Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2021 15:06

Son dakika: Tokyo Olimpiyatları'nda Eray Şamdan gümüş madalya kazandı

Son dakika haberi: 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite 67 kiloda Eray Şamdan, gümüş madalya kazandı.

Son dakika: Tokyo Olimpiyatları'nda Eray Şamdan gümüş madalya kazandı
Son dakika,Tokyo Olimpiyatları,Madalya,Eray Şamdan

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Karate erkekler kumite 67 kilo finalinde milli sporcu Eray Şamdan, Fransız rakibi Steven da Costa'ya 5-0 mağlup oldu ve gümüş madalya kazandı. Eray olimpiyatlara ilk kez dahil olan karatede Türkiye'ye ilk madalyayı getirdi.

Milli karateci, A Grubu ilk karşılaşmasında Azerbaycan’dan Firdovsi Farzaliyev’i 7-1 yenerken, ikinci maçında Kazakistan’dan Darkhan Assadilov’a 6-2 yenildi. Eray, üçüncü mücadelesinde ise Mısır’dan Ali Elsawy’i 4-1 mağlup etmişti. Dördüncü müsabakada Japonya’dan Naoto Sago’yu 2-1 yenen Şamdan, 6 puanla grubunu ikinci sırada bitirdi ve yarı finale yükseldi.

Milli sporcu, yarı finalde ise karşılaştığı Ürdünlü rakibi Abdel Rahman Almasatfa'yı 2-0'la geçerek finale çıktı.

KARETEDE İLK MADALYA

Tokyo Olimpiyat Oyunları karate erkekler kumitede Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Eray Şamdan, final maçında Fransız rakibi Steven da Costa ile karşılaştı. Rakibine 5-0 yenilen Eray gümüş madalya kazandı ve olimpiyatlara ilk kez dahil olan karatedeki ilk madalyanın sahibi oldu.

Son dakika: Tokyo Olimpiyatları'nda Eray Şamdan gümüş madalya kazandı

MADALYASINI ALDI

Karate erkekler kumitede 67 kiloda gümüş madalya kazanan Eray Şamdan, madalyasını aldı. Eray'ın gümüş madalya aldığı sıklette altın madalyayı Fransız sporcu Steven Da Costa, bronz madalyaları ise Kazakistan'dan Darkhan Assadilov ile Ürdün'den Abdel Rahman Almasatfa boynuna taktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...