Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2016 14:02

Dursun Özbek, 'UEFA'dan gelen cezayı CAS'a taşıyacağız'

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek, 'UEFA'dan gelen cezayı CAS'a taşıyacağız'
dursun özbek,uefa,cas,

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları; UEFA ile yaptıkları görüşmenin detaylarını anlatan Özbek, "UEFA'nın almış olduğu karar gündemimizde. Bu konuda sizlere bilgi vermek için söz istedim. UEFA ile Galatasaray, Mayıs 2014'te bir anlaşma yapmış. Toplam zarar 164 milyon euro. Bu anlaşma 16 Mayıs 2014'te yapılmış. UEFA tedbirler alınmasını istemiş. Ekima ayında UEFA, kulübe geldi. İnceleme yapıp gittiler.  Bizi açıklama yapmak için Cenevre'ye çağırdılar. Kendilerine bu zararların gerekçelerini anlattık. Onlar bir rapor hazırladı ve bu raporu UEFA içerisinde yargılayacak kuruma sevk etti. Bu bir açık duruşma şeklinde oldu. Biz hazırlıklarımızı yaptık, uluslararası düzeyde deneyimli avukatla savunmayı hazırladık. Galatasaray'ın yeni yönetiminin yaptıklarını ve amacı anlattık. Amacı anlatırken bir şeye dikkat çektik. 13-14 sezonunda zarar 70 milyon euro. 15'te 55 milyon euro. 15-16 sezonunda 26 milyon euro olmuş. Kasım ayı ile zararın düştüğünü gösterdik. Zararı 4-4,5 milyon euro seviyelerine çekeceğimizi belirttik." dedi.

UEFA'NIN KARARINI CAS'A TAŞIYACAĞIZ

UEFA'da verilen cezayı CAS'a taşıyacaklarını ifade eden Özbek, "Bizim dönemimizle alakalı UEFA, kayıtların şeffaf olduğunu belirtti ve bize teşekkür ettiler. Duruşmada, "UEFA, en kötü cezayı verdi. Galatasaray, Türkiye'yi en çok temsil eden marka. Gel, bu cezayı en kötü halden çıkar. Ceza uyarı anlamında olursa, iyi olur." dedik. Bize, "Eğer bu kadar zararda olduğunuzu söyleseydiniz, biz size 5 yıl süre verirdik. Neden şeffaf olmadınız?" dediler. Tekrar söz aldık ve yeni yönetim olduğumuzu belirttik. Galatasaray'ı bu durumdan çıkaracağımızı belirttik. Belli bir oradan etkilendiklerini zannediyorum. Duruşma 2 saat sürdü. Neticede 1+1 yıllık olan ceza sadece 1 yıl oldu. 10 milyon euro koşulları kaldırıldı ve bu duruma geldik. UEFA'da pek rastlanmayan bir durum oldu. Genelde bir alt komisyonun kararı onaylanır, ama biz değiştirdik. Bunu başarı olarak anlatmıyorum. Sadece sizlere yaşananları anlatıyorum. UEFA'dan hiç ceza almasaydık bu başarı olurdu. İnatla konuyu CAS'a taşıyoruz. Aynı savunmayı biraz daha değiştirerek CAS'ta yapacağız. İnşallah ceza ortadan kalkacak." şeklinde konuştu. 

"ÖNCEKİ DÖNEMLERİN HESAPLARINI İNCELETECEĞİZ"

Galatasaray camiasında büyük bir tartışma oluşturan "bileklik" konusuna da açıklık getiren ve ayrıca önceki dönemlerdeki hesapları uluslararası firmaya inceleteceklerini açıklayan Özbek, "Geçmişe dönük hesapları araştıracağımızı söyledik. Uluslararası düzeyde şirketlerle bu konu için görüştük ve bir şirketle anlaşacağız. Bu olayı gizli tutuyoruz, Galatasaray'a fayda sağlamak için buradayız. Galatasaray iyi yönetildiği zaman kar edebilecek bir kurum, bunu ispatladık. Bileklik kampanyası yaptık. hemen laf atmaya başladılar. Bilekliğin Galatasaray'a maliyeti 80 kuruş, satış 10 TL. Bir birlikteliğin, beraberliğin amacı bu bilekliği çıkarttık. Neden sataşırsın, beni aramazsın? Arayıp başkan bunu kaça yaptırdığımızı sormazsın? Çünkü bilekli bir sembol. Galatasaray'da birlik ve beraberliğin, kötü zamanda da bir olmanın sembolü. Galatasaray zor günlerden çabasındaysa, sizin desteğiniz olmadan en kral yönetimi getirin olmaz. Başarı hepimizin başarısı olacak. Bileklik ilk çıkarken 1 milyon satarsak 'İyi' dedik. 1 milyonu geçtik, Mayıs'a kadar devam edecek, 2, 2,5 milyonu bulacağız. Bu bileklikten alın ve görünür şekilde takın. Bu bir mesajdır." ifadelerini kullandı. 

