Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 16:30 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 14:47

Ebrar Karakurt kimdir, kaç yaşında? A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt biyografisi

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt biyografisi merak konusu oldu. Tokyo 2020 Olimpiyatlarında mücadele eden milli takım oyuncusu hakkında ''Ebrar Karakurt kimdir? Ebrar Karakurt kaç yaşında? Milli sporcu Ebrar Karakurt boyu kaç? Başarılı pasör çaprazı önümüzdeki sezon hangi takımda oynayacak? '' soruları gündeme geldi.

Ebrar Karakurt kimdir, kaç yaşında? A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt biyografisi
ebrar karakurt,avrupa şampiyonası,,voleybol,

Tokyo 2020 Olimpiyatlarında mücadele eden Filenin Sultanları voleybol çeyrek final maçında Güney Kore’ye yenilerek Tokyo 2020 Olimpiyatlarına veda etmişti. Maratona CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası ile devame den Filenin Sultanalrı arka arkaya galibiyet alıyor. Avrupa Şampiyonası yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı 7'de 7 yaparak namağlup ilerliyor. Türkiye voleybol karşılaşmalarında adından sıkça söz ettiren, Filenin Sultanları en skorer ismi Ebrar Karakurt merak konusu oldu. İşte Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt biyografisi. 

EBRAR KARAKURT KİMDİR?  

17 Ocak 2000 tarihinde dünyaya gelen Ebrar Karakurt voleybol kariyerine 12 yaşında başladı. 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübünde forma giyen Ebrar Karakurt iki sene boyunca hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşadı. Smaçör olarak oynayan Ebrar Karakurt geçtiğimiz sezon A Takım ile birlikte forma giymeye başladı.  

Ebrar Karakurt, U23 Milli Takımı içindeyken Dünya Şampiyonluğu gördü. U18 Milli Takımı'yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası'nda 'En İyi Smaçör' ödülünü kazandı. Ebrar Karakurt 2018 yılında VakıfBank A Takımına geçti. Ebrar Karakurt kariyeri boyunca 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu gördü. A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt 2021 yılında Türkiye kadın millî voleybol takımı oyuncusu oldu. Bunun yanında başarılı oyuncu İtalya takımı Igor Gorgonzola Novara ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda pasör çaprazı olarak rol alan Ebrar Karakurt Tokyo 2020 olimpiyatlarında büyük çaba gösterdi. A Milli Kadın Voleybol Takımı Tokyo 2020 Olimpiyatları'na veda ettiğinde Ebrar Karakurt gözyaşlarına hakim olamadı. Mücadeleye Avrupa Voleybol Şampiyonası yolunda devam eden Filenin Sultanları Türkiye Polonya maçından 3-2 zaferle ayrıldı. Ebrar Karakurt Türkiye Polonya maçı kapsamında 20 sayı kaydederek maçın en skorer ismi oldu. 

Ebrar Karakurt kimdir, kaç yaşında? A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt biyografisi

EBRAR KARAKURT BOYU KAÇ?  

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda başarılı oyunuyla göz doldurdu. Pasör çaprazı olarak oynayan Ebrar Karakurt hakkında en çok merak edilen ise ''Ebrar Karakurt boyu kaç?'' sorusu oldu. Türk Milli voleybolcusu Ebrar Karakurt boyu 1.96 cm olduğu biliniyor. A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt 72 kilodur.  

EBRAR KARAKURT AKADEMİ NEDİR?  

Kariyer basamaklarını güçlü adımlarla çıkmaya deva eden Ebrar Karakurt en son Tokyo 2020 Olimpiyatları’ndaki çabasıyla takdirleri topladı. Büyük bir ilgiyle takip edilen Ebrar Karakurt’un bir de Ebrar Karakurt Akademi isminde kuruluşu bulunuyor. Nike ve Sosyal Ben Vakfı desteğiyle kurulan Ebrar Karakurt Akademi, 70 kız çocuğuna voleybol eğitimi veriyor. Bunun yanında akademi bünyesinde voleybol saha projeleri ve koçluk, antrenör eğitimi veriliyor. Başarılı sporcu Ebrar Karakurt kurduğu ''Ebrar Karakurt Akademi'' sayesinde yalnızca başarılı sporcular değil iyi bireyler de yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.  

Ebrar Karakurt kimdir, kaç yaşında? A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt biyografisi

EBRAR KARAKURT HEDEFİ 

CEV Avrupa Şampiyonası Türkiye voleybol maçlarında etkili oyunlar sergileyerek birçok maçın en skorer ismi oldu. 31 Ağustos'da gerçekleşen Türkiye polonya voleybol maçında 20 sayı atarak maçın en skorer oyuncusu oldu. 12 yaşındayken A Milli Kadın Voleybol Takımını takip ettiğini ve hayalinin olimpiyatlara katılmak olduğunu söyleyen Ebrar Karakurt. 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatlarında bu hayalini gerçekleştirdi. Başarılı pasör çaprazı Ebrar Karakurt Avrupa Şampiyonası maçları devam ederken verdiği bir röportajda hedefinin geçtiğimi yıllarda kaybettikleri Sırbıstan'ı seyircisinin önünde yenmek olduğunu açıkladı. 

Ebrar Karakurt kimdir, kaç yaşında? Ebrar Karakurt Akademi nedir? Başarılı pasör çaprazı önümüzdeki sezon nerede oynayacak? sorularını cevapladık. Siz de Ebrar Karakurt hakkındaki görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...