Tgrt Haber
20 Haziran 2014 18:24

Dünya Kupası'ndaki köpük Süper Lig'e geliyor

Dünya Kupası'nda ilk defa uygulamaya geçilen baraj spreyleri bundan böyle Süper Lig'de uygulanacak.

Dünya Kupası'ndaki köpük Süper Lig'e geliyor
Dünya_Kupası,futbol,tarih,tartışma,serbest_vuruş,baraj,sprey,Brezilya,Hırvatistan,TFF,Süper_Lig,Arjantin,Pablo_Silva Artık,Süper,Ligde,de,kullanılacak,

Futbol tarihi boyunca tartışmalara yol açan, serbest vuruşta barajın duracağı yer artık sprey ile belirleniyor. Dünya Kupası'nda ilk defa denenen bu uygulamada, Brezilya'nın kazandığı serbest vuruşta Hırvatistan takımının oyuncularının duracağı yeri hakem geçici sprey ile belirledi. Bundan böyle bu teknoloji TFF'nin kararı ile Süper Lig'de de kullanılacak. Dünya Kupası maçlarında kullanılan ve hakemlerin serbest atışlarda topun ve savunma oyuncularının yerini sabitlemek için kullandığı sprey, Dünya Kupası'nın en faydalı yeniliklerinden biri olarak belirlendi. Belli bir süre sonra eriyerek yok oluyor. Yaklaşık bir dakika içinde yok olan sprey Arjantin'de ortaya çıkarken, birkaç yıldır Amerikan ve Kanada futbol liglerinde de kullanılıyor. Dünya Kupası'ndan ilk kez denenen sprey eski bir futbolcu olan Arjantinli gazeteci Pablo Silva'nın buluşu. Silva, "Geçmişteki bir şampiyonluk maçında 1-0 yenik durumdaydık ve 88. dakikada serbest vuruş kazandık. Şutu çekerken savunma sadece üç metre gerideydi ve hakem hiç müdahalede bulunmadı. Maçı kaybettikten sonra bu konuda bir şey yapmamız gerektiğine karar verdim" ifadesini kullandı. Silva'nın bulduğu olduğu sprey ilk kez 2008'de Los Andes ve Chacarita Jr. arasında oynanan maçta kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...