Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 15:44

Eray Şamdan kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Milli karateci Eray Şamdan biyografisi

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan Eray Şamdan akıllara ''Eray Şamdan kimdir? Eray Şamdan nereli, kaç yaşında? Eray Şamdan olimpiyat şampiyonu oldu mu?'' sorularını getirdi. İşte olimpiyat madalyasının sahibi Eray Şamdan’ın hayatı.

Eray Şamdan kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Milli karateci Eray Şamdan biyografisi
eray şamdan,tokyo 2020,tokyo 2020 olimpiyatları

Tokyo 2020 Olimpiyatları hız kesmeden devam ediyor. Tüm Türkiye’de büyük bir ilgiyle takip edilen Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’ye bir madalya daha eklendi. Milli karateci Eray Şamdan Tokyo 2020 Olimpiyatları karate dalında gümüş madalya kazandı. Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları erkekler kumite 67 kiloda rakibini yenerek gümüş madalyaya sahip oldu. Eray Şamdan başarısının ardından hayatıyla gündeme geldi. Peki Eray şamdan kimdir, nereli, kaç yaşında?  

ERAY ŞAMDAN OLİMPİYAT ŞAMPİYONU MU OLDU?  

Tokyo 2020 Olimpiyatları erkekler kumite 67 kiloda mücadele eden Eray Şamdan rakibi Steven Da Costa karşında yenilerek altın madalyayı kıl payı kaçırdı. Tokyo 2020 Olimpiyatları karate kategorisinde ter döken Eray Şamdan Ürdünlü Abdel Rahman Almasatfa'yı 2-0 devirmesiyle fianle yükselmişti. Eray Şamdan Tokyo 2020 Karate final maçında Fransız rakibi Steven Da Costa karşısında 5-0 yenilerek gümüş madalya almaya hak kazandı.  

Eray Şamdan kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Milli karateci Eray Şamdan biyografisi

ERAY ŞAMDAN KİMDİR? 

25 Temmuz 1997 tarihinde Kocaeli’nde dünyaya gelen Eray Şamdan, karate kariyerine Gebze Karate-Do İhtisas Kulübü'nde başladı. Karate dalında sürat ve kendine has teknikleriyle dikkat çeken Eray Şamdan ''Rüzgarın Oğlu'' olarak biliniyor. Eray Şamdan’ın 6 kez Avrupa Şampiyonu kazanmasının yanında 200’den fazla madalyası bulunuyor. 12 Kez Türkiye Şampiyonu olan Eray Şamdan, karatenin olimpiyat oyunlarına Tokyo 2020 yılında eklenmesinin ardından Tokyo 2020 Olimpiyatlarında ter döktü.  

Eray Şamdan Türkiye’ye ilk kez karate dalında madalya getirerek tarihe geçti. 1.69 boyunda ve 60 kiloda olan Eray Şamdan, bu zamanda kadar birçok ulusal, uluslararası ve bölgesel müsabakalarda mücadele etti.  

Eray Şamdan Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda hazırlanırken antrenörlüğünü babası Adnan Şamdan yaptı. Tokyo 2020 Olimpiyatları gümüş madalya sahibi Eray Şamdan, şu anda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcusu olarak görev yapıyor.  

TOKYO 2020 OLİMPİYATLARI TÜRKİYE MADALYA SAYISI

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları Türkiye karşılaşmaları heyecanla takip ediliyor. Milli takım ve milli, sporcuların her başarısı ülkede coşkuyla karşılanıyor. Bugün gerçekeşen Tokyo 2020 erkekler kumite 67 kiloda gümüş madalya kazanan Eray Şamdan Türkiye Olimpiyat madalya sayısını 98'e çıkardı. Tokyo 2020 Olimpiyatları madalya kazanan sporcular Türkiye’nin olimpiyat madalya sayısını artırıyor. Türkiye Tokyo 2020 Olimpiyatlarından toplamda 1 altın, 1 Gümüş ve 5 bronz madalya kazandı. Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu Tokyo 2020 Olimpiyatları boks finaline kalmasıyla 2 madalya daha garantilendi. 7 Ağustos tarihinde gerçekleşelecek müsabakalarda Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu altın madalya için mücadele edecek.

Tokyo 2020 Olimpiyatları madalya alan Milli sporcular:

  • Mete Gazoz - Klasik Yay Bireysel Kategori – ALTIN MADALYA
  • Hakan Reçber - Tekvando – BRONZ MADALYA
  • Rıza Kayaalp - Güreş - BRONZ MADALYA
  • Ferhat Arıcan - Cimnastik – BRONZ MADALYA
  • Hatice Kübra İlgün - Tekvando – BRONZ MADALYA
  • Yasemin Adar - Güreş - BRONZ MADALYA
  • Eray Şamdan - Karate - GÜMÜŞ MADALYA 

Tokyo 2020 Olimpiyat madalyası sahibi Eray Şamdan kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Eray Şamdan Tokyo 2020 Olimpiyatları karate final maçı sonu hakkında çıkan soruları cevapladık. Siz de Eray Şamdan hakkında görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...