Tgrt Haber
03 Kasım 2016 20:03

Fenerbahçe, Manchester United'ı Kadıköy'de yendi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. hafta maçında İngiltere'nin Manchester United ekibini 2-1 yendi.

Fenerbahçe, Manchester United'ı Kadıköy'de yendi
fenerbahçe, manchester united, ilk 11ler, maç, canlı maç,

Fenerbahçe - Manchester United ile karşı karşıya geldi. UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında Fenerbahçe, Manchester United'ı 2-1 yendi.

Fenerbahçe'ye bu kritik karşılaşmada galibiyeti getiren golleri 2. dakikada 2. dakikada Sow ve 59. dakikada Lens kaydetti. Manchester United'ın tek golünü 89. dakikada Wayne Rooney attı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda puanını 7'ye çıkarmayı başardı. Manchester United ise 6 puanda kaldı.

Fenerbahçe, gruptaki 5. maçını İstanbul'da 24 Kasım'da Zorya ile oynayacak. Manchester United ise aynı tarihte sahasında Feyenoord'u konuk edecek.

Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında İngiliz ekibi Manchester United karşısında takımını 2 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Kardemir Karabükspor maçında 2 gol ve 1 asistle ön plana çıkan Robin van Persie'yi kenarda oturtan Advocaat, Moussa Sow'u tek forvet olarak sahaya sürdü. Kardemir Karabükspor maçında 1 gole imza atan Aatif Chahechouhe ise UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer alamadı. Advocaat bu ismin yerine ise Alper Potuk'a forma verdi.

KADIKÖY'DE MOUSSA SOW'DAN JENERİKLİK GOL

Temsilcimiz Fenerbahçe karşılaşmaya çok hızlı başladı. Hasan Ali Kaldırım, sol kanattan hücuma çıktı. Hasan Ali, ceza sahasına topu ortaladı. Moussa Sow, Hasan'ın açtığı ortaya mükemmel bir röveşata vuruşu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe, henüz 2. dakikada Sow'un bu mükemmel golüyle Manchester United karşısında 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe, 12. dakikada Lens ile sağ kanattan etkili bir atak gerçekleştirdi. Lens, aut çizgisine yakın noktadan tam ceza sahasına girmek üzereyken rakibi Morgan Schneiderlin'in müdahalesiyle yere düşürüldü. Hakem bu pozisyonda faulü belirledi. Morgan Schneiderlin bu pozisyonda bir de sarı kart gördü. Kullanılan serbest vuruşta Mehmet Topal kafa vuruşuyla topu kaleye göndermek istedi ancak Mehmet'in kafasında top auta çıktı.

MANU ETKİLİ GELDİ, SKRTEL ARAYA GİRDİ

Beraberlik arayışlarını sürdüren Manchester United, ilk tehlikeli pozisyonunu 21. dakikada yakalaşdı. Martial, Fenerbahçe sahasının ortasında topla bluştu. Önü boşalan Martial, şut çekicekmiş gibi yapıp, topu bir anda savunma arkasına sarkan Wayne Rooney'e çıkardı. Ronney, ceza sahasında topu iyi kontrol edemedi ve Skrtel araya girip topu kornere gönderdi. Kullanılan korner sonrasında da Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.

ZLATAN IBRAHIMOVIC GİRDİ, BASKI ARTTI

Paul Pogba, karşılaşmanın 28. dakikasında sakatlandı. Paul Pogba oyuna daha fazla devam edemedi ve kenara geldi. 2 dakika sonra oyun durduğunda Portekizli menajer Jose Mourinho oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. 30. dakikada sakatlanıp çıkan Pogba yerine İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic oyuna girdi.

Ibrahimovic'in oyuna girmesiyle Manchester United, rakip alanda daha etkili olmaya başladı. 34. dakikada Rasford sağ kanattan etkili geldi. Hasan'ı geçen Rasford, ceza sahasına yerden bir orta gönderdi. Volkan, Ibrahimovic'ten önce topu yumrukladı. Pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması topu kornere gönderdi. Kullanılan kornerde Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

IBRAHIMOVIC - KJAER ARASINDA GERGİNLİK

Mücadelenin 39. dakikasında Ibrahimovic ile Simon Kjaer ikili mücadeleye girdi. Ibrahimovic, Kjaer'in yanından geçemedi ve top taca gitti. Bu sırada İsveçli oyuncu diziyle Kjaer'e bir müdahalede bulundu. Bu pozisyon sonrası sahada kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Hakem de hemen araya girdi ve oyun kaldığı yerden devam etti.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Fenerbahçe, Manchester United karşısında Sow'un golüyle 1-0 önde tamamladı.

Manchester United Menajeri Jose Mourinho, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Mourinho, sarı kartı olan Morgan Schneiderlin'i kenara alırken, oyuna Juan Mata dahil oldu.

KADIKÖY'DE BİR MÜKEMMEL GOL DAHA GELDİ

Mücadelenin 58. dakikasıdna gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Mehmet Topal, orta sahayı hızlı bir şekilde geçti. Mehmet Topal, rakip ceza sahasına yaklaşık 10-15 metre kala rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Lens geçti. Lens, mükemmel bir vuruş yaptı ve firikikte topu doğrudan ağlara gönderdi. 59. dakikada Fenerbahçe, Lens'in golüyle Manchester United karşısında farkı 2'ye çıkardı.

Golden kısa süre sonra iki teknik adam da oyuncu değişikliklerine gitti. 61. dakikada Manchester United'ta Marcus Rashford çıkarken oyuna Henrikh Mkhitaryan girdi.

Dick Advocaat da oyuna ilk müdahaleisni 67. dakikada gerçekleştirdi. 67. dakikada Fenerbahçe'de Volkan Şen kenara gelirken, oyuna Emenike girdi.

69. dakikada sağ kanattan hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Lens ceza sahasına koşu yapan Emenike'nin önüne topu gönderdi. Emenike topu kontrol etti ve ceza sahasında kaleci De Gea ile karşı karşıya vuruşunu gerçekleitrdi ancak De Gea bu pozisyonda gole izin vermedi.

Bu dakikadan sonra daha çok hızlı hücumlarla etkili olmaya çalışan Fenerbahçe, 79. dakikada bir önemli gol pozisyonu daha yakaladı. Hızlı gelişen Fenerbahçe hücumunda sağ kanatta Lens topla buluştu. Lens ceza sahasına girmeden kale önüne koşu yapan Emenike'ye topu yerden ortaladı ancak Emenike topa yetişemedi ve Fenerbahçe farkı 3'e çıkarma şansını değerlendiremedi.

Dick Advocaat, 81. dakikada yorulan ve sarı kartı bulunan Alper POtuk'u kenara aldı. Alper yerine sarı lacivertli takımda oyuna Roman Neustadter girdi.

Gelişen Manchester United atağında 88. dakikada Wayne Rooney ceza sahası dışında topla buluştu. Rooney, uzak mesafeden beklenmedik bir anda vurdu ve topu ağlara gönderdi. Manchester United 89. dakikada bu golle Fenerbahçe karşısında fakı 1'e indirdi. Konuk ekip kalan sürede beraberlik için yüklendi ve pozisyon aradı.

Ancak mücadelenin kalan süresinde başka gol olmadı. 90 dakika sonunda Fenerbahçe, Sow ve Lens'in golleriyle Manchester United'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...