Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2015 12:02

Fenerbahçe Ukrayna'da bir ilk peşinde

Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar Donetsk ile deplasmada 0-0'ın rövanşına çıkacak olan Fenerbahçe'nin Ukrayna takımlarına karşı galibiyeti bulunmuyor.

Fenerbahçe Ukrayna'da bir ilk peşinde
fenerbahçe,ukrayna,shaktar donetsk,

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında yarın Shakhtar Donetsk'le karşılaşacak sarı-lacivertli takım, şimdiye kadar Ukrayna takımlarıyla yaptığı 5 maçtan hiç galibiyet çıkaramadı.
Bu maçlarda 3 beraberlik, 2 yenilgi alan Fenerbahçe, ilk kez 2006 yılında bir Ukrayna temsilcisiyle resmi maçta karşılaştı.
Teknik direktör Christoph Daum yönetimindeki sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 3. ön eleme turunda Dinamo Kiev'le karşı karşıya geldi.
İlk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden sarı-lacivertliler, Kadıköy'de ağırladığı rakibi karşısında istediği skoru alamadı. Maksim Shatskikh'in gollerine Stephen Appiah ve Kerim Zengin'in golleriyle karşılık veren Fenerbahçe, sahadan 2-2'lik skorla ayrıldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını elde edemedi. 
Dinamo Kiev tekrar rakip
Sarı-lacivertliler, 2 yıl sonra Dinamo Kiev'le bir kez daha karşılaştı.
Ukrayna temsilcisiyle bu sefer UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında karşılaşan Luis Aragones'in çalıştırdığı Fenerbahçe, ilk maçta rakibiyle İstanbul'da golsüz berabere kaldı.
Grubun son maçında Kiev'e giden Fenerbahçe, yoluna UEFA Kupası'nda devam edebilmek için rakibini mutlaka yenmesi gerekiyordu. Sarı-lacivertliler, Ukrayna ekibi karşısında bu maçta da istediği sonucu alamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrılarak Avrupa'ya veda etti.
Ukrayna takımlarıyla maçlar
Fenerbahçe'nin Ukrayna ekipleriyle Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmalar şöyle:
 Tarih     Organizasyon     Maç     Skor
 09.08.2006     UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme     Dinamo Kiev-Fenerbahçe     3-1
 23.08.2006     UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme     Fenerbahçe-Dinamo Kiev     2-2
 30.09.2008     UEFA Şampiyonlar Ligi     Fenerbahçe-Dinamo Kiev     0-0
 10.12.2008     UEFA Şampiyonlar Ligi     Dinamo Kiev-Fenerbahçe     1-0
 28.07.2015     UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme     Fenerbahçe-S.Donetsk     0-0
Lucescu, 11. kez Fenerbahçe'ye karşı
Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe'ye karşı 11. mücadelesini verecek.
Beşiktaş ve Galatasaray'da çok önemli başarılara imza atan 70 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe'ye karşı 3'er galibiyet ve yenilgiyle, 4 beraberlik aldı.
Lucescu'nun çalıştırdığı takımlar, Fenerbahçe'ye karşı son 3 maçta ise galibiyet sevinci yaşayamadı. Rumen teknik adamın takımları, son 3 maçta 2 beraberlik ve bir yenilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...