Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2015 17:25

Dortmund'da Nuri Şahin farkı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund, Nuri Şahin’in forma giydiği maçlarda ortalama 1,8 puan, oynamadığı maçlarda ise 1,2 puan topladı.

Dortmund'da Nuri Şahin farkı
nuri şahin,

Sezon başında sakatlığından dolayı uzun süre oynayamayan Nuri Şahin, sarı-siyahlı takımın ligde çıktığı 32 maçın 7’sinde forma giydi. Borussia Dortmund, 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun dizindeki sorunu yüzünden oynamadığı ilk 14 maçtan 14 puan çıkarabildi.
Milli futbolcunun, bu sezon ilk kez forma giydiği ve 7 dakika oyunda kaldığı 15. haftada Hertha Berlin’e yenilen Borussia Dortmund, ardından oynanan ve Şahin’in forma giymediği 2 karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı.
Dortmund ekibi, Nuri Şahin’in ilk 11'de yer aldığı 6 maçın 4’ünü galibiyetle tamamladı ve hanesine 13 puan yazdırdı. Milli oyuncu bu karşılaşmalarda 1 de gol kaydetti.
Şahin, 28 Şubat’ta Schalke 04’e karşı oynanan karşılaşmadan sonra yeniden sakatlandı ve kalan maçlarda forma giymedi. Borussia Dortmund, Şahin’in oynamadığı son 9 maçta ise 15 puan topladı.
Bu sezon 32 maç sonunda 43 puanla 7. sırada yer alan Borussia Dortmund, ortalama 1,3 puan aldı. Sarı-siyahlı takım, Nuri Şahin’in oynamadığı 25 maçta 30, sahada yer aldığı 7 maçta ise 13 puan kazandı.
Dortmund böylece Nuri Şahin’in forma giydiği maçlarda ortalama 1,8 puan, oynamadığı maçlarda ise 1,2 puan topladı.
2005 yılında 16 yaş 355 günlükken Dortmund formasıyla Bundesliga’da forma giyen en genç futbolcu olan Nuri Şahin, yaklaşık 10 yıl sonra da takımı için ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.Nuri, Borussia Dortmund dışında Feyenoord, Real Madrid ve Liverpool takımlarında da oynamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...