Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2015 22:51

Eto'o tarihe geçti

Antalyaspor'un yıldızı Eto'o, 4 haftada rakip ağlara 5 gol gönderme başarısı yakaladı

Eto'o tarihe geçti
eto, antalyaspor,

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 4 maçta 9 puan toplayarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Antalyaspor'da Kamerunlu dünya yıldızı Samuel Eto'o lige damgasını vurmaya devam ediyor. Kamerunlu golcü oyuncu 4 haftada rakip ağlara 5 gol gönderme başarısı yakaladı.

"ETO'O'DAN 4 HAFTADA 5 GOL"
Süper Lig'e fırtına gibi başlayan Antalyaspor, ilk hafta deplasmanda Medipol Başakşehir'i, Samuel Eto'o'nun 50., 64. ve 22. dakikada Emrah Başsan'ın golleriyle 3-2 mağlup etti. Kırmızı-beyazlılar daha sonra sahasında Gençlerbirliği'ni Lazarevic, Samuel Eto'o ve M'billa'nın golleriyle 3-1 devirirken, Kamerunlu süper star gol sayısını da 3'e çıkarmış oldu. 3'üncü haftada İstanbul'da Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Antalyaspor, Nani'nin gollerine engel olamayınca sahadan 2-1 yenilgiyle ayrılırken, Eto'o ilk kez golle tanışamadı. Kırmızı-beyazlılar ligin 4'üncü haftasında Antalya'da Eskişehirspor'u ağırlarken Kamerunlu golcü oyuncu bir hafta suskunluğun ardından rakip filelere 2 gol daha atma başarısı gösterdi. Dünyaca ünlü oyuncu 4 hafta sonunda rakip ağlara 5 gol gönderme başarısını yakaladı.

ANTALYASPOR'DA İLK 4 HAFTA DA 5 GOL ATAN TEK OYUNCU
Antalyaspor'un İtalya'nın Sampdoria takımından transfer ettiği 34 yaşındaki dünyaca ünlü santrfor Samuel Eto'o, ilk 4 haftadaki performansıyla Antalyaspor tarihinde de yerini aldı.
Süper Lig'de 19'uncu sezonunu geçiren Antalyaspor'da Kamerunlu oyuncu Eto'o, attığı 5 golle ilk 4 hafta itibarıyla kırmızı-beyazlı takımın en çok gol atan futbolcusu oldu. Antalyaspor'da bu rekor daha önce 1995-1996 sezonunun ilk 4 haftasında 4 gol atma başarısı gösteren Bülent Sevlü'ye aitti. Selvü, 95-96 sezonunda 4-2 kazanılan Bursaspor karşılaşmasında 3, 2-2 beraberlikle sonuçlanan Kocaelispor maçında ise bir gol kaydetmişti. Bülent Sevlü, sezonun geride kalan kısmında başka gol atamamış ve sezonu 4 gol ile bitirmişti.

YUSUF ŞİMŞEK, ETO'O'DAN VAZGEÇEMEDİ
Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf şimşek, ligde oynadıkları 4 maçın tamamında 5 oyuncusunu sahadan hiç çıkarmadı. Kaleci Fornezzi, defans oyuncuları Celustka, Kvesic, orta saha oyuncusu Kadir Bekmezci ve Kamerunlu yıldız golcü Samuel Eto'o 4 maçta 360 dakika sahada kalan isimler oldu. Kaleci Fornezzi, 4 maçta kalesinde 5 gol görürken, Eto'o ise rakip filelere 5 gol gönderdi.

YENİ TRANSFERLERDEN 4 OYUNCU HİÇ FORMA ŞANSI BULAMADI
Antalyaspor'da bu sezon yapılan transferlerde teknik direktör Yusuf Şimşek'in en çok görev verdiği isimler, Celustka, Kvesic, Kadir Bekmezci ve Samuel Eto'o oldu. Bu oyuncular 4 maçın tamamında forma giyerken, 360 dakika boyunca sahada kaldılar. M'bolhi, Ozan İpek, Koray Arslan, Oğuz Mataracı, teknik direktör Yusuf Şimşek'ten 4 haftası geride kalan ligde forma alamayan yeni transferler olurken, Karşıyaka'dan alınan Rıdvan Şimşek ise 2 maçta 18 kişilik kadroya alınmasına rağmen süre alamadı. Diğer yeni transferlerden Angelo 2 maçta 180 dakika, Lazarevic 4 maçta 300 dakika, Serdar Özkan 4 maçta 99 dakika, Brezilyalı Guilherme 2 maçta 110 dakika forma şansı buldu. Samsunspor'dan sezon başında transfer edilen M'billa ise 2 maçta 7 dakika, Makoun'da 2 maçta 12 dakika şans bulabildi. Gaziantepspor'dan transfer edilen ilk lig maçında sakatlanan Chico ise 25 dakika sahada kalabildi.

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına yarın Hasan Subaşı Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...