Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2020 19:08

Fatih Karagümrük, Başakşehir'i 2-0 yendi

Süper Lig'in üçüncü haftasında Fatih Karagümrük, sahasında ağırladığı son şampiyon Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti.

Fatih Karagümrük, Başakşehir'i 2-0 yendi
fatih karagümrük,başakşehir

Süper Lig'in 3. haftasında Fatih Karagümrük, Medipol Başakşehir'i 2-0 yendi.

8. dakikada kaleci Mert Günok'un kendi yarı sahasının ortasından uzun pasında topu önünde bulan Crivelli, sağ çaprazdan sert bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak kaleci Viviano'dan döndü.

18. dakikada Ramazan Civelek'in sağ çaprazdan ortasında arka direkte uygun durumda bulunan Mevlüt Erdinç topa istediği vuruşu yapamadı ve meşin yuvarlak auta gitti.

28. dakikada Darri'nin savunmanın arkasına pasında sol kanatta topla buluşan Sabo, meşin yuvarlağı Ndao ile buluşturdu. Bu oyuncunun sağ çaprazda yerden şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle sona erdi.

İkinci yarı hakemin işaretiyle başladı.

47. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Biglia'nın soldan kullandığı kornerde Mevlüt Erdinç kafayla topu arka direğe aktardı. Roco, arka direkte müsait pozisyonda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

51. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın sol çaprazdan ortasında Demba Ba'nın penaltı noktası civarından kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta gitti.

90. dakikada Fatih Karagümrük farkı 2'ye çıkardı. Ani gelişen atakta Ndao'nun pasında topla buluşan Sabo, sağ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra yerden sert vurdu, meşin yuvarlak direğe de çarparak ağlarla buluştu: 2-0.

90+3. dakikada Mete Kaan Demir, sağ kanatta kontrol ettiği topla ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti. Kaleci Viviano'dan dönen topu Guldbrandsen tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü.

Fatih Karagümrük, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Canel: Disiplinden kopmadık ve maçı kazandık
Süper Lig'in 3. haftasında son şampiyon Medipol Başakşehir'i 2-0 yenen Fatih Karagümrük'ün teknik sorumlusu Atılay Canel, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Canel, "İstediğimiz puanı aldık. İlk yarı maç ortadaydı. İkinci yarı erken bulduğumuz golle rahatladık. Disiplinden kopmadık ve maçı kazandık. İnşallah ligi iyi bir şekilde bitiririz." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir karşısında iyi bir performans sergilediklerini aktaran Atılay Canel, "Bu galibiyeti taraftarlara armağan ediyorum. Futbolcuları kutluyorum. Görevlerini harfiyen yerine getirdiler." diye konuştu.

Arjantinli futbolcuları Lucas Biglia ile ilgili de görüşlerini paylaşan Canel, "Biglia kendini dünyaca kanıtlamış bir futbolcu. Bu sene bize çok fayda sağlayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Buruk: Çok üzgünüm. Bu, bize ve kulübe yakışan bir tablo değil
Süper Lig'in 3. haftasında Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup olarak üst üste 3. mağlubiyetini yaşayan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, çok üzgün olduklarını söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında görüşlerini aktaran Buruk, ilk 2 haftada yaşadıkları mağlubiyetler nedeniyle oluşan moral bozukluğunun bu maça etki ettiğini belirtti.

Fatih Karagümrük karşısında istediklerini yapamadıklarını anlatan Okan Buruk, "Bugün iyi işler yapamadık. İkinci yarının başında golü çok erken yedik. Bildiğimiz ve basit bir gol yedik. Geriye düşünce rakip topu bize verdi ama bireysel olarak hiçbir şey yapamadık. Mete'nin bire bir oynayıp attığı şut dışında hücumda oyuncular maça etki edemedi. Çok üzgünüm. Bu, bize ve kulübe yakışan bir tablo değil." diye konuştu.

Süper Lig'in 4. haftasında İstanbul'da Göztepe ile yapacakları maçla çıkışa geçmeleri gerektiğinin altını çizen 46 yaşındaki teknik adam, şöyle devan etti:

"Bu sonuçlar bize yakışmıyor. Şampiyon takıma yakışır bir oyun ortaya koymamız gerekiyor. Oyuncularıma güvenim hala devam ediyor. Bu durumun en başta sorumlusu benim ama oyuncularımın da teker teker aynaya bakıp ne yaptıklarını daha iyi görmeleri gerekiyor. Ufak değişiklikler yaparak bazı oyuncularla ilgili kararlar almamız gerektiğini de gördük. Yeni transferleri takıma katamamamız da bizi etkiledi. Bu hafta bununla ilgili çalışma yapacağız."

"Visca, bu kulübün sembolü"
Okan Buruk, karşılaşmada istediklerini yapamayan ve 72. dakikada oyundan alınan Bosna Hersekli futbolcu Edin Visca ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Edin Visca bu kulübün sembolü. En değerli oyuncularından biri. Visca'nın isteği uzun yıllar burada devam etmek. Biz de bunu istiyoruz. Burada çok mutlu, iyi şeyler yapmak istiyor. Ona da hak vermek gerekiyor. Onun da kötü oynayacağı maçlar olacak. Bu maçta istediklerini yapamadı. Takım kaptanlarımızdan biri. Bu maçta yeterli katkıyı sağlayamadı, biraz da yorulduğu için değişikliğe gittim. Visca, bu takıma çok büyük hizmetler etti, yine edecek."

"Savunmaya ve hücuma oyuncu alacağız"
Okan Buruk, sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen oyuncularla ilgili, "Martin Skrtel'in ufak bir sakatlığı vardı. Rafael, Boli Bolingoli ve Nacer Chadli'nin de sakatlıkları var. Fiziksel olarak hazır hale gelemediler. Bazen terslikler üst üste gelir. Futbolun içinde olan bir durum." şeklinde görüş belirtti.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü aktaran Buruk, "Savunmaya ve hücuma oyuncu alacağız. Lig uzun bir maraton. Tekrar rakiplerimizi yakalamaya çalışacağız. Pes etmedik. Lige geri döneceğiz. Hem oyun hem de psikolojik olarak toparlanmamız gerekiyor. Bugün karşımızda UEFA Şampiyonlar Ligi ayarında bir takım olsa çok büyük rezalet yaşamıştık. Şampiyonlar Ligi'nin havası daha farklı olacak. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için ayağa kalkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...