Tgrt Haber
11 Haziran 2021 07:34

EURO 2020'de perde açılıyor: Bizim Çocuklar tarih yazacak

Büyük gün geldi... Türkiye'nin kalbi “Bizim Çocuklar” için çarpacak. Galler, İsviçre ve İtalya ile aynı grupta yer alan “Millî”ler açılışı Roma’da saat 22.00’de İtalya ile yapıyor. Hedef, “Maviler”i yenip gruptan çıkmak için avantaj yakalamak

EURO 2020'de perde açılıyor: Bizim Çocuklar tarih yazacak
a milli takım,euro 2020,şenol güneş,burak yılmaz,hakan çalhanoğlu,türkiye italya

Ve büyük gün geldi çattı. Roma Olimpiyat Stadında bu akşam oynanacak İtalya-Türkiye maçıyla bir ay boyunca sürecek futbol şöleninde perde açılacak.  Hollandalı hakem Makkeile'in yöneteceği maç 22.00’de başlayacak

Futbolla yatıp kalkacağımız bir aylık macera bu akşam başlıyor. A Millî Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek. İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadında oynanacak ve 22.00'de başlayacak A Grubu'nun ilk maçında Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak. Karşılaşma TRT 1'den naklen yayımlanacak.

ROMA’YI FETHEDELİM

Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçında tarihinde ilk defa boy gösterecek olan ay yıldızlı ekipte, İtalya karşılaşması öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor. İtalya'da ise tedavisi süren, orta sahanın önemli isimlerinden Marco Verratti'nin forma giymesi beklenmiyor. Roma Olimpiyat Stadındaki karşılaşmayı yaklaşık 17 bin taraftar tribünden seyredecek. Bu mücadelede yaklaşık üç bin Türk taraftar da tribünde yerini alacak.

11 ÜLKEDE 51 MAÇ

Dünyayı sarsan virüs sebebiyle bir yıl ertelenen şampiyonada 24 ülke mücadele edecek. Tarihinde ilk defa ikiden fazla ülkenin ev sahipliği yapacağı organizasyon, 11 farklı ülkede düzenlenecek ve 51 maça sahne olacak. A Grubu'ndaki ilk maçını ev sahibi ülkelerden İtalya ile oynayacak olan ay yıldızlı takım, diğer maçlarında Azerbaycan'da Bakü Olimpiyat Stadında, 16 Haziran'da Galler, 20 Haziran'da da İsviçre ile karşılaşacak.

HAFIZALARA KAZINMAK İSTİYORUZ

A Millî Takım'ın teknik patronu Şenol Güneş dev maç öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı. Turnuvaya favori olarak gelmediklerini ancak favori olacaklarını vurgulayan Güneş, "Sonuna kadar gitmek istiyoruz. Gelecek için oynayacağız. Önce gruptan çıkalım. Biz bu genç takımla finale gitmek istiyoruz. İnşallah İtalya ile finalde oynarız"  dedi.

İTALYA’YA GARŞI İLK GALİBİYETİ TATMAK İSTİYORUZ

2000’de Holanda’da İtalya’ya 2-1 kaybettiklerini hatırlatan Güneş, İtalya karşısında ilk galibiyetimizi tatmanın gurur verici olacağını söyledi. “Futbolumuzla hafızalara kazınmak istiyoruz” diyen Şenol Hoca, "Olağan dışı bir şey istemiyorum oyunculardan, olağan yaptığı işleri istiyorum. Maç bittiğinde işimizi yapmanın ve alacağımız puanların sevincini yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı. Hoca gollü bir maç isterken, "Tabi ki o goller İtalya kalesinde olsun" dedi.

YENİ BİR MEYDAN OKUMA

EURO 2020’de bütün gözler millî yıldızlarımızın üzerinde olacak. Bunların en başında da Fransa’da Lille’i şampiyonluğa ulaştıran, Fransız basınına Türkçe “Kral” manşetleri attıran Burak Yılmaz geliyor. 35 yaşındaki golcü oyuncu, Lille’e transfer olduğunda kendisine dudak bükenlere şampiyonluk yaşayarak en güzel cevabı verdiklerini söyledi.

TÜRKİYE’NİN TURNUVASI OLACAK

Milli Takımın gol ayaklarından Burak Yılmaz şimdi de takım arkadaşlarıyla birlikte yeni bir meydan okuma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Lille’de bütün ülkenin duasını arkalarında hissettiklerini belirten Burak Yılmaz “Her millî maçta olduğu gibi şimdi de bunu hissediyoruz” dedi. EURO 2020’nin Türkiye’nin turnuvası olacağına inandığını söyleyen Yılmaz, “Çok hırslıyız, çok hazırız. Kimseden korkmuyoruz” dedi.

KORKMADAN OYNAYACAĞIZ

Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini ve buralara kolay gelmediklerini belirten takımımızın yıldızlarından Hakan Çalhanoğlu, "Korkmadan oynayacağız, maçı alabiliriz. Hocamızla birlikte rakibi iyi analiz ettik ve artık hazırız. Turu geçmek istiyoruz" dedi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...