Tgrt Haber
11 Aralık 2021 19:24

F1'de avantaj Verstappen'de: Sezonun son pole pozisyonunu kaptı

Formula 1'de sezonun son yarışı olan ve şampiyonu belirleyecek olan Abu Dabi GP'sinde pole pozisyonunu Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen aldı. Şampiyonluğun diğer adayı Lewis Hamilton ise yarışa ikinci sıradan başlayacak. McLaren'den Norris üçüncü, Sergio Perez dördüncü sıradan start alacak. Verstappen son yarış öncesi şampiyonluk için avantajlı gözükse de yarışa yumuşak lastikle başlayacak olması ekstra pit stop ihtimalini ortaya çıkardı.

F1'de avantaj Verstappen'de: Sezonun son pole pozisyonunu kaptı
formula 1,verstappen,hamilton

Formula 1'de nefes kesen düello yarın sona eriyor. Tüm dünyada merakla beklenen son yarış, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yapılacak. Kritik yarışa pilotlar sıralamasının zirvesinde bulunan Red Bull sürücüsü Max Verstappen ilk sırada başlayacak.

Verstappen, sezon 22 yarışına ev sahipliği yapacak Abu Dabi'de yer alan 5,2 kilometre uzunluğundaki Yas Marina Pisti'nde düzenlenen yarışın sıralama turlarında 1 dakika 22.109 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu. Hollandalı sürücü, liderliği getiren bu turda takım arkadaşı Sergio Perez'in hava koridorundan da faydalandı. Verstappen ayrıca en hızlı zamanı yakaladığı turda yumuşak lastik kullandığı için yarınki yarışa da yumuşak lastikle başlayacak.

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise orta hamur lastikle liderin 0.371 saniye arkasında ikinciliği elde etti. McLaren Mercedes'ten Büyük Britanyalı Lando Norris ise Verstappen'in 0.822 saniye gerisinde üçüncü sırayı aldı. Dördüncü sırada ise Sergio Perez var.

ABU DABİ GP SIRALAMA

1) Max Verstappen
2) Lewis Hamilton
3) Lando Norris
4) Sergio Perez
5) Carlos Sainz Jr.
6) Valtteri Bottas
7) Charles Leclerc
8) Yuki Tsunoda
9) Esteban Ocon
10) Daniel Ricciardo

FORMULA 1 ABU DABİ GP NE ZAMAN?

Şampiyonun belirleneceği 58 turluk son yarış, yarın TSİ 16.00'da başlayacak. Pilotlar klasmanında 369,5 puana sahip iki pilottan Verstappen ilk, Hamilton ise 8. şampiyonluğu için piste çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...