Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2017 20:08

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında hata yapmadı

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Fenerbahçe, rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında hata yapmadı
fenerbahçe,bursaspor

Fenerbahçe'ye Burasspor karşısında galibiyeti getiren golü 65. dakikada penaltıdan Giuliano kaydetti.

Fenerbahçe bu 3 puanla ligdeki 3 galibiyet serisini 4'e çıkardı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe Süper Lig'de puanını 29'a çıkarırken, Bursaspor 24 puanda kaldı.

Bursaspor, Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe ise gelecek hafta ligde sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk edecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligin 14. haftasında 4-2 kazandıkları Kasımpaşa maçının ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti. Kocaman, Kasımpaşa maçına ilk 11'de başlayan Alper Potuk'un yerine sarı kart cezası sona eren Vincent Janssen'i görevlendirdi.

Bursaspor'da geçen hafta deplasmanda 3-0 kazanılan Atiker Konyaspor maçında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen kaleci Harun Tekin ve savunma oyuncusu Ekong, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de görev aldı. Mücadeleye iki ekip de kontrollü bir başlangıç yaptı. Hareketli bir 10 dakika geçmesine rağmen iki ekip de rakip kalede %100 olarak sayılabilecek bir pozisyon üretemedi.

İLK 20 DAKİKADA İKİ EKİP DE ÇOK KONTROLLÜ

18. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası dışı sol çaprazında yaşanan karambol sonrasında Ertuğrul'un müdahalesiyle Aatif yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda faulü belirlerken, Ertuğrul'a da maçın ilk sarı kartını çıkardı. Duran top için topun başına Giuliano geçti. Giuliano'nun yerden şutunda top barajda kalırken, savunma pozisyonun devamında topu uzaklaştırdı.

Bu pozisyonda kısa bir süre sonra ceza sahası önünde Vincent Janssen topla buluştu. 19. dakikada sırtı kaleye dönük olan Janssen, topu kontrol ettikten sonra dönerek vuruşunu gerçekleştirdi ve top direğin az farkla yanından auta çıktı.

Fenerbahçe'nin ardından Bursaspor etkili bir hücuma çıktı. Hızlı gelişen hücumda ceza sahasının dışında Pablo Batalla topla buluştu. Batalla'nın şutunda top direğin az farkla yanından auta gitti.

24. dakikada ceza sahasına gönderilen topu Bursaspor kalecisi Harun kontrol ettik. Hakem bu pozisyonda Bursaspor lehine faul düdüğünü çaldı. Harun topu çabuk kullanmak isterken Martin Skrtel topu engelledi ve hakem bu pozisyonda Skrtel'a sarı kart gösterdi.

İki ekip de bu dakikaya kadar kontrollü bir oyunu tercih ederken, savunmada da hata yapmadılar.

FENERBAHÇE'DE JANSSEN SAKATLANDI! SOLDADO OYUNDA

Mücadelenin 37. dakikasında Vincent Janssen kendini yere bıraktı. Sağlık görevlilerinin girmesinin ardından Vincent Janssen'in oyuna daha fazla devam edemeyeceği ortaya çıktı. Hollandalı oyuncu sekere saha kenarına geldi. 40. dakikada da oyun durduğunda Roberto Soldado, Janssen yerine oyuna dahil oldu.

İlk yarının kalan kısmında her iki ekip de skor üretemedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, ikinci yarıya oyuncu değişikliği iel başladı. Yeşil-beyazlı ekipte Cristobal Jorquera kenara gelirken oyuna Ricardo Faty dahil oldu.

İkinci yarının ilk 15 dakikası da iki ekip açısından kontrollü geçti. Sarı-lacivertli ekip biraz daha fazla topla oynayıp, rakip alanda yer alırken önemli bir gol pozisyonu bulamadı.

Bursaspor da ikinci yarının ilk 15 dakikasında rakip kalede önemli bir gol pozisyonu üretemedi.

FENERBAHÇE'NİN BASKISI HATA YAPTIRDI! PENALTI VE GOL...

