Tgrt Haber
07 Ağustos 2015 00:38

Fenerbahçe Fred için yeniden UEFA'da

Fenerbahçe Kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elendikleri Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in, doping numunesi pozitif çıkan Brezilyalı oyuncu Fred'i ikinci maçta da oynatması nedeniyle tekrar UEFA'ya başvuruda bulundu.

Fenerbahçe Fred için yeniden UEFA'da
fenerbahçe, fred, shakhtar donetsk

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk takımında forma giyen ve doping testlerinde yasaklı maddeye rastlanan Brezilyalı futbolcu Fred için UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'na ikinci başvuruyu yaptı" denildi.
Konuyla ilgili olarak Fenerbahçe TV'ye açıklamada bulunan kulübün hukuk işlerinden sorumlu asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, UEFA görevlilerinin rövanş maçı öncesi rakip takım yetkililerine bu durumdan duyulan hoşnutsuzluğu ilettiğini söyleyerek, "Bu uyarılar ve tavsiyeler nedeniyle Fred'in kadroda olmayacağını düşünüyorduk. Maçtan sonra Şampiyonlar Ligi talimatının 50. maddesine dayalı olarak protesto hakkımızı kullandık. Daha sonra 24 saat içinde gerekçeli bir dilekçeyle UEFA'ya başvurduk" diye konuştu.
Fred'in dopingli çıktığına dair çok kuvvetli emareler olmasına karşın, buna ilişkin ne Güney Amerika Kıta Federasyonu'nun, ne FIFA'nın, ne de UEFA'nın bir yazışması olmadığını anlatan Mosturoğlu, şunları kaydetti:
"Bu işi takip eden uluslararası bir hukuk bürosu var. Onlar direkt UEFA'yla da hukuk servisleriyle de görüşüyorlar. UEFA'nın, FIFA'nın elinde olmayan belgelere erişebilmek için hem Güney Amerika Kıta Federasyonu'yla hem FIFA'yla yazışmamız gerekti. Bu yazışmaları kulüp direkt yapamadığı için de Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden gerçekleştirdik ama şu saate kadar henüz bir geri dönüş olmadı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...