djokovic, kazanacağı milyonlarca doları da kaybetmiş oldu. Avustralya Başbakanı Scott Morrison, aşı karşıtı olan Djokovic için şartların değişmesi durumunda üç yıllık sürenin kısalabileceği sinyalini verdi. İçişleri Bakanı Karen Andrews ise “Avustralya’ya gelmeye çalışanların, ülkenin yürürlükteki kanunlarına uymaları gerekir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...