62. dakikada Fenerbahçe maçın en net fırsatını yakaladı. Bursaspor orta sahadan çıkmak isterken pas hatası yaptı. Giuliano topu kazandı ve ceza sahası içine kadar ilerledi. Daha sonra yerden Soldado'ya pasını çıkardı ancak İspanyol oyuncu ceza sahası içinde topu kontrol edemedi ve savunma topu uzaklaştıdı. Pozisyonun devamında Şener'e sağ kanatta faul yapıldı ve hakem faulü belirledi. Ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta İsmail'in sert şutunu Harun kornere gönderdi. Korner sonrası Fenerbahçe'nin baskısı devam etti. Sağ kanatta Dirar'ın yerden ortasını Soldado kontrol etmek isterken Ekong'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. 65. dakikada penaltı için topun başına Giuliano geçti. Brezilyalı oyuncu penaltıda topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe 65. dakikada bu golle 1-0 öne geçti.

İKİ HOCADAN DA ÜST ÜSTE OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ

Mücadelenin 66. dakikasında Fenebrahçe'de Aatif yerine oyuna Mathieu Valbuena dahil oldu 67. dakikada Bursaspor'da ise Badu yerine Delarge oyuna girdi.

Bu dakikalarda sonra Bursaspor, beraberlik için rakip alanda daha fazla pozisyon aradı ancak 75. dakikaya kadar sarı-lacivertli ekip savunmada oldukça dikkatliydi.

78. dakikada Aziz Behich, Giuliano'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü ve Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın 84. dakikasında Dirar sağ kanattan topu ceza sahasına kadar taşıdı. Yerden pasını çıkardı. Soldado'nun vuruşunda top üstten auta gitti. 90+2. dakikada savunmanın hatasından faydalanan Valbuena, kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Harun ceza sahası dışında olmasına rağmen Valbuena'nın ayağındaki topa müdahale etmeyi başardı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de başka gol üretemedi. 90 dakika sonunda Fenerbahçe, Bursaspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Bursaspor Fenerbahçe : 0-1 maç sonucu

CANLI MAÇ ANLATIMI

90'Hakem Ali Palabıyık maçı bitiriyor. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 29 yaparken Bursaspor 24 puanda kalıyor.

90'Maçtaki son oyuncu değişikliği Aykut Kocaman'dan geliyor. Oğuz Güçtekin oyuna giriyor Giuliano kenara geliyor.

90'Maçın sonuna eklenen oynanmamış süre en az 3 dakika.

88'Pablo Batalla'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dzon Delarge, ceza sahasına girerken sert vuruyor fakat kaleci Volkan Demirel topu kornere tokatlıyor.

86'Aziz Behich'e yatarak yaptığı müdahale sonrasında Roberto Soldado, hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

84'Mehmet Topal'ın topuk pasına hareketlenen Nabil Dirar süratle son çizgiye kadar iniyor. Yerden pasında Roberto Soldado gelişine vuruyor fakat top üstten auta gidiyor.

81'Bursaspor takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Joshua John oyuna girerken Barış Yardımcı oyundan alınıyor.

81'Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Giuliano'nun ortasında Roberto Soldado şansını deniyor fakat kalecinin kontrolünde top auta gidiyor.

80'Sağ kanattan Pablo Batalla'nın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen William Troost-Ekong'un kafa vuruşu üstten auta gidiyor.

79'Roberto Soldado'nun pasında sol kanattan hareketlenen İsmail Köybaşı için ofsayt bayrağı kalkıyor.

77'Bursaspor takımında Aziz Behich, rakibi Nabil Dirar'a arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor. Aziz Behich gördüğü bu kart sonrasında Trabzonspor maçında cezalı duruma düşüyor.

73'Nabil Dirar ile gelişen Fenerbahçe atağında yerden gelen sert ortayı kaleci Harun Tekin kontrol etmeyi başarıyor.

69'Dzon Delarge'ın pasında rakibinin üstüne giden Jires Kembo-Ekoko sağına çekip vuruyor fakat top kaleyi bulmuyor.

