Tgrt Haber
04 Ekim 2021 00:16

Fatih Terim'den galibiyet ve hakem yorumu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor deplasmanında 90+10. dakikada Morutan'ın attığı golle gelen galibiyetten dolayı çok memnun kaldığını söyledi. Galibiyetin takımın psikolojisi için önemli olduğunu belirten Terim, hakem kararlarıyla ilgili ise kısa bir yorumda bulundu.

Fatih Terim'den galibiyet ve hakem yorumu
fatih terim,,galatasaray,,rize,

Süper Lig'in 8. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olan Galatasaray, mücadelenin son saniyelerinde gelen golle sahadan 3-2 galip ayrıldı. Nefesleri kesen mücadelede maçın hakemi Ali Palabıyık'ın kararları da tartışmalara neden oldu.

Zorlu galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, heriki takımın da güzel bir futbol izlettirdiğini söyleyip, kırılma noktasının galibiyet olduğunu belirtti. Galibiyetin psikoloji için önemli olduğunu vurgulayan Fatih Terim, Bize sıkıntılar yaşattı. Gittik geldik. Üzüldük. Takımın psikolojisi adına üçüncü gol ve galibiyet önemli oldu. Bizim için güven, tekrardan dönebilme, galibiyet sürekliliği.... Maçtan önce yukarıdaki herkes kazanmış. Bu maçları oynamak kolay değil. Marsilya'da üç gün önce büyük maçtan çıkmışız. Fiziki, mental yorgunluk hepsi... Galibiyet takımın psikolojisi adına önemliydi" dedi.

"10 KİŞİ İLE KARAKTER KOYMAK VE KAZANMAK ÖNEMLİ"

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Marsilya maçından sonra 3 günlük süreleri olduğunu hatırlatan Terim, "Sabah bindik o gün izin verdik. Cumartesi bir idman ve pazar günü gerilimi yüksek bir maç oynadık. Rizespor Hamza hoca ile birlikte daha iyi bir takım olmuş. Güçlü kuvvetli set oynamamız lazım. Formasyonda değişim yapacağımızı söylemiştik. Oyunu domine ettik. Kalemize gelmezlerken gol yedik. İlk 15 dakika sezonun en iyi başlangıcını yaptık diyebilirim. Kalemize rakip yaklaşmazken, ikinci golü kaçırarak maalesef 1-1 duruma geldik. Üçüncü bölgede daha mükemmel oynadığımız maçta geri düştük. Bugün diğer maçlara oranla daha başarılıydık. Babel ve Feghouli içeri kat ederek hücum sürekliliği sağladık ve kaptırdığımız yerde preslerle kazandık. İki takım herkese güzel bir maç seyrettirdi. Bugün çok memnun kaldım. 10 kişi ile karakter koymak, kazanmak önemliydi. Oyuncularımı kutluyorum” şeklinde konuştu.

HAKEM HAKKINDA AÇIKLAMA

“Olabilecek her türlü kötü şans, sıkıntılar başımıza geldi. Ben böyle bir karakter koyan takımın oynadığı oyunun ardından ben başka şeylerin bunun önüne geçmesini istemem” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...