Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2019 20:59

Fenerbahçe Kasımpaşa'yı 3-1 yendi

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında 4 maçtır galip gelemeyen Fenerbahçe, Kasımpaşa'ya konuk oldu. Harun'un büyük hatasıyla 1-0 geriye düşen Sarı Kanarya, çabuk toparlandı, Eljif, Valbuena ve Soldado'nun attığı gollerle sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 7 ay 18 gün sonra deplasmanda galibiyet aldı.

Fenerbahçe Kasımpaşa'yı 3-1 yendi
fenerbahçe

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Kasımpaşa’ya konuk oldu. Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonunu geçiren ve 4 haftadır galibiyet yüzü göremeyen sarı-lacivertliler, Kasımpaşa'yı 4-1'le geçti. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Eljif, Valbuena ve Soldado kaydetti. Kasımpaşa'nın tek golü ise Neustadter'den (KK) geldi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, puanını 37'ye yükseltti ve 12. sıraya yerleşti. 38 puanda kalan Kasımpaşa ise 10. sırada yer aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 3. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Jailson'un pasıyla ceza sahası girişinde kaleyi karşısına alan Dirar, topu uzak direğe göndermek istedi fakat top auta çıktı.

7.dakikada Fenerbahçe üst üste pozisyonlar buluyor. Sağ kanatta topla buluşan Isla, Soldado'yla yaptığı tek pasın ardından topu Valbuena'yla buluşturdu. Fransız yıldızın şutunu kaleci Scuffet, son anda kornere çeldi.

Direkten döndü!

Mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçe, bu sefer Soldado'yla geldi. 9. dakiakda Jailson'un pasında savunma arkasına harika bir koşu yapan Soldado, Scuffet'le karşı karşıya kaldı. Topun hakimiyetini kaybeden İspanyol golcü, şutunu attı fakat top direkten oyun alanına geri döndü.

Harun'dan büyük hata!

Gol perdesini Kasımpaşa açtı. Neustadter'in geri pasında Harun Tekin'in büyük hatasında top Fenerbahçe ağlarıyla buluştu ve Kasımpaşa 1-0 öne geçti. 

Eljif Elmas eşitliği getirdi

20. dakikada Fenerbahçe'de Fenerbahçe'de Valbuena'nın kale ağzına yaptığı ortada Eljif Elmas kafayı vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Eljif Elmas'ın ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılan golü, VAR incelemesi sonrası verildi. Hakem Halis Özkahya, orta noktayı gösterdi ve Fenerbahçe 1-1'i yakaladı.

SARI KART | Kasımpaşa'da Perica, Mehmet Topal'a faulün ardından sarı kartla cezalandırıldı. Perica, Kayserispor maçı öncesinde cezalı duruma düştü.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Kasımpaşa'da sakatlığı bulunan Khalili, 35. dakikada yerini Veysel Sarı'ya bıraktı.

Isla'nın golü VAR incelemesinin ardından iptal edildi

Valbuena'nın muhteşem pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, arka direğe yerden sert bir orta gönderdi. Arka direkte kendisini unutturan Isla, topu boş ağlara gönderdi ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Halis Özkahya Fenerbahçe'de Isla'nın attığı golü VAR incelemesinin ardından iptal etti.

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı başladı

47. dakikada Koita ile Serdar Aziz hava topunda tehlikeli bir şekilde çarpıştı. İki oyuncunun saha kenarında tedavi edildikten sonra oyun devam etti.

56. dakikada Fenerbahçe yine Isla'nın kanadından etkili geldi. Isla'nın çizgi üstünden yaptığı ortayı Eljif arka direkte ağlarla buluşturmak istedi ama topu ıskaladı.

SARI KART | 60. dakikada Kasımpaşa'da Pavelka, Dirar'a yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 61. dakikada Fenerbahçe'de Eljif Elmas, yerini Moses'a bıraktı.

Valbuena'dan harika bir gol

67. dakikada Veysel Sarı'nın müdahalesiyle Soldado, ceza yayı içinde yerde kaldı. VAR incelemesi sonrası hakem Halis Özkahya, Veysel Sarı'ya sarı kart gösterdi. Fenerbahçe lehine tehlikeli bölgeden serbest vuruşu verdi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, kaleci Scuffet'i avladı ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Fenerbahçe'de 1 dakika önce golünü atan Valbuena, yerini Mehmet Ekici'ye bıraktı.

SARI KART | 70. dakikada Kasımpaşa'da Veysel Sarı, Roberto Soldado'ya yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

Soldado farkı 2'ye çıkardı

Fenerbahçe, 73. dakikada Soldado ile 3. golü buldu. Mehmet Ekici sol kanattan pasını kale ağzına gönderdi ve Soldado topu ağlarla buluşturdu. Ancak pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kalktı.Hakem Halis Özkahya, VAR incelemesi sonrası gol kararı verdi. Fenerbahçe 3-1 öne geçti.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 76. dakikada Kasımpaşa'da Tarkan Serbest, yerini Karim Hafez'e bıraktı.

81. dakikada Kasımpaşa, gole çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortaya Trezeguet çok iyi yükseldi ve darbeli bir kafa vurdu ancak top direkten döndü.

SARI KART | 83. dakikada Fenerbahçe'nin hızlı hücumunu kesen Veigneau sarı kartla cezalandırıldı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 86. dakikada Kasımpaşa'da Pavelka, yerini Hajradinovic'e bıraktı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 89. dakikada Fenerbahçe'de günün etkili isimlerinden Dirar, yerini Ayew'e bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...