Tgrt Haber
18 May 2014 09:28

Fenerbahçe transfer bombasını patlattı

Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman döneminden beri devam eden rüyası gerçek oldu ve Brezilyalı Diego Ribas'la anlaşma sağlandı.

Fenerbahçe transfer bombasını patlattı
fenerbahçe,transfer,diego,ribas,brezilyalı,yeni alex,

Adı uzun yıllardır Türk takımlarının gündeminde olan ve son olarak Beşiktaş'ı peşinde koşturan 29 yaşındaki sambacı Fenerbahçe'yle el sıkıştı. Bonservisi Bundesliga takımlarından Wolfsburg'da olan ve devre arasından bu yana Atletico Madrid'de kiralık olarak forma giyen Diego Ribas sarı-lacivertlilere yaklaşık 15 milyon avroya mal olacak. 30 Haziran'da serbest kalacak Diego'yla 3 yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi. 
BEŞİKTAŞ'A BÜYÜK ÇALIM 
Fenerbahçe, Diego Ribas transferinde yarıştığı tarihi rakibi Beşiktaş'ı devre dışı bırakmak için hummalı bir çalışma yürüttü. Siyah-beyazlıların da peşinde olduğu sambacı için 5 milyon avro imza parasıyla öne geçen sarı-lacivertliler, futbolcuya yıllık 3.6 milyon avro teklif edince de işi bitirdi. Beşiktaş'la pazarlıkların devam ettiği sürede oyuncunun menajerliğini de yapan Diego'nun babası, siyah-beyazlı yöneticileri arayarak, “Fenerbahçe'den yıllık 5 milyon avro transfer teklifi aldık. Bu parayı artırırsanız sizinle önce görüştüğümüz için tercih hakkımızı sizden yana kullanırız” diyerek pazarlığı kızıştırmıştı.
PARAYI SPONSORLAR ÖDEYECEK
Fenerbahçe anlaşmayı netleştirince ilk haberi Beşiktaş'a verdi. Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Beşiktaş Başkanı Fikret Ormanı telefonla arayarak transferin bittiğini bildirdi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş'ın “Diego Ribas'tan vazgeçtik” açıklamasından sonra transferle ilgili KAP'a duyuru yaptı. Daha önce Sow ve Emenike transferlerini Aziz Yıldırım, Ali Koç, Nihat Özdemir ve Ferit Şahenk'in katkılarıyla gerçekleştiren sarı-lacivertlilerin bu defa da imza parası için ödenecek 5 milyon avroyu sponsorlara yükleyeceği öğrenildi. Bu arada resmi açıklamanın Atletico'nun Real Madrid ile 24 Mayıs'ta oynayacağı Şampiyonlar Ligi final maçı sonrası yapılacağı belirtildi.
KİMDİR?
DIEGO RIBAS DA CUNHA
D.YERİ: Sao Paulo-Brezilya
BOY: 1.73 KİLO: 73
KARİYER: Santos, Porto, Werder Bremen, Juventus, Wolfsburg, Atletico Madrid
HALEF-SELEF
Fenerbahçe'nin yeni Alex'i olması beklenen 29 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusunun kariyerinde birçok şampiyonluk bulunuyor. 2004'te Alex'in kaptanlığında Brezilya Milli Takımı'yla Copa America'da zafere ulaşan Diego, 2007'de de aynı başarıyı yakaladı. Brezilyalı yıldız kulüp takımlarında ise Porto'yla Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu ve Süper Kupa, Atletico Madrid'le de UEFA Kupası ve dün gece La Liga şampiyonluğu yaşadı.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...