Tgrt Haber
11 Şubat 2014 13:37

Fenerbahçe Kulübü'nden tam sayfa ilan

Fenerbahçe Kulübü, Yargıtay tarafından onanan şike ve teşvik davasıyla ilgili bazı gazetelere ilan verdi.

Fenerbahçe Kulübü'nden tam sayfa ilan
fenerbahçe,şike,teşvik,yargıtay,onanama,şike ve teşvik davaları,

Tam sayfa ilanda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yargı içindeki yapılanmalar ve şike davasıyla ilgili bazı ifadelerine yer verildi.
Emniyet ve adli kurumlarda yapılan değişikliklere dikkat çekilen ilanda, yargılamaya neden olan iddialarla ilgili tüm dokümanların hukuka aykırı usüllerle elde edildiği ve iddiaların taraflarca reddedilen iletişim, dinleme, tespit tutanaklarından başka hiçbir somut delile dayanmadığı savunularak, şunlar kaydedildi: "Adil yargılama ve doğal hakim ilkeleri uyarınca davanın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu, bu deliller ve özel yetkili mahkemeler eliyle yapılan yargılamaların sonunda verilen kararları tanımadığımızı açıkladık. Türkiye'de yapılan tüm yargılamalarda, UEFA Disiplin Kurulu'nda, UEFA Tahkim Kurulu'nda ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS), bu yalan ve iftiralarla dolu polis fezlekesiyle yargılandık. Meşruiyetini yitirmiş bu operasyon sonrasında Türkiye'nin ulaştığı tek gerçek, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi  kararları uyarınca, adil yargılanma hakkının başta Fenerbahçe Kulübü olmak üzere  özel yetkili mahkemelerde yargılananlar ve tüm Türkiye için gerekli olduğunu dünya kamuoyuna duyuruyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...