Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Eylül 2015 21:30

Felipe Melo, 'Kariyerimin en güzel yılları Galatasaray'daydı'

Inter'deki ilk günlerinde performansı ile yıldızlaşan Felipe Melo, ülkesine özel bir röportaj verdi

Felipe Melo, 'Kariyerimin en güzel yılları Galatasaray'daydı'
felipe melo, ınter,

Galatasaray'dan ayrılarak Inter'in yolunu tutan ve yeni takımında çıktığı ilk 3 maçta performansı ile geçer not alan Felipe Melo, Brezilya'ya özel bir röportaj verdi. Sambacı, İtalya ile Türkiye'yi karşılaştırırken, Galatasaray'da geçirdiği günlerin kariyerinin en iyi dönemi olduğunu vurguladı.

İŞTE MELO'NUN O RÖPORTAJI...
Mancini'den teklif aldıktan sonra gitme kararı verdiğini kaydeden Felipe Melo, "Fiorentina'da güzel bir dönem geçirdim ve sonrasında Juventus'ta bir 'adam' ve oyuncu olarak kendimi oldukça geliştirdim. Sonra Mancini ile buluştuğum Galatasaray'a geldim. Birlikte kupalar kazandık ve güzel arkadaşlığımız zaferlerin üzerine inşa edildi. Mancini gibi büyük bir hocadan sonrasında teklif almak çok önemliydi. Inter ile ilişkim, Fiorentina'da oynarken, takımın başında Mourinho'nun olduğu dönemde başladı. 3-4 kez Inter'e gidiyordum, her şey masadaydı ve sadece imza eksikti. Son dakikada araya Juventus girdi ve yolum Juve'ye çıktı. Tanrı'nın planı o zaman öyleydi. Şimdi zamanı geldi ve Inter'deyim" sözlerini kullandı.

Inter'in kadrosunda bir başka 'Pitbull' olan Gary Medel'in bulunduğu da hatırladılırken, "Artık takımda daha çok 'ısıracak' oyuncu var. Isırmak için iki kişi var. Medel defansif olarak çok güçlü, taktiksel olarak çok zeki bir oyuncu. Ben yardım etmeye geldim. Taraftarlar beni kaptan olarak çağırıyor. İşimizi yapmaya odaklandık. Sahada ısırıyorum, pis işleri yapıyorum ve topu gol yapabilecek olan Icardi, Perisic ve Jovetic gibi isimlere veriyorum. Şansını bulunca da golümü atıyorum. Pis iş derken, topu çalmaktan bahsediyorum. Tabii ki Neymar ve Messi'nin bunu yaptığını göremeyeceksiniz. Sen temizliği yapmalı ve sonra topu onlara vermelisin. Pis iş derken bundan bahsediyorum" şeklinde yorumda bulundu.

"PITBULL'UM ÇÜNKÜ ISIRIRIM"
"Felipe Melo'nun askerleriyiz" sözü hatırlatılan Brezilyalı, "Bu taraftarların savaşan, yardım etmeye çalışan oyunculara söylediği bir şey. Komutan, bir takımın oynamasını sağlayan, savaşmasını sağlayan, takımın içinden birisidir. Pitbull'um çünkü ısırırım, başka bir yolu yok. Gerektiği kadar ısır, sahayı ısır..." cevabını verdi.

Mancini'nin kendisinden ısırmayı isteyip istemediği sorulan Sambacı, "O benim özelliklerimi ve güçlü yönlerimi biliyor. Hiçbir zaman bir 10 numara olmayacağım, ancak Tanrı bana iyi pas atma yeteneği vermiş. Topu çalarım, iyi bir pas ya da orta ile oyunu yönlendiririm. Mancini'nin de benden istediği bu. Büyük kulüplerde oynadım, harika oyuncuları vardı. Örnek vermek gerekirse, Galatasaray'daki ilk yılımda, takım kağıt üzerinde favori görülmiyordu, ancak kenetlenmiş bir takımdı ve sonunda şampiyonluğu kazandık" diye konuştu.

"KARİYERİMİN EN GÜZEL YILLARI GALATASARAY'DAYDI"
Kariyerinin en iyi yıllarını Galatasaray'da geçirdiğini kaydeden Melo, "Galibiyetler ve kupalar açısından baktığımızda, kuşkusuz kariyerimin en güzel yılları Galatasaray'daydı. Türkiye'de çok fazla kupa kazandık ve tarih yazdık. Bugün, 32 yaşında kendimi çok iyi hissediyorum, her geçen gün gelişiyorum, psikolojik olarak da çok iyi durumdayım. 20 yaşındaki o çocuk değilim artık. Alçakgönüllülük ve ciddiyet ile çalışıyorum ve Brezilya Milli Takımı'nın kapılarının bana açılmayı için bekliyorum" dedi.

Brezilya Milli Takımı hedefi üzerine yorum yapan tecrübeli oyuncu, "Şu anda en büyük amacım, kendimi Inter'de kanıtlamak ve süreklilik sağlamak. Çünkü biliyorum ki, Brezilya Milli Takımı'na giden yol bundan geçiyor. Felipe Melo çok sarı kart, çok kırmızı kart görüyor, şöyle, böyle diyorlar, ancak geçen sezon neredeyse 50 maçta, hiç kırmızı kart görmedim. Bu benim oldunlaştığımı gösteriyor ve bu yüzden milli takıma da yardımcı olabilirim. Hayalim Brezilya ile Dünya Kupası kazanmak. bu hayalimin peşinden gideceğim" sözlerini kullandı.

"TÜRKİYE İTALYA'DAN DAHA FİZİKSEL"
Türkiye ile İtalya'yı karşılaştıran 'Pitbull', "Türk futbolu oldukça sert, zorlu. İnsanlar kolay olduğunu düşünüyor, ancak fiziksel olarak Serie A'dan daha zorlu. İtalya ise daha taktiksel ve Türkiye'de bu biraz eksik. Ancak Türkiye'de de müthiş oyuncular var. Zirvedeki takım, son sıradaki ile oynarken bile sahada çekişmeli bir oyun görebiliyorsunuz" dedi.

"G.SARAY'DAYKEN JUVENTUS'U YENDİK"
Sahada karşılaştığı en zorlu oyuncu sorulan Melo, "Messi çok zorlu bir oyuncuydu ve Barcelona'da oynadığı dönemde Eto'o ile de birkaç kez karşılaştım, hızı ile başa çıkmak imkansıza yakındı" derken, Juventus ile oynayacakları maç için G.Saray örneği verdi ve, "Galatasaray'da oynuyorken, Juventus taraftarları ile karşılaştım ve maçı da kazandık. Benim için Juventus maçının Milan ya da Fiorentina maçından farkı yok. Ancak her zaman söylerim şampiyonluğu bu maçlar getirmez, daha küçük görülen maçlar getirir" diye değerlendirme yaptı.

Mario Balotelli ile ilişkisi sorulan orta saha, "Balotelli benim için İtalya'nın şu andaki en iyi forveti. Ona saygı duyuyorum. Ancak sahada takımımın en iyisini elde etmesi için savaşırım. Derbide Balotelli bana sarılmaya geldi. Benim tarafımdan ona büyük bir hayranlık var ve maçta ne yapıyorsam, takımımın iyiliği için yapıyorum" sözleri ile röportajı noktaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...