Tgrt Haber
27 Ekim 2015 01:11

Fenerbahçe potada Torku Konyaspor'a yenildi

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 3. hafta karşılaşmasında Torku Konyaspor, deplasmanda Fenerbahçe'yi yendi.

Fenerbahçe potada Torku Konyaspor'a yenildi
fenerbahçe, torku konyaspor, Spor Toto Basketbol Ligi,

Bu sonuçla Fenerbahçe ilk mağlubiyetini alırken, bir maçı eksik Torku Konyaspor galibiyetle tanışmış oldu.

İLK PERİYOT

Mücadeleye Udoh, Datome ve Kalinic'in sayılarıyla 6-0'lık bir seri yakalayarak başlayan Fenerbahçe, boyalı alanı iyi savunurken Torku Konyaspor ilk 5 dakikada  2 sayı bulabildi. Periyodun ilerleyen bölümlerinde Tucker ve Williams ile basketler bulan misafir takım karşısında sarı-lacivertliler, pota altında ürettiği sayılarla ilk çeyreği 18-11 önde geçti.

İKİNCİ PERİYOT

Karşılaşmanın ikinci periyoduna etkili başlayan Torka Konyaspor oldu. Jefferson'un elinden bulduğu sayılarla farkı azaltan yeşil-beyazlılar, Brezelton ve Bremer'in bulduğu dış atışlarla 18. dakikada eşitliği yakaladı: 24-24. Çeyreğin sonunu daha etkili oynayan ve Antic'le sayılar bulan Fenerbahçe, soyunma odasına 31-26 önde girdi.

ÜÇÜNCÜ PERİYOT

Mücadelenin üçüncü periyodu karşılıklı basketlerle başladı. Williams ve Tucker'la sayılar bulan yeşil-beyazlılara, Udoh ve Vesely'nin basketleriyle cevap veren Fenerbahçe, mücadelenin 25. dakikasında Udoh'un basket faulden bulduğu sayılarla farkı 10 sayıya (46-34) çıkardı. Rakibi karşısında çabuk toparlanan ve Brazelton ile üst üste üç sayılık basketler bulan Torku Konyaspor farkı azaltırken, son periyoda 54-51 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi.

SON PERİYOT

Dördüncü periyoda hem içeriden hem de dışarıdan sayılar bularak başlayan Torka Konyaspor, Tucker'ın üç sayılık basketleriyle 33. dakikada 57-55'lik skorla ilk kez öne geçerken, 38. dakikada farkı 6 sayıya çıkardı: 66-72. Müsabakanın son bölümünde Sloukas'la üst üste sayılar bulan sarı-lacivertliler, bitime 20 saniye kala 73-72 öne geçti. Konya temsilcisinde Tucker, son saniyede denediği 3 sayılık atış esnasında faulle durdurulurken, 3 atışından 2'sini sayıya çevirerek maçı takımına 74-73 kazandırdı.

Fenerbahçe: 73 - Torku Konyaspor: 74

Salon: Ülker Sports Arena

Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Alper Altuğ Köselerli, Ergin Sarı

Fenerbahçe: Ali Muhammed 12, Datome 7, Kalinic 3, Udoh 17, Vesely 13, Melih Mahmutoğlu, Antic 11, Sloukas 10, Ömer Faruk Yurtseven, Berk Uğurlu

Torku Konyaspor: Bremer 11, Tucker 19, Pastal 6, Plisnic, Williams 12, Jefferson 7, Burak Selen, Brazelton 19, Doğukan Sönmez

1. Periyot: 18-11

Devre: 31-26

3. Periyot: 54-51

5 Faulle Çıkan: 38.40 Williams (Torku Konyaspor)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...