Tgrt Haber
19 Aralık 2015 09:11

Euroleague'den Daçka - Maccabi maçı açıklaması

Euroleague yönetimi D Grubu son hafta karşılaşması olan Darüşşafaka Doğuş-Maccabi Fox Tel Aviv maçının son anlarında yaşanan olaylar için açıklama yayımladı.

Euroleague'den Daçka - Maccabi maçı açıklaması
Maccabi Fox Tel Aviv

THY Euroleague'in 10. ve son haftasında D Grubu mücadelesinde Darüşşafaka Doğuş evinde Maccabi Fox Tel Aviv'e 70-66 mağlup olmuştu.
Son maçlar öncesinde grupta 5. sırada bulunan İsrail ekibinin, üst tura çıkmak için Darüşşafaka'yı en az 12 sayı farkla mağlup etmesi gerekiyordu. Karşılaşmanın son anlarında skor eşitlikle giderken Maccabi takımı, lazım olan farkı yakalayamayınca maçı uzatmaya götürmek istedi. Bunun için de hücum yapmadı. Bu yaşanan olay dikkat çekerken, Euroleague yönetimi de bu konuyla ilgili resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı.
Darüşşafaka Doğuş - Maccabi Fox Tel Aviv karşılaşmasında yaşanan olaylar için Euroleague yönetiminin açıklaması şu şekilde:
"Euroleague’de organize edilen maçların tamamı resmi FIBA kuralları altında oynanmaktadır. Mevzubahis maç resmi basketbol kuralları çerçevesinde oynanmış ve dördüncü çeyreğin sonlarına doğru konuk takım 11 sayılık farkla kazanmak için maçı uzatma periyoduna götürmeye teşebbüs etmiştir. Maccabi’nin bir üst tura yükselebilmesi için gereken minimum fark buydu.
Kuruluş tarihi olan 2000’den beri Euroleague organizasyonu her yıl FIBA resmi basketbol kuralları hakkında çalışmalar yapmış, öneriler sunmuş ve kuralların gelişimine katkıda bulunmuştur. Bu, koçların yıllık toplantılarındaki katkıları, 2012’deki Basketbol Kuralları Zirvesi, hakem komisyonunun, lig çalışanlarının ve diğer paydaşların katkıları ile mümkün olmuştur. Bu önerilerin tamamı FIBA Teknik Komisyonu’na gönderilmiş ve bunların çoğu benimsenmiştir.
Euroleague organizasyonu ilgili paydaşlarına Darüşşafaka-Maccabi maçında yaşananlara yönelik bir çözüm önerisi konusunda danışacaktır. Bu çözüm uzatma periyotlarında atılacak sayıların sıralamayı etkilememesi gibi bir konsepti barındırabilir. Bu ve diğer çözüm önerileri FIBA Teknik Komisyonu’nun takdirine gönderilecektir. FIBA resmi basketbol kurallarındaki değişikliklerin 2016-2017 kulüpler sezonunda yapılması planlanmaktadır."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...