Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2016 17:16

Ersun Yanal, Trabzonspor'a imzayı attı

Trabzonspor'un yeni Teknik Direktörü Ersun Yanal, Başkan Muharrem Usta'nın katıldığı törende kendisini bordo-mavili renklere bağlayan iki yıllık resmi sözleşmeyi Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nde düzenlenen törenle imzaladı.

Ersun Yanal, Trabzonspor'a imzayı attı
Ersun Yanal, Muharrem Usta, Trabzonspor

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, yöneticiler ve Teknik Direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımın gelecek sezondan itibaren maçlarını oynamaya başlayacağı Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nde imza töreni öncesi çalışmalar hakkında bilgi aldı. Muharrem Usta ve Ersun Yanal, yapımı devam eden stadyumda yaptıkları incelemenin ardından basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamalarda bulundular.
USTA: "TRABZON'A OVAYI GETİRDİK"
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Trabzonspor için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Hani derler ya 'Ankara'ya, Konya'ya deniz getireceğiz' biz de Trabzon'a ovayı getirdik. Trabzon'da hiç bu kadar düz bir araziye sahip olmamışızdır. Olağanüstü bir tesise kavuşuyoruz. Artık son aylara girdik. Ersun hoca ile birlikte yeni bir heyecanın içindeyiz. Stadyumu gezdik, inceleme yaptık. Siz de farkındasınız son günlerde stat oldukça hızla bir şekilde yol alıyor. Yeni sezona inşallah burada gireceğiz. Sıkıntılar vardı yine hepimiz farkındaydık özellikle çatı yavaş ilerliyordu. Sorunlar çözüldü, hem Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Çağatay Kılıç'a ve TOKİ Başkanımıza hem şehrimizin bakanları Süleyman Bey ve Berat Bey'e herkese çok teşekkür ediyorum. Mutluyuz, içeride olağanüstü bir çalışma var. Artık kafamızda soru işareti kalmadı. Yeni sezonda yeni stadyuma cezamız nedeniyle biraz gecikmeli başlayacağız. Seyircisiz burada başlamak istemiyoruz. Kendi aramızda yaptığımız değerlendirmede, bütün camia olarak hep birlikte yukarıya doğru çıkacağız. Burası sadece spor kompleksi değil, şehrin önemli nefes alma yerlerinde biri olmaya da aday" ifadelerini kullandı. Trabzonspor'un bu sezon dip yaptığını belirten Usta, "Her şeye yeniden başlayacağız. Her şeye yeniden başlamaya bu stadyum bir referans olacaktır. Burası bizi ateşleyecek olan en önemli unsur olacak. Bütün takımla ve camia ile birlikte yeni hocamızla beraber yeni bir yolculuğa başlayacağız. Yeni sezonda yeni heyecanlar için hep birlikte kenetleneceğimiz bir yolculuğa başlamak için yeni bir davette bulunuyorum. Burayı sahiplenmemiz gerekiyor. Birlikte bu işe sahip çıkarak birlikte çok güzel işlere imza atacağız" dedi.
YANAL: "ÇOK ZORLANACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM"
Kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza atan Teknik Direktör Ersun Yanal, camiayı tanıma avantajıyla nelere ihtiyaçları olduğunun farkında olduğunu belirterek, "Trabzonspor değerleri, Trabzonspor'u getirdiği nokta hepimizin malumu, yılların birikimi olan değerleri çok iyi tanıyorum. Önce sizlerle ve Trabzonspor'u destekleyecek olan taraftarlarla birlikte olmamız. Bizim ihtiyacımız olan desteğin, bizim ihtiyacımız olan yapılanmanın ne olduğunu hepimiz aslında ortak olarak bildiğimiz için çok fazla zorlanacağımızı düşünmüyorum. İhtiyaçlar belli. Sayın başkanımızın da dediği gibi yeni bir başlangıcın zemini hazır. Dip yapmış Trabzonspor'u biz nereye getireceğimizi çok iyi biliyoruz. Gönülde, yürekten çalışarak onu hep beraber nereye götüreceğimizi çok iyi biliyoruz. Şimdi çalışma zamanı, çok söz zamanı değil. Size neler yapacağımızı, nasıl yapacağımızı çok detaylı bir şekilde sonra anlatacağız" şeklinde konuştu.
"HERKESİN SABRINA VE DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"
Trabzonspor artık hangi şartlarda ve koşullarda çalışacağını çok iyi bildiğini ifade eden Yanal, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sizlerin de desteğiyle önümüzde bir orta vade olacak. Herkesin burada sabrına herkesin desteğine ihtiyacımız var. Çünkü her şey birden olmayacak. Yavaş yavaş olacak. Kuracağımız sağlıklı bir yapı ile sağlıklı bir adımla geleceği olan uzun vadesinde kullanılarak Trabzonspor'un artık bundan önce yapmış olduğu değil, bundan sonra ne yapacağını sağlam adımlarla yapan ve istediği sonuçları almak için de çatısını doğru kuran, temelini sağlam atan bir takım kurmak zorundayız. Sizlere ihtiyacımız var. En büyük destekçimiz siz olacaksınız. Elbette eleştireceksiniz, elbette bu konuda katkılarınız olacak ama bununu için bize bir süreç, bunun için bize bir zaman bunun için bize bir destek lazım. O desteği de siz değerli basın mensuplarımız olmak üzere tüm taraftarlarımızdan bekliyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve Teknik Direktör Ersun Yanal karşılıklı atılan imzaların ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin taşınacağı binayla birlikte futbolcuların kullanacağı alanlarda incelemelerde bulundu.
Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nde bulunan stadyum ile tesislerde yapılan incelemelere ise basın mensupları alınmadı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...