Tgrt Haber
19 Temmuz 2015 21:30

Dünya Ligi Şampiyonu Fransa oldu

Fransa, finalde Sırbistan'ı 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Dünya Ligi Şampiyonu Fransa oldu
fransa

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Ligi finalinde Sırbistan'ı 3-0 yenen Fransa Erkek Voleybol Takımı şampiyon oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Maracanazinho Arena'da oynanan final maçında baştan sona etkili bir performans gösteren Fransa, ilk seti 25-19, ikinci seti 25-21, üçüncü seti 25-23, maçı da 3-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Fransız oyuncular elde edilen şampiyonluğun ardından büyük sevinç yaşadı.

Organizasyonun 3'üncülük maçında Polonya'yı 3-0'lık skorla geçen ABD, Dünya Ligi'ni 3. sırada tamamladı ve bronz madalyaya uzandı.

Final maçının ardından düzenlenen törende Fransa'dan Earvin Ngapeth en değerli oyuncu ile en iyi 4 numara ödülünü alırken, Sırbistan'dan Aleksandar Atanasijevic'e en iyi smaçör, Polonya'dan Pawel Zatorski'ye en iyi libero, Fransa'dan Benjamin Toniutti'ye en iyi pasör ve ABD'den Maxwell Holt'a en iyi orta oyuncusu ödülleri verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...