Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2015 12:01

Erdoğan Timsah Arena’nın açılışında gösteri maçında oynayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Timsah Arena, 21 Aralık Pazartesi günü muhteşem bir törenle kapılarını açacak, gösteri maçında Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’da forma giyecek.

Erdoğan Timsah Arena’nın açılışında gösteri maçında oynayacak
erdoğan,timsah arena,bursa gösteri maçı

BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Timsah Arena, 21 Aralık Pazartesi günü muhteşem bir törenle kapılarını açacak, gösteri maçında Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’da forma giyecek.
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, DHA’ya (Doğan Haber Ajansı) açılış töreniyle ilgili olarak özel açıklamalarda bulundu. Açılışın saat 15.00’de başlayacağı belirten Başkanı Recep Altepe, şunları söyledi:
 "CUMHURBAŞKANININ PROJESİYDİ"
 "Stadın açılışını, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Stat, cumhurbaşkanımızın başbakanlığı dönemindeki projesiydi. Kentlerimizin dünya kenti olması için 20’nin üzerinde stadyumun Türkiye kazandırılması hedefi vardı. Bizim de Bursa’ya yeni bir stat kazandırma sözümüz vardı. Bu stadın ayrı yere yapılması, mevcut stadın yerini, kentte olmayan meydan olarak değerlendirilmesi de sayın Cumhurbaşkanımızın fikriydi. Cumhurbaşkanımızın desteklerive 50 Milyon TL’lik desteğiyle bu satın yapımına başladık. Stadyum, büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmış oldu."
 
"2011 YILINDA BAŞLADIK"
 
Stadın yapımına 2011 yılında başlandığını, 4 yılda tamamlandığını vurgulayan Başkan Recep Altepe, inşaatı dünya basınının da yakından takip ettiğini, adım adım gelişmeleri aktardığını anlatırken şunları söyledi:
 
"Bugün son aşamaya gelindi. Burası Türkiye’nin en önemli stadı oldu. Her şeyi özenerek yaptık.  Yani tüm sistem, tribünlerin bütünlüğünden, çatı sisteminden, aydınlatmasından, saha zeminine, giriş çıkışlarından  tüm organizasyona kadar, buranın modernsbir stat olması, ambiansın çok iyi olması , locaların en üstte olması, en güzel şekilde değerlendirildi. Gerçekten de modern bir stat oldu." 
 
STAT 44 BİN KAPİSİTELİ
 
Stadın çatısının dünyanın en son üretilen malzemleri ve sistemiyle yapıldığını dile getiren Başkan Recep Altepe, stadyum hakkında bilgi verirken de şunları söyledi:
 
"44 bin kişilik stadyumumuzun 90 kapısı bulunuyor. Stat 7-8 dakika içerisinde dolup ve boşalıyor. Maçı her yerden istediğiniz kaliteden izleyebiliyorsunuz. Hiçbir yerde görüş kaybı yok. Kör nokta yok. Stat 180 bin metre karesiyle Bursa’nın en büyük eseri oldu. Saat 16.00’daki  açılışa sayın Cumhurbaşkanımız katılacak. Saat 15.00’de ise açılış etkinlikleri başlayacak. Bu esere layık bir şekilde güzel bir açılış yapacağız. Açılışta her şeyin en güzel şekilde olabilmesi için de herşeyi düzenliyoruz. Burada tam bir görsel şölen olacak." 
 
"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖSTERİ MAÇINDA FORMA GİYECEK"
 
Açılışın en güzel şekilde olabilmesi için seferber olduklarını, törenin olimpiyatların açılışına benzer şekilde olacağını açıklayanr Başkan Recep Altepe, son olarak şunları söyledi:
 
"Açılışta önce çeşitli müzik etkinlikleri yapılacak. Bunun yanında ses ışık gösterileri yapılacak. Sportif aktiviteler olacak. Konuşmalardan sonra şöhretler maçı olacak. Açılış töreninden sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da forma giyeceği bir  gösteri karşılaşması da olacak. Bu maçta Türkiye’nin tanınmış futbolcuları, Bursaspor’da oynayan eski futbolcularla karşılaşacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...