Tgrt Haber
29 Mart 2014 18:58

Fenerbahçe filede Avrupa şampiyonu

İtalya'nın Andreoli ekibini 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig, şampiyon oldu.

Fenerbahçe filede Avrupa şampiyonu
filede avrupa şampiyonu,,Fenerbahçe Grundig, şampiyon oldu,

Voleybolda Erkekler CEV Challenge Kupası finali rövanş maçındaİtalya'nın Andreoli takımını 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig, şampiyon oldu. İlk maçta rakibine deplasmanda 3-2 mağlup olan sarı-lacivertli takım, ikinci maçı 3-0 kazanarak, tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaştı. Birinci set iki takımın birbirini denemesi ve etkili servis atarak oyun düzenini bozması ile geçti. Fenerbahçe Grundig, Miljkovic'in sert smaçları ile sayı bulunca, teknik molaları 8-6 ve 16-11 önde kapattı. Rakibin etkili smaçörü Starovic'i blokta durduran sarı-lacivertli takım, son sayılara doğru sıkıntıya düşse de antrenör Castellani'nin aldığı molalar işe yaradı ve seti ev sahibi takım 25-22 kazandı.
İkinci sete Miljkovic’in etkili servisi ile başlayan Fenerbahçe, teknik molayı üstün bir oyunla 8-6 önde geçti. Marshall'ın köşelerden rakibi bunaltan hücumlarına karşı rakip Latina 15-15'te skoru eşitledi. İkinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başaran ev sahibi takım, bu seti de 25-19 aldı. Üçüncü sette Marshall, smaçlarıyla takımının oyuna ağırlığını koymasını sağladı. İlk teknik molayı 8-5 ve ikinci teknik molayı da 16- 8 açık ara önde kapatan Fenerbahçe Grundig, bu seti de 25-17 kazandı ve rakibini 3-0 mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı. Karşılaşmanın ardından, sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyet, büyük sevinç yaşadı.
Bu arada, maçın 3. setinde skor 21-16 Fenerbahçe Grundig lehine sürerken, iki takım antrenörü arasında gerilim yaşandı. Maç sonunda ise her iki ekibin teknik ekipleri arasında arbede oldu. Araya girenler olayın büyümesini engelledi. Avrupa şampiyonu olan Fenerbahçe Grundig takımı, maçı kazanmasının ardından, sevincini ilk olarak kulüp başkanı Aziz Yıldırım'la kutladı.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde, madalyaları TVF Başkanı Özkan Mutlugil ile Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı verdi. Sarı-lacivertli takımın oyuncuları, şampiyonluk kupasını ise Philip Berben ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar'ın elinden aldı.
Fenerbahçe Grundig'li voleybolcular, kupa seremonisi sırasında yaşadığı sevinci, ilk olarak Aziz Yıldırım ile paylaştı. Kupayı Yıldırım'a götüren sporcular, şampiyonluk pozu verdi.
Öte yandan, ikinci olarak gümüş madalya alan Andreoli takımı oyuncularına madalyalarını, Fenerbahçe Kulübü'nün asbaşkanlarından Mahmut Uslu ile eski yönetici Ali Koç sundu. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu (MVP) Fenerbahçe Grundig'den Ivan Miljkovic seçildi.  
Maçı takip eden basın mensupları arasında yapılan oylamada, sarı-lacivertlilerin Sırp pasör çaprazı, karşılaşmanın en değerli oyuncusu oldu. Deneyimli voleybolcunun ödülünü, CEV Asbaşkanı Philip Berben verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...