Tgrt Haber
21 Kasım 2021 11:11

Dünya Şampiyonu Toprak Razgatoğlu kimdir, kaç yaşında? Toprak Razgatoğlu babası kimdir?

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu Dünya Süperbike Şampiyonası 2021 şampiyonu oldu. Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti. Peki Toprak Razgatoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Toprak Razgatoğlu babası kim?

Dünya Şampiyonu Toprak Razgatoğlu kimdir, kaç yaşında? Toprak Razgatoğlu babası kimdir?
toprak razgatoğlu,,kenan sofuoğlu,,tek teker arif,,motorsiklet,

Endonezya’da sezonun son ayağındaki ilk yarışı ikinci sırada bitiren Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti. Türkiye'ye motosiklet sporlarında tarihi başarılar kazandıran Toprak Razgatlıoğlu, 2021 sezonunda 35 yarışın 13'ünde birincilik kazanarak podyumun en üst basamağında yer aldı. Dünya Superbike Şampiyonası'nda 119 yarışta 18 birincilik, 16 ikincilik ve 19 üçüncülükle 53 kez podyuma çıktı. İşte Dünya Süperbike Şampiyonası şampiyonu Toprak Razgatoğlu hakkında bilmeniz gerekenler. 

TOPRAK RAZGATOĞLU KİMDİR? 

Toprak Razgatoğlu 16 Ekim 1996 tarihinde Alanya’da dünyaya geldi. 7 yaşında bu yana motorsiklet kullanan Toprak Razgatoğlu "Tek Teker Arif" lakabıyla bilinen Arif Razgatlıoğlu’nun oğludur. 25 yaşındaki genç motorsiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu tarafından yetiştirildi. Toprak Razgatoğlu 16 yaşında İstanbul Park’ta pist rekoru kırıp, Türkiye Pist Şampiyonu oldu.

Toprak Razgatoğlu ilk yarışını 5 Ekim 2014’te Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda bir Kawasaki ZX-6R ile Magny Cours'da kazandı. 2013 ve 2014 yıllarında Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası'nda yarıştı. Razgatoğlu sırasıyla 10. ve 6. sıralarda yarışı tamamladı. 2015 Avrupa Superstock 600 Şampiyonasını bir Kawasaki ZX-6R ile kazandı. 2017 Avrupa Superstock 1000 ikincisi oldu. 2019 Superbike Fransa ayağını birincilikle tamamlayan ilk Türk milli motosikletçi oldu. 2020 Dünya Superbike Şampiyonası'nda sezonunun ilk yarışı olan Avustralya ayağında çizgiyi ilk gören yarışçı unvanını kazandı. 

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, WorldSBK olarak da bilinen Dünya Superbike Şampiyonası’nda elde ettiği üstün başarıyla şampiyonu oldu. İlk kez 2018'de katıldığı Dünya Superbike Şampiyonası'nda, Endonezya'daki ilk yarışta 2021 sezonunun şampiyonluğunu ilan eden Razgatlığlu, tarihe adını altın harflerle yazdı. 

Toprak Razgatlıoğlu ile Türkiye Motosiklet Federasyonu Dünya Superbike Şampiyonası'nın 33 yıllık tarihinde şampiyon olan ilk Türk sporcu olarak Türk motorsporlarında üstün bir başarı elde etti. Dünya Superbike Şampiyonası tarihinde 2015-2020 arasında 6 kez üst üste şampiyon olan Jonathan Rea'nın serisi Toprak Razgatoğlu’nun şampiyon olması ile sona erdi. 

Dünya Şampiyonu Toprak Razgatoğlu kimdir, kaç yaşında? Toprak Razgatoğlu babası kimdir?

TOPRAK RAZGATOĞLU’NUN BABASI ARİF RAZGATOĞLU KİMDİR? 

Alanya'da "Tek Teker Arif" olarak bilinen Arif Razgatlıoğlu 1962 yılında Adapazarı'nda doğdu. Askere gidinceye kadar sanayide fibergılas kaporta bakalit kalfası olarak çalıştı. Arif Razgatoğlu 1990 yılında 6 silindirli CBX Honda motosikleti ile 1 haftalık tatil için Alanya'ya geldi. 1990 yılının yaz aylarında yerleşti. İlk olarak motosiklet üzerine (Rent) yani kiralama kurdu. Ardından (GAME CITY) Atari bilgisayarlı Eğlence merkezi ve 4 yıl kadar da (Disco) çalıştırdı. 2.El Motosiklet, Aksesuar ve kiralama faaliyetlerini sürdürdü. Arif Razgatoğlu’nun Tümay ve Toprak adında iki oğlu var. Tek Teker lakaplı Arif Razgatoğlu 59 yaşında kız arkadaşı Ülkü Özcan (20) ile Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde kamyonete motosikletle çarparak hayatını kaybetti. 
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Arif Razgatoğlu’nun vefatı ardından fotoğrafını paylaşarak "Canım Toprak kardeşimin babası Arif abimizin vefat haberi hepimizi çok derinden üzdü. Allah mekanını cennet eylesin hepimizin başı sağolsun" mesajını paylaştı. 

TOPRAK RAZGATOĞLU: BABAM İÇİN GELSİN 

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Dünya Süperbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu hakkında açıklama yaptı. Uçar, "Çok mutluyuz, ülkemiz adına tarihi bir gün yaşadık. Dünyanın en büyük motosiklet organizasyonlarından Superbike Şampiyonası'nın 33 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk sporcu şampiyon oldu. Çok mutluyuz, Toprak'ın bu başarısı diğer sporcularımıza büyük örnek olacak. Şu an yetişen her çocuğumuz Toprak abisini örnek alarak büyüyor. Toprak, hem Milli Takımlar Kaptanımız Kenan Sofuoğlu'nun hem de bizim emeklerimizin karşılığını şampiyon olarak fazlasıyla verdi. Biz en başından beri Toprak'a güveniyorduk. Çok şükür Kenan Sofuoğlu'ndan sonra ikinci dünya şampiyonumuzu çıkardık’’ sözlerine yer verdi. Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WorldSBK) şampiyonluğunu kazanan ilk Türk motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, dünya şampiyonluğunu 2017'de hayatını kaybeden babası 'Tek teker Arif' olarak tanınan Arif Razgatlıoğlu'na armağan etti.

Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya'daki ilk yarışı kazanarak genel klasmanda 551'e yükselterek sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantilemiş oldu. Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda Endonezya'da sezonun son yarışına TSİ 10.00'da çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...