Tgrt Haber
09 Mart 2015 17:50

Emre Fenerbahçe'yi yakabilir

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'nun maç sonu tribünlere yaptırdığı tezahurat sarı-lacivertlileri büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bıraktı.

Emre Fenerbahçe'yi yakabilir
emre,

TFF yönetiminin geçen sezon devre arasında çirkin ve kötü tezahurat talimatını değiştirerek sıfır toleransa geçmesi Fenerbahçe'yi iki hafta sonra evinde Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçında taraftarının büyük bir bölümünden belki de tamamından mahrum bırakacağı benziyor. Eski talimata göre aranan 120 saniyelik devamlılık kriterinin kaldırılarak sıfıra çekilmesinin ardından Emre Belözoğlu'nun derbi maçı sonrası "İşte böyle... " sözleriyle yaptırdığı tezahürattaki o tek kelime bile Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahurat ihlalini gerçekleşmesine sebep olabilecek.

TARAFTAR SAYISININ MİNİMUM %10'U...
Bu ihlalin gerçekleşip gerçekleşmemesi konusunda aranan tek şart ise tezahüratın o anda stattaki mevcut bulunan taraftar sayısının minimum yüzde 10'u tarafından gerçekleştirilmiş olması... Bu durumda ihlal gerçekleşmiş kabul ediliyor. Yeni talimata göre kulüpler aynı sezon içinde ilk üç ihlalde para cezasına çarptırılıyor. 4. ihlalle birlikte yaptırım tribün kapatmaya dönüyor.

ORDUSPOR - KAYSERİSPOR MAÇI SEYİRCİSİZDİ
Bu durumda ihlal hangi tribün veya tribünler tarafından gerçekleşmisse o tribündeki seyirciler bir sonraki maça alınmıyor. Burada bir tribünden dört tribünün birden kapanması durumu söz konusu. Öyle ki sezon başındaOrduspor evinde oynadığı Kayserispor karşılaşmasını dört tribününe de çirkin ve kötü tezahürattan kapatma cezası geldiği için hiçbir seyirci alamamıştı.


Fenerbahçe - Galatasaray maçı sonrası da Emre Belözoğlu'nun yaptırdığı ve içinde küfürlü ifade bulunan tezahüratın hemen hemen tüm tribünler tarafından söylenmesi sarı-lacivertlileri Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçı öncesi tüm tribünlerinin de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu.

SEVK İŞLEMLERİ SALI GÜNÜ
Hakem ve temsilci raporlarını inceleyecek olan TFF Hukuk Müşavirliği, Salı günü saat 14:00'e kadar sevk işlemlerini gerçekleştirecek. Fenerbahçe'ye temsilci ve hakem raporları doğrultusunda, yardımcı hakem Bahattin Duran'ın kafasına gelen yabancı cisimden dolayı 10 bin ile 40 bin lira arasında para cezası, çirkin ve kötü tezahürattan dolayı da tribün kapatma cezası gelmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...