Tgrt Haber
13 Temmuz 2016 19:14

Dursun Özbek'ten sürpriz açıklama

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, "40 yıl önce alınan Riva arazisi bugün Galatasaray'ın çıkış noktasıdır. Amacımız Florya'yı Riva'ya taşımak." dedi.

Dursun Özbek'ten sürpriz açıklama
dursun özbek, galatasaray, riva,

Galatasaray Kulübünün temmuz ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Point Otel'de Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın yönetiminde yapılan divan kuruluna, sarı-kırmızılı yönetim adına Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün ikinci başkanı Cengiz Özyalçın, başkan yardımcıları Nasuhi Sezgin ve Eşref Alaçayır ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, divan kurulunda yaptığı konuşmada Riva ve Florya arazileriyle ilgili açıklamada bulundu.

Sözlerine sahibi olduğu otelde divan kurulunun yapılmasından dolayı gurur duyduğunu ancak çıkan haberlerden dolayı üzüldüğünü söyleyerek başlayan Özbek, Galatasaray'ın yüksek borç ve faiz ödemelerinden kurtulmasının tek yolunun, gayrimenkullerin değerlendirilmesi olduğunu vurguladı.

Özbek, Emlak Konut ile Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi için bir proje geliştirme protokolü yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Ön protokolleri imzaladık ancak her zaman söylediğim gibi Galatasaray'ın geleceğini ilgilendiren her konuda genel kurulun yetkisini almadan hareket etmeyeceğiz. Yaklaşık 1,5 milyar liraya ulaşmış borcumuzun Galatasaray'ın geleceğine zarar vermemesi için çalışmalarımızı anlattım. Zaman zaman tenkit edilse de 'biz inşaat şirketimiyiz' denilse de Galatasaray'ın çıkışının en önemli anahtarı mevcut gayrimenkullerin değerlendirilmesine bağlıdır. 1976'da Selahattin Beyazıt tarafından alınan Riva arazisi, bugün Galatasaray'ın çıkış noktası olmuştur. Huzurlarınızda Selahattin abiye teşekkür ediyorum."

Kulübün en büyük mal varlığının Riva'daki 1 milyon metrekarenin üzerindeki konut imarlı arsa olduğunu belirten Özbek, "Bu gayrimenkulu değerlendirmek için 40 sene niye yerimizde durduk. Çünkü Riva arsası alındığı zaman imarı yoktu. 2010 da sayın Adnan Polat burayı geliştirmek için bazı çalışmalar yapmış ve 6,5 ya da 7 milyon lira verip arsaya konut yapma iznini almış. Adnan Polat ve sonrasında göreve gelen Ünal Aysal dönemindeki yoğun çabalara rağmen bu konuda bir sonuç alınamamıştır. Riva arazisinde 2010'dan bugüne bölgenin gelişimiyle beraber değişiklik oldu." ifadelerini kullandı.

"Amacımız Florya'yı Riva'ya taşımak"

Dursun Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'ni de Riva'ya taşımayı planladıklarını anlattı.

Florya'nın Futbol A takımı çalışmaları için yetersiz kaldığını dile getiren Dursun Özbek, "Florya son derece pahalı bir bölge ve tesislerin Riva'ya taşıma konusunda bir öngörüş belirledik. 6 nizami sahası olan, bir futbol okulu, konaklama tesisi ve yönetim binası olan bir proje geliştirdik. Amacımız Florya'yı Riva'ya taşımak. Bu düşüncemizin iki sebebi daha var. İlk olarak tesisi buraya taşırken, 1 milyon 75 bin metrekarelik arsa içinde bir bölüm belediyeye yeşil alan olarak terk ediliyordu. Yeşil alanı belediyeden tekrar kiralamak yoluyla burada Galatasaray tesisini yapmak ve arsanın geri kalan kısmında Galatasaray markasıyla fiyat artışı sağlamak arzusundayım. İkinci olarak da tesislerden çıktıktan sonra Ali Sami Yen'e ulaşım, 3. köprünün de yapılmasıyla daha kolay." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...