Tgrt Haber
31 Ocak 2014 11:10

Fenerbahçe Eskişehir maçı ne zaman

Lig'de yarın yapılacak Eskişehirspor-Fenerbahçe maçıyla iki ekip lig tarihinde 56. kez karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Eskişehir maçı ne zaman
lig, süper lig, fenerbahçe, eskişehir, eskişehirspor,

Geride kalan maçlarda Fenerbahçe, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 29-13, gol sayısında da 84-52 üstünlük kurdu, iki ekip arasındaki 13 maç da berabere sonuçlandı. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı. Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde Eskişehir'de 27 kez karşılaştı. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan maçlarda ev sahibi ekip 12, Fenerbahçe 6 kez galip geldi, taraflar 9 maçta ise eşitliği bozamadı. Eskişehir'de ev sahibi ekibin toplam 37 golüne, Fenerbahçe 31 golle yanıt verdi. Bu arada, Eskişehirspor, lig tarihinde Fenerbahçe karşısında elde ettiği toplam 13 galibiyetten 12'sini sahasında aldı. Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları arasındaki lig maçlarından bazıları Türk futbol tarihine geçti.
Fenerbahçe, Eskişehirspor'u 1988-89 sezonunda Eskişehir'de 7-2, 1995-96 sezonunda da İstanbul'da 6-0 yenerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden 2'sine imza attı. Eskişehirspor ise 1987-88 sezonunda İstanbul'da Fenerbahçe'yi 4-0 yenerek, rakibi karşısında tarihi bir galibiyet elde etti. Bu arada, iki takım arasında 1986-87 sezonunda İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 4-1 kazandı. Sarı-lacivertli takımın bu maçtaki 4 golünü de penaltıdan Zafer Tüzün attı. Tüzün böylece, 56. sezonunu geçiren lig tarihinde, bir maçta en çok penaltı golü atan futbolcu olarak tarihe geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...