Tgrt Haber
08 Mart 2015 16:46

Fenerbahçe Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'ı 1-0 yendi.

Fenerbahçe Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti
derbi, galatasaray, fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig,

Dördüncü yıldız yarışına girişen ezli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında kozlarını paylaştı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda rakibine 15 yıldır kaybetmeyen Fenerbahçe, 380. randevuda sarı-kırmızılıları evine yine eli boş gönderdi. İsmail Kartal ile Hamza Hamzaoğlu'nun taktik savaşına sahne olan dev derbiyi Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt'ın 81. dakikada gelen golle 1-0 kazanan Fenerbahçe, lider Galatasarayla arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

G.SARAY İSTEKLİ BAŞLADI, F.BAHÇE DENGELEDİ!

Karşılaşmaya, bu sezon ilk kez stadı tamamen dolduran taraftarının coşkulu desteğiyle başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede baskı kurmaya çalıştı. Ancak rakip kalede gol pozisyonu üretemeyen sarı-lacivertliler, kalesinde ise iki önemli gol tehlikesi atlattı.

Karşılaşmada kaleyi bulan ilk şutu 22. dakikada Kuyt ile atan Fenerbahçe, bu dakikadan sonra yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının son bölümünde rakip kalede etkili olamayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda gol atmayı başaramadı.

SELÇUK VE BURAK İLE NET POZİSYONLAR!

Kadıköy'de 15 yılı aşkın süren galibiyet hasretine son vermek isteyen lider Galatasaray ise ilk dakikalarda rakibinin baskısı karşısında savunmasında açık vermedi. Karşılaşmada ilk önemli gol pozisyonunu henüz 4. dakikada Selçuk İnan ile yakalayan sarı-kırmızılar, 11. dakikada Burak Yılmaz ile önemli bir gol pozisyonundan da yararlanamadı.

Temkinli oynayan ve zaman zaman rakip kalede etkili olan Galatasaray, rakibinin atakları karşısında kalesinde gole izin vermedi ve ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

DIRK KUYT, KADIKÖY'Ü AYAĞA KALDIRDI!

Fenerbahçe, Galatasaray'ın atak yaptığı 2 dakikalık periyodun ardından, kazandığı topun ardından çok hızlı bir şekilde rakip yarı alana çıktı.

81. dakikada Mehmet Topal'ın uzun pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Dirk Kuyt, topu sağına çekip ceza sahası içerisine girmeden şutunu çekti, top kaleci Fernando Muslera'nın sağından direk dibinden ağlarla buluştu.

VOLKAN DEMİREL'DEN HAYATİ KURTARIŞ!

Bu golun ardından üzerindeki şoku çabuk atlatan ve Fenerbahçe'nin üzerine daha hızlı ve çok adamla gitmeye çalışan Galatasaray, yediği golün 2 dakika sonrasında; 83. dakikada net bir pozisyondan yararlanamadı.

Koray Günter'in uzun pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin topu soluna çektikten sonra şutunu çekti, ancak Volkan Demirel bu şutu uzanarak kornere çelmeyi başardı.

Kalan dakikalarda Moussa Sow'un yerine Selçuk İnan, Hamit Altıntop'un yerine ise Emre Çolak oyuna giren isimler oldu, ancak mücadelede skor değişmedi. Fenerbahçe kritik mücadeleden 3 puanı çıkardı.

FENERBAHÇE-GALATASARAY: 1-0

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV

CANLI ANLATIM

3. dakika: Fenerbahçe atağında sağ kanattan Kuyt'ın ortasında savunmadan seken topu Chedjou uzaklaştırdı.

4. dakika: Galatasaray gole çok yaklaştı. Sol kanattan yapılan ortada top savunamdan sekti. Seken topa sağ çaprazdan Selçuk gelişine vurdu, kaleci Volkan müthiş bir hamleyle topu kornere çeldi.

8. dakika: Fenerbahçe atağında Emre'nin uzun pasında Emenike ofsayta yakalandı.

11. dakika: Mutlak gol kaçtı. Umut'un pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Burak'ın aşırtma vuruşunda top az farkla auta gitti.