66'Bursaspor takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dzon Delarge oyuna girerken Emmanuel Badu saha kenarına geliyor.

66'Fenerbahçe takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mathieu Valbuena oyuna girerken Aatif Chahechouhe oyundan çıkıyor.

65'Gol Fenerbahçe, Giuliano'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçiyor. Kazanılan penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Giuliano topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor.

64'William Troost-Ekong, ceza sahası içinde Roberto Soldado'yu düşürüyor ve hakem Ali Palabıyık beyaz noktayı gösteriyor.

63'Ceza sahası sağ köşeden kazanılan serbest vuruşta İsmail Köybaşı kaleyi düşünüyor fakat kaleci Harun Tekin kapattığı köşeden topu çıkarmayı başarıyor.

56'Ceza sahasının hemen dışı hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Roberto Soldado'nun şutu barajdan sekiyor.

56'Barajdan dönen topa bir kez daha vuran Roberto Soldado kaleci Harun Tekin'i aşamıyor.

51'Hızlı gelişen Bursaspor atağında Pablo Batalla pasını bekletmeden sol kanada aktarıyor. Aziz Behich ceza sahasına ortalıyor fakat top herkesi aşıp oyun alanını terkediyor.

50'Aatif Chahechouhe'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Nabil Dirar'ın ortası kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

46'Bursaspor takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Faty oyuna girerken Cristobal Jorquera oyundan çıkıyor.

46'Hakem Ali Palabıyık işaretini veriyor ve iknci yarı başlıyor. İkinci yarıda ilk atak şansı Bursaspor'un.

45'Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Aziz Behich ortalıyor, ön direkte Pablo Batalla topu kafayla aşırıyor fakat kaleci Volkan Demirel topu yumruklayarak tehlike bölgesinin dışına gönderiyor.

45'Hakem Ali Palabıyık ilk yarının son düdüğünü çalıyor. Takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle giriyor.

45'İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

40'Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Fenerbahçe'den geliyor. Oyuna devam edemeyen Vincent Janssen'in yerine Roberto Soldado oyunda.

38'Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Fenerbahçe'den geliyor. Oyuna devam edemeyen Vincent Janssen'in yerine Roberto Soldado oyunda.

33'Sol kanattan süratle ilerleyen Aziz Behich ceza sahasına ortalıyor, Volkan Demirel'i aşan topa hiç kimse dokunamıyor ve tehlike geçiyor.

30'Maçın üçte birlik bölümü geride kalırken topa daha fazla hakim olan taraf konuk takım Fenerbahçe.

27'Sağ çaprazda ceza sahası içinde topu önünde bulan Pablo Batalla'nın vuruşunda top kendi takım arkadaşı Emmanuel Badu'dan dönüyor. Yardımcı hakem bu pozisyonda Emmanuel Badu'nun ofsaytta olduğunu belirtiyor.

25'Aatif Chahechouhe, orta sahada Emmanuel Badu'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

24'Martin Skrtel, serbest vuruşu hızlı kullanmak isteyen Harun Tekin'i engelleyince sarı kartla cezalandırılıyor.

23'Kaleyi cepheden gören bir noktadan yaklaşık 25 metreden Mehmet Topal'ın vuruşunda top savunmadan sekiyor.

19'Bogdan Stancu'nun pasında topu kontrol eden Pablo Batalla, yayın içinden vuruşunu yapıyor fakat top yandan auta gidiyor.

18'Nabil Dirar'ın kafa pasıyla sırtı kaleye dönük bir şekilde topla buluşan Vincent Janssen, dönerek vuruşunu yapıyor ancak top az farkla direğin yanından auta gidiyor.

17'Maçtaki ilk sarı kart Ertuğrul Ersoy'a çıkıyor. Ertuğrul Ersoy, rakibi Aatif Chahechouhe'ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart görüyor.

16'Bursaspor ceza sahasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top orta alana yakın bölgede Şener Özbayraklı'nın önüne düşüyor, Şener Özbayraklı uzak mesafeden şutunu çekiyor fakat top kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

13'Giuliano'nun ara pasına hareketlenen Vincent Janssen için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

9'Şener Özbayraklı ile yaptığı paslaşma sonrasında son çizgiden ortasını yapan Nabil Dirar, topu kaleci Harun Tekin'e gönderiyor.

