Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Mart 2014 22:24

Fenerbahçe Erdoğan'ı transfer etmek istemiş

Erdoğan'ın takım arkadaşı olan Kamil Dizer, zamanında Fenerbahçe'nin Erdoğan'a transfer teklifi götürdüğünü söyledi.

Fenerbahçe Erdoğan'ı transfer etmek istemiş
başbakan erdoğan, fenerbahçe, transfer,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın futbolculuk yıllarından takım arkadaşı olan Kamil Dizer, zamanında Fenerbahçe'nin Erdoğan'a transfer teklifi götürdüğünü söyledi.  Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Başarıya Giden Yolda Spor” konulu panele; Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Özbay Güven, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü eski Genel Sekreteri ve başbakanın futbolculuk yıllarından takım arkadaşı olan Kamil Dizer katıldı.  Dizer, konuşmasında Başbakan ile olan futbolculuk yıllarından aklında kalan anılarına da yer verdi. Dizer Başbakan'ın 1974 yılında İETT futbol takımına transfer edilmesi ile aralarına katıldığını hatırlatarak Erdoğan'ın örnek bir futbolcu olduğunu söyledi. Dizer, “1974 yılında takımımıza Camialtıspor Kulübü'nden sayın başbakanımız transfer edilmişti. Forvet ve liberoda oynamıştı. Tam anlamı ile örnek bir futbolcuydu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün özdeyişi ile 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' der. Tam bu özdeyişi ifade eden bir sporcu idi sayın başbakanımız. Gerçekten örnek bir sporcuydu. Bizim kulüpte 1974 ve 1984 yılları arası bulunduğu dönemde kendisinden siyaset adına hiçbir şey duymadık. Siyasetin içerisinde olmasına rağmen. Kesinlikle kendisinden siyasi her hangi bir şey duymadık. Sadece bir kere otobüste seyir halinde iken bir maça gidiyorduk. 'Ben 1992 yılında Rize'den milletvekili olacağım' demişti. Öyle bir iddiası olmuştu” diye konuştu.
 "MELİH'E YENİLMEYİN"
Dizer, anılarına yer verdiği konuşmasında Başbakan Erdoğan ile Melih Gökçek arasındaki futbol rekabetine de değinerek, Başbakan'ın İBB Spor Başkanlığı yaptığı, Melih Gökçek'in ise Ankaraspor Başkanlığı yaptığı dönemde yaşanmış bir olayı da anlattı. Dizer anısında, “Melih bey iddialı bir başkanımız. Başbakanımız da kazanmayı seven bir başkan. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak çok genç bir takım kurmuşuz. O sene Play-off'a çıktık. Ankara az bir farkla direk çıkma şansını kaybetmişti. İkimizde Play-off'a kaldık. Maç için Eskişehir'e gitmeye hazırlanıyorduk. Florya'da başbakanımız o zaman takımında başkandı. Takıma bir yemek verdikten sonra bize 'Eskişehir'e gidiyorsunuz ama sakın Melih'e yenilmeyin' dedi. 3-0 yendik. Melih bey çok şaşırmıştı” dedi.
KALEPEROVİÇ BAŞBAKAN'I FENERBAHÇE'YE İSTEMİŞ
Dizer, Fenerbahçenin efsanevi teknik direktörlerinden Kaleperoviç'in başbakana transfer teklifi götürdüğünü belirterek, “Kaleperoviç'in Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptığı dönemdi. Onlarla bir hazırlık maçımız olmuştu. O dönem Rizespor'da da oynayan Oğuz da bizimleydi. Kaleperoviç'in başbakanımıza ve Oğuz'a transfer teklifi vardı. Kendisinden bunu öğrenmiştik. Ama bir şekilde İETT'de kalmayı tercih etti. Diğer işleri ağır basmış olacak. Eğer futbolu devam ettirmeyi düşünseydi bugün Fenerbahçe'de de oynamış olacaktı” şeklinde konuştu.  Panelin ardından Başbakan Erdoğan'ın futbolculuk yaptığı yıllarda çekilen fotoğrafların yer aldığı bir sergi açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...