15. dakika: Organzie gelişen G.Saray atağında sol kanattan çizgiye inen Telles'in çevirdiği topu kaleci Volkan kontrol etti.

18. dakika: Fenerbahçe atağında Kuyt yaklaşık 30 metreden vuruşunu yaptı, top yandan auta gitti.

22. dakika: Fenerbahçe atağında Gökhan'ın pasında Kuyt ceza sahası çizgisi önünden vuruşunu yaptı, kaleci Muslera topu kontrol etti.

25. dakika: Galatasaray atağında Burak Yılmaz seri çalımlarla ceza sahasına girmek istedi ama savunma topa müdahele etti.

27. dakika: Fenerbahçe atağında sol kanattan Emenike'nin ortasında Kuyt'ın kafa vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

30. dakika: Fenerbahçe atağında Kuyt'ın ceza sahası dışından vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

33. dakika: Fenerbahçe sağ çaprazdan çok tehlikeli yerden serbest vuruş kazandı. Caner'in vuruşunda top barajdan döndü.

35. dakika: Fenerbahçe atağında sol kanattan yapılan ortada Egemen kafayı vurdu ama top az farkla yandan auta gitti.

36. dakika: Ani gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi.

38. dakika: Organzie gelişen Galatasaray atağında Selçuk ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, top farklı şekilde yandan auta gitti.

41. dakika: Galatasaray atağında sağ kanattan Sabri'nin ortasında Burak'tan önce savunma topu kontrol etti.

43. dakika: Galatasaray'da Hakan Balta yaptığı faulun ardından sarı kart gördü.

1 dakika uzatma işaret edildi.

İlk yarı golsüz sona erdi.

Galatasaray'da sakatlanan Hakan Balta çıktı, yerine Koray girdi.

İkinci yarıya Galatasaray başladı.

49. dakika: Galatasaray atağında Sneijder''in ceza sahası dışından vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

54. dakika: Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sow yayın önünden dönerek vuruşunu yaptı, kaleci Muslera son anda topu kornere çeldi. Sağ köşeden kullanılan kornerde, Emenike kafayı vurdu top az farkla yandan auta gitti.

57. dakika: Galatasaray atağında Sneijder'in ceza sahası dışından vuruşunda top üstten auta gitti.

58. dakika: Galatasaray'da Umut hakeme itirazdan sarı kart gördü.

59. dakika: Galatasaray'da Telles çıktı, yerine Yasin girdi.

60. dakika: Galatasaray atağında Yasin ceza sahası çizgisi gerisinden vuruşunu yaptı, kaleci Volkan direk dibinde topu kontrol etti.

63. dakika: Galatasaray'da Olcan Adın yaptığı faulun ardından sarı kart gördü. Burak Yılmaz da hakeme itirazdan sarı kart gördü.

64. dakika: F.Bahçe direğe takıldı! Fenerbahçe çok tehlikeli yerden ceza yayının içinden serbest vuruş kazandı. Emre'nin vuruşunda top üst direkte patladı.

66. dakika: Fenerbahçe'de Emenike çıktı, yerine Alper girdi.

70. dakika: Fenerbahçe atağında sağ kanattan Gökhan'ın ortasında Hamit topu karşıladı.

77. dakika: Fenerbahçe'de Diego çıktı, yerine Webo girdi.

80. dakika: Galatasaray atağında Hamit'in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etti.

GOOOL - 81. dakika: Fenerbahçe öne geçti. Ani gelişen atakta sol çaprazdan Kuyt'ın vuruşunda top direk dibinden ağlara gitti. 1-0

83. dakika: Müthiş pozisyon kaçtı. Ceza sahası içinde topla buluşan Yasin'in vuruşunda kaleci Volkan son anda golü önledi.

85. dakika: Fenerbahçe'de Sow çıktı, yerine Selçuk Şahin girdi.

89. dakika: Galatasaray'da Hamit çıktı, yerine Emre Çolak girdi.

4 dakika uzatma işaret edildi.

Derbi Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...