Tgrt Haber
04 Nisan 2019 20:02

Fenerbahçe duyurdu! Tarihi kampanya başladı

Fenerbahçe, 'Fener Ol' kampanyasının başladığını resmen duyurdu.

Fenerbahçe duyurdu! Tarihi kampanya başladı
fenerbahçe,

Fenerbahçe'nin mali açıdan kurtuluş formülü olarak gördüğü, "Fener Ol" projesi saat 19.07'de start aldı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe tarihinin en karanlık günlerinden birinde, aydınlık geleceğimize giden hareketi başlatıyoruz" denildi.

İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açılış sözleri:

"Değerli Fenerbahçeliler! Uzun bir gece olacak. Hep beraber olacağız. Anlatacağımız çok şey var. Biz ki bu ülke ve arma uğruna gerektiğinde canlar veren, her zaman çubuklunun yanında olan milyonlarca taraftarıyla Fenerbahçe büyüklüğünü haykıran, haksızlığa karşı yılmayan büyük Fenerbahçe ailesiyiz.

"4 NİSAN'DA HAİN BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİ"

En zor günlerimizde kenetlenme, mücadele ne demek gösteren, geri dönüşlerin simgesi olan Fenerbahçe olarak, bugün 4 Nisan'da omuz omuza yeni bir mücadeleye daha başlıyoruz.

Nisan bizim için önemli bir tarih. Fenerbahçe otobüsü 4 Nisan'da kurşunlandı. Fenerbahçe'nin varlığına, 40 cana kastettiler. Hain saldırı hedefe ulaşsaydı belki de dünya futbol tarihinin en kötü gecesi olacaktı. Fakat hala o faili meçhuller bulunamadı. Bu korkunç olayın failleri bulunana kadar biz görevde olduğumuz her 4 Nisan'da eylemlerde bulunacağız. Bundan sonra her 4 Nisan'da bugün yaptığımız eyleme devam edeceğiz. Umarız başka kulüpler de bu günü unutturmamak adına benzer eylemlerde bulunurlar.

"NE İŞGAL GÜÇLERİ, NE FETÖ, NE DE 4 NİSAN"

Allah sadece bize değil hiçbir camiaya bu kara geceyi yaşatmasın. Fenerbahçe'yi yıkacağını zanneden zihniyet gördü ki bu kulüp ne işgal güçleriyle, ne hain FETÖ saldırılarıyla, ne de 4 Nisan'da yıkılmadı. Dimdik ayakta kaldı. Kimse kalplerimizden Fenerbahçe'yi silemez.

"BUGÜN TARİHİN İLK GÜNÜ"

Bugün geleceğimiz için yazacağımız tarihin ilk günü. Bugün itibariyle "Fener Ol" kampanyamızı başlatıyoruz. Fenerbahçe tarafından başlatılan bu kampanyayı diğer kulüplerin benzerlerini yaptığı işlerden en büyük farkı inanıyorum ki sonuçları olacaktır. Fenerbahçe olarak bu tarz bir kampanyayı ilk kez yapıyoruz. Diğer kulüplerde daha önce yapılmış olan bu kampanyada farkımızı sonuçlarıyla göstereceğimizi düşünüyorum. Bugün geleceğimiz için yazacağımız tarihin ilk günü."

"BANA DESTEK ÇIKAN TEK İSİM SAFFET SANCAKLI"

"Kampanyamızın Fenerbahçe için neden önemli olduğunu, uzun süredir kurulan bir stratejinin parçası olduğunu ve nasıl iştirak edebileceğinizi anlatacağım. Benden sonraki arkadaşlarım da buna değinecekler. Yola çıktığım ilk günden beri Türk futbolunun mali açıdan çöküş içinde olduğunu, mevcut yapısal sorunlarla devam edemeyeceğimizi mütamediyen gündeme getirdim. Bu konuda bana destek çıkan tek isim Saffet Sancaklı'ydı."

"BU FİNANSAL DAR BOĞAZ ÇÖZÜLEMEZ NOKTADA"

"Fenerbahçe özelinde bakarsak, adaylık süresince yaptığım her konuşmada bu finansal dar boğazın çözülemez noktada olduğunu hep belirttim. Mali sıkıntılar açısından hiç kimsenin tek başına bunun altından kalkamayacağını belittim. Göreve geldikten sonra da kısa, orta ve uzun vadedeki planlarımızı anlattım. Hangi planlarımızı hayata geçirdik. Bunları da anlatacağım."

NASIL DESTEK OLUNACAK?

Fenerbahçe, 'FENER OL' kampanyasına destek olmak için uygulanması gereken yöntemleri açıkladı.

İşte Fenerbahçe'den yapılan açıklama:

"Kulübümüzün içinde bulunduğu zorlu süreçten aydınlık yarınlara kavuşması için hep birlikte omuz omuza bir mücadele başlatıyor ve "FENER OL" diyoruz. Sen de, Fenerbahçe'mize destek olup tarihimize adını yazdırmak için hemen belirlenen 4 destek yönteminden;

Kredi kartı,
EFT/Havale, (*)
SMS-Kısa Mesaj
PTT Şubeleri
Kendine uygun olanı seç, geleceğimize FENER OL.

* Yurt dışından kampanyaya destek verecek olan taraftarlarımız Yapı Kredi NV hesabımızdan EFT/Havale yöntemi ile banka masrafı ödemeden destek olabilirler."

EN AZ 62 MİLYON EURO TOPLANMALI

UEFA, F.Bahçe'nin bilançolarında 31 Mayıs'a kadar olan kısmı dikkate alacak. Fenerbahçe, bu tarihe kadar topladığı bedeli gelir olarak kaydedebilecek. Şu anda bilançoda eksi 92 milyon Euro'da bulunan sarı-lacivertlilerin, UEFA'ya vadettiği hedefi tutturabilmesi için (eksi 30 milyon Euro) en az 62 milyon Euro toplaması gerekiyor.

Yönetimin beklentisi, 31 Mayıs'a kadar 500 milyon TL (yaklaşık 80 milyon Euro) barajının aşılması. Yapılan ön araştırmalarda bu barajın aşılabileceği görüldü.

'FENER OL'DA MERAK EDİLENLER

Projeye ilk aşamada 37 ilde binlerce gönüllü sahada destek verecek.

En düşük bağış bedeli 1 TL olarak belirlendi.

Kampanya için 1 yıl süre alındı. 31 Mayıs'a kadar 65 milyon TL, bir yıl içinde de 1 milyar TL toplanması hedefleniyor.

Bağışçıların isimleri tek tek Ülker Stadı'nın duvarlarına yazılacak.

Elden para toplanmayacak. Kimse telefonla aranmayacak. Bağışın nasıl yapılacağı kulüp tarafından açıklanacak.

Kampanyaya hem gerçek kişiler hem de kurumsal bağış yapılabilecek. Bağış, reklam ve sponsor şeklinde katılım olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...