Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 11:14

DSÖ'den Tokyo uyarısı: Sıfır Kovid-19 riski mümkün değil

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyatları daha başlamadan Kovid-19 kriziyle sarsıldı. Sporcu kafilelerinde Kovid-19'a yakalananların sayısı 79'a yükseldi. DSÖ Genel Direktörü'nden "Tokyo’da sıfır Kovid-19 riski mümkün değil" uyarısı geldi.

DSÖ'den Tokyo uyarısı: Sıfır Kovid-19 riski mümkün değil
DSÖ,kovid 19,tokyo olimpiyatları

Olimpiyatlara Kovid-19 krizi damga vurdu. Pozitif vaka sayısı her geçen gün artarken DSÖ'den kritik uyarı geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus "Tokyo'da sıfır Kovid-19 riski mümkün değil” açıklamasında bulundu.

Tokyo 2020 Olimpiyatları daha başlamadan Kovid-19 kriziyle sarsıldı. Sporcu kafilelerinde Kovid 19 vakaları sürekli yükseliyor.

MEŞALE SÖNENE KADAR 100 BİN KİŞİ ÖLECEK

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus’den uyarı gecikmedi. Meşale sönene kadar 100 binden fazla insan öleceğini söyleyen Ghebreyesus “Dünyamız hakkında pandemi bir test ve dünya başarısız oluyor. 4 milyondan fazla insan öldü ve daha fazlası ölmeye devam ediyor. 8 Ağustos’ta olimpiyat meşalesi sönene kadar 100 binden fazla insan ölecek. Sıfır riskten söz etmemiz mümkün değil” dedi.

Korona gölgesinde gerçekleşecek Tokyo Olimpiyatları, 23 Temmuz'da başkentteki Ulusal Stadyum'da başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...