7'Giuliano'nun pasında savunma arkasına koşu yapan Vincent Janssen ofsayta düşen oyuncu oluyor.

6'Orta alanda Nabil Dirar'ın pas hatasıyla Bursaspor kontra atağa kalkıyor. Pablo Batalla'nın ara pasında sol çaprazda topla buluşan Jires Kembo-Ekoko yerden vuruyor fakat Volkan Demirel zorlanmadan topun kontrolünü sağlıyor.

5'Maçtaki ilk köşe vuruşunu Fenerbahçe kullanıyor. Topun başına geçen Giuliano'nun ortasında savunma topu kafayla karşılıyor.

1'Hakem Ali Palabıyık işaretini veriyor ve karşılaşmaya Fenerbahçe başlıyor.

Ligde son yenilgisini 7. haftada Teleset Mobilya Akhisarspor deplasmanında 1-0’lık skorla yaşayan Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici ile Jose Fernandao, Bursa deplasmanında forma giyemeyecek.

İŞTE İLK 11’LER:

BURSASPOR: Harun, Ekong, Titi, Ertuğrul, Barış, Badu, Jorquera, Aziz, Batalla, Kembo, Stancu

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, İsmail, Mehmet Topal, Josef, Dirar, Giuliano, Chahechouhe, Janssen

Fenerbahçe, Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda oynayacağı Bursaspor ile bugüne kadar 96 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda sarı-lacivertlilerin 48’e 14 galibiyet üstünlüğü bulunuyor.  Ligde geride kalan 14 haftada sarı-lacivertliler 26 puan ve averajla üçüncü sırada bulunuyor. Yeşil-beyazlılar ise 24 puanla altıncı sırada yer alıyor.

BURSASPOR FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ DUYURU

Fenerbahçe Süper Lig'in 15. haftasında Bursasporla yarın oynayacağı maç öncesinde taraftarlarına duyuruda bulundu. Karşılaşmaya yönelik Bursa İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararlar hakkında taraftarlarına bilgi veren Fenerbahçe, kulübün resmi internet sitesinden şu ifadelere yer verdi;“Karşılaşmaya yönelik Bursa İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararlar gereğince; müsabaka günü İstanbul'dan karşılaşmaya gidecek olan taraftarlarımız, maç öncesi araçlarıyla birlikte İstanbul-Bursa otoyolu Ovaakça Gişeler ve Yalova-Bursa yolu Engürücük Mevkiinde oluşturulan uygulama noktasına gelerek Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'na Bursa Emniyeti'nin yönlendirmesiyle birlikte intikal ettirilecektir. Araçların, müsabaka bitiminden sonra yine aynı şekilde Bursa ilinden ayrılmaları sağlanacaktır.

BAYRAK KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

Bursaspor’da Fenerbahçe maçı öncesinde bayrak krizi yaşanırken, yeşil beyazlı ekip ile Bursa Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonrası kriz çözüldü.

Süper Lig’deki 15’inci hafta mücadelesinde bugün Bursaspor ile Fenerbahçe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda karşılaşacak. Bu zorlu randevu öncesinde ise yeşil beyazlı tribünlerde koreografi heyecanı yaşanıyor. Yeşil beyazlı taraftarlar, Fenerbahçe maçı öncesinde tribünde görsel şölen oluşturmayı planladı. Ancak sabah saatlerinde polisler tarafından sopalı bayrakların tribünlerden toplatıldığı iddiası ortaya atılırken, Bursasporlu taraftarlar da bunun üzerine tepki gösterdi.

Maça girmeme ihtimalinin de konuşulması üzerine Bursaspor Kulübü harekete geçti ve yeşil beyazlı ekip Bursa Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda taraftarın Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’na bayrakları ile giriş yapabileceklerini açıkladı. Böylelikle Fenerbahçe maçı öncesinde bayrak krizi de çözülmüş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...