Tgrt Haber
29 Aralık 2021 13:12

Fatih Terim istifa etti mi? Galatasaray teknik direktörü kim olacak?

Fatih Terim istifa haberi futbol gündemine bomba gibi düştü. Ziraat Türkiye Kupası Galatasaray Denizli spor maçı 9-8 sarı kırmızılıların yenilgisiyle sonuçlanmasının ardından sosyal medyada ''Fatih Terim istifa'' kampanyası başlatıldı. Kulüp yöneticileriyle hafta içinde pek çok kez toplantı yapan Fatih Terim istifa etti. Peki Galatasaray teknik direktörü kim olacak? Fatih Terim neden istifa etti.

Fatih Terim istifa etti mi? Galatasaray teknik direktörü kim olacak?
fatih terim,galatasaray,burak elmas,istifa,futbol

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde Galatasaray Denizlispor'u NEF Stadyumu'nda konuk etti. Karşılaşmanın berabere sonuçlanmasının ardından uzatmalarda da eşitlik bozulmadı. Penaltılara giden karşılaşma 9-8 Galatasaray’ın yenilgisiyle sonuçlandı. Sonucun ardından Fathi Terim istifası gündeme geldi. Teknik direktör Fatih Terim karşılaşmasının ardından "Samimiyetle belirtmek isterim ki kendim de dahil, Galatasaray'a zarar verme ihtimali olan her şeyin önüne geçerim"  diyerek istifa ihtimallerini güçlendirdi. İşte Galatasaray teknik direktör değişikliği hakkında bilmeniz gerekenler. 

FATİH TERİM İSTİFA ETTİ Mİ? 

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Denizlispor'a yenilerek kupaya veda etti. Denizlispor 1.lig 18.sırada yer almasından sarı kırmızılıların yenilgisi kaleci İsmail Çipe ve Fatih Terim'in tepki toplamasına neden oldu. Futbol kulislerinde Kerem, Halil, Taylan ve Oğulcan ile yabancı oyuncular arası kutuplaşma olduğu ve durumun sahaya kadar yansıdığı iddia edildi. Fatih Terim’in takım içi krizi çözemediğini iddia edilirken taraftarlar kulüp binasında yapılacak toplantıya dikkat kesildi. Peki Fatih Terim istifa tti mi? 

UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova'nın olduğu gruptan lider çıkan Galatasaray, Süper Lig’de liderin 19 puan gerisinde kaldı. Ziraat Türkiye Kupası Galatasaray Denizlispor maçı ardından gözler Fatih Terim istifa haberlerine çevrildi. Fatih Terim 10 Ocak Pazartesi günü Galatasaray ile yollarını ayırdı. 

Fatih Terim istifa etti mi? Galatasaray teknik direktörü kim olacak?

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM OLACAK? 

UEFA Avrupa Ligi grup lideri olan Galatasaray Süper Lig mücadelesinde ayn performansı gösteremedi. Süper Lig lideri Trabzonspor’un 19 puan gerisinde olan Galatasaray dün Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Denizlispor’a yenilerek büyük tepki topladı. Fatih Terim yenilginin arından açıklama yaptı. Terim ''Atamadığımız goller, oynadığımız müthiş oyunun gölgede kalan tarafı. Böyle oynayacaksın, aldığın her topta pozisyona gireceksin, girdiğimiz pozisyonlar tesadüfen değil... 1 metreden atamama becerisini, pardon beceriksizliğini gösterdik. Açıkçası hayatımda böyle bir seneyi ilk kez yaşıyorum. Hiç böyle bir şey görmedim'' ifadelerine yer verdi. 

Fatih Terim istifa haberi ardından ''Galatasaray teknik direktörü kim olacak?'' sorusu gündeme geldi. Yönetim henüz konu ile ilgili açıklama yapmadı. 

FATİH TERİM NE KADAR MAAŞ ALIYORDU? 

Galatasaray'da kötü gidişatın ardından ''Fatih Terim istifa'' sesleri yükselmeye başladı. Peki Galatarasay teknik direktörü Fatih Terim ne kadar maaş alıyor? Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, teknik direktör Fatih Terim'in maaşının 21 milyon TL olduğunu açıkladı. Epözdemir ''ezan Epözdemir, "Hocamız 18 Milyon TL yani 2 Milyon € alıyordu. Sözleşme yapıldığı gün € 10,5'lardaydı, yani 21 Milyon TL'ye denk geliyor. Biz bu rakamı arttırmadan, 21 Milyon TL üzerinden anlaşma yaptık. Bugünkü kurdan 1,9 Milyon €'ya tekabül ediyor" dedi.

FATİH TERİM KİMDİR? 

Fatih Terim 4 Eylül 1953 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Ceyhunspor’da başlayan Fatih Terim 1969- 1974 tarihlerinde Adana Demirspor forması giydi. Fatih Terim 1974'te o zamanın parasıyla 1 milyon 400 bin liraya Galatasaray'a transfer oldu. 1985'te futbola veda edene kadar Galatasaray'da futbol oynayan Terim, Galatasaray'da takım kaptanlığını da üstlendi. Galatasaray formasıyla toplamda 327 maç oynadı. İmparator lakabı ile bilinen Fatih Terim Galatasaray teknik direktörü olarak görev yapıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...