Tgrt Haber
22 Kasım 2021 11:26

Fatih Terim kaç maç ceza aldı? Fatih Terim neden kırmızı kart gördü?

Galatasaray Fenerbahçe maçı dün akşam gergin anlara şahit oldu. Maç sonuna doğru Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim kırmızı kart gördü. Peki Fatih Terim kaç maç ceza alacak? Fatih Terim kırmızı kart kararı doğru mu?

Fatih Terim kaç maç ceza aldı? Fatih Terim neden kırmızı kart gördü?
fatih terim,galatasaray,fenerbahçe,maç,futbol

Süper Lig’in 13. Haftasında kritik Galatasaray Fenerbahçe maçı yapıldı. Fenerbahçe deplasmanda liderlik yarışı rakibi Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Maç sonuna doğru hakem kararına sinirlenen Fatih Terim karşılaşmanın 90+6.dakikasında kırmızı kart gördü. İşte Fatih Terim kırmızı kart cezası ve gelen yorumlar. 

KIRMIZI KART GÖREN FATİH TERİM KAÇ MAÇ CEZA ALDI? 

Süper Lig’in 13.haftasında gerçekleşen dev derbide gergin anlar yaşandı. Süper Lig liderlik yarışı için 3 puanın çok önemli olduğu karşılaşmada Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray’ı NEF Stadyumu’nda 2-1 mağlup etti. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim hakem kararına sinirlenmesinin ardından kırmızı kart gördü. Futbol yorumcuları ''Fatih Terim kaç maç ceza alacak?'' sorusuna cevap vermeden önce hakem raporunun görülmesinin gerektiğini vurguladı. 

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, Fatih Terim kırmızı kart kararının doğru olmadığını belirtti. Ateş, maçın hakemi Halil Umut Meler'i çok sert bir dille eleştirdi ve şu sözlere yer verdi: ''Hocamız ceza yedi, biz ceza yedik. Bütün Türkiye görüyor aynı itmeyi. Kerem'in pozisyonunu çağırmıyorsan Diagne'nin pozisyonu da gol. Galatasaray'ın büyüklüğünü sınamasınlar.''

Heyecanlı karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Süper Lig puanını 23 yaparken Galatasraay 21'de kaldı. PFDK, Fenerbahçe maçındaki hareketleri nedeniyle Fatih Terim'e 5 maç ceza verildiğini açıkladı. Terim iki sarı karttan kırmızı kart gördüğü için de bir maç ceza almıştı. Böylece Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim toplam 6 maç ceza almış oldu. 

Fatih Terim kaç maç ceza aldı? Fatih Terim neden kırmızı kart gördü?

FATİH TERİM NEDEN KIRMIZI KART GÖRDÜ?

21 Kasım Pazar günü NEF Stadyumu’nda gerçekleşen Galatasaray Fenerbahçe maçı gergin dakikalara şahit oldu. Fatih Terim Fenerbahçe’nin 90+6.dakikada attığı ikinci golün ardından Halil Umut Meler'e sert itirazlarda bulundu. Tartışmanın ardından Fatih Terim, ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla tribüne gönderildi. Terim gelecek hafta takımının başında sahaya çıkamayacak.

Karşılamanın ardından Fatih Terim kırmızı kart cezası nedeniyle basın toplantısına çıkamadı. Basın mensuplarının sorularını Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas yanıtladı. Burak Elmas, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 2-1 kaybettikleri Fenerbahçe derbisinin hakemi Halil Umut Meler'in art niyetli olduğunu iddia etti. Elmas aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) hakkında sert eleştirilerde bulundu. Elmas açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Bu konuşmayı yaparken çok üzgünüm. Sezon başından beri hakemler ve federasyon ile ilgili konuşmamak için çok direndim ama geldiğimiz noktada Galatasaray'ın haklarını savunmaktan imtina etmeyeceğimizi herkesin bilmesini isterim. Yarın TFF'den randevu isteyerek gideceğim. Ayrıca bu toplantıda MHK Başkanı'nın da olmasını isteyeceğim. Ayrıca Halil Umut Meler'in maç raporunu da açıklamalarını isteyeceğim. Zaten bazı kulüplere el altından maç raporları veriliyor. Biz de Halil Umut Meler ve ekibinin bugünkü yönetiminin raporlarının açıklanmasını istiyoruz." 

Burak Elmas, Türk futboluna zarar verenlerin peşini bırakmayacağını söyledi. Başkan Elmas Fatih Terim kırmızı kart cezası hakkında detaylı bir yorum yapmazken ''Biliyorsunuz ben teknik yorum yapmıyorum. O benim işim değil. Onu da eğer hocamız bir gün kasıtlı olarak saha kenarında tahrik edilmeyip burada konuşabilirse kendisine sorarsınız. O da size en güzel cevabı verir ama takımımızın, teknik direktörümüzün sonuna kadar arkasındayız. Projemizle ilgili de başında nasıl heyecanlıysak bugün de aynı şekilde heyecanlıyız'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...