"G.SARAY'DAKİ TUHAF İŞLERDEN BİRİSİ DE ADA"

Galatasaray Adası hakkında da konuşan Özbek, "Ada ile ilgili olarak dava Mayıs'ta görülecek. Şundan emin olmanızı istiyorum, bu davanın peşindeyiz, kiracı süreyi uzatarak bedavaya işletmeyi elinde tutmak istiyor. Kalamış'ta da işletmecinin değişmesi yönünde karar alındı ve ona bağlı dava açtık. Galatasaray'daki, tuhaf işlerden biri, davayı açmak için kontratı istedik. Kontrat olmadığını söylediler, 'Dalga mı geçiyorsunuz?' dedim. Bir arkadaşım kontratın fotokopisini getirdi öyle dava açıldı. Dedik ki bu aleyhte bir dava olarak gözüküyor. Kiracı ile konuştuk, kontrat olmadığını söyledi. 'Çık' dedik ama 'Masrafım var, verin paramı gidiyim' dedi. Daha Kalamış'la ne kadar uğraşırız belli değil. Yeri teslim etmiyor, yeri aldığımızda yapacağımız ihale ile Galatasaray'a maksimum katkıyı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

"FUTBOLDA BAZI TASARRUFLAR YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Futbolda bazı tasarrufların yapılacağının altını çizen Özbek, "Futbolda daha önceki dönemlerdeki harcamaların belli bir oranda aşağı çekilmesi lazım. Bu kriteri o dönemde UEFA getirdi. UEFA diyor ki, 'Galatasaray seni uzaklaştırıyorum ama zannetme ki seni takip etmeyeceğim. Maaşlar, ödemeler her şey, bunu 65 milyon euro seviyesinde tutmalısın.' Şimdi bugünkü takım, bu seviyelerde. Önceden maaşlar 1005 milyon euro seviyesindeymiş. UEFA incelerken çok yönlü inceliyor, gelire, masrafa bakarak şart koşuyor. UEFA, 'Ne olur, maaşlarda 65 milyon euroyu geçme' dedi. Rakamlar yarı yarıya inmek zorunda kalınca, bazı harcamalara dikkat etmek zorundasınız. Bunu yaparken sportif başarıdan eksik kalmayı düşünmedik. Çok şişik bir kadro ile gitmek istemedik. Ligdeki konumumuz iyi değil. Mali sebeplerden bunun nedenlerinden bir tanesi. En iyi başarıyı kovalıyoruz. Türkiye Kupası'nda da ligde de." dedi.

"BAŞARILI OLMAK İÇİN MİLYON DOLARLARA GEREK YOK"

Amatör şubeler hakkında da konuşan Özbek, "Basbetbolda hedefimiz ligde final oynamak ve şampiyon olmak. EuroCup'ta final şansımız oldukça yüksek. Bu finali kazanmak istiyoruz. Bayanlarda da Avrupa'da tur atlayacağımızı ümit ediyorum. Basketbolda zarar 2013 yılında -25 milyon dolar, 2014'te 20,5 milyon dolar, 2015'te 10,5 milyon dolar. Bizim dönemimizde 6 milyon dolar. Bir dalda başarılı olmak için milyon dolarlar harcamaya gerek yok. Mücadele ettiğimiz takımlar 20-25 milyon dolar bütçeli ama onlardan geri kalmıyoruz. Olimpiyat şampiyonları çıkaracağız. Başarıyı parayla satın alma prensibinden vazgeçtik. Geleceğin şampiyonları Galatasaray sevgisinden çıkacaktır. Bizim her branşta gençlerimiz var, bunu yapacağız. Soracağınız her soruya cevap vermek için buradayız. Bugün camianın birleşmesi gereken gündür. Yaşansın Galatasaray. Herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...