Tgrt Haber
28 Temmuz 2015 18:19

Fenerbahçe Ülker, NBA ekiplerine karşı

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi Basketball World Tour 2015 kapsamında NBA ekiplerinden Oklahoma City Thunder ve Brooklyn Nets ile karşılaşmak üzere ABD'ye gidecek.

Fenerbahçe Ülker, NBA ekiplerine karşı
fenerbahçe ülker, nba,

Kulübün internet sitesinde yer alan bilgiye göre sarı-lacivertliler, 5 Ekim'de Barclays Center'da Brooklyn Nets ile mücadele ettikten sonra, 9 Ekim'de Chesapeake Energy Arena'da Oklahoma City Thunder ile karşılaşacak. Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi Basketball World Tour 2015 kapsamında oynayacağı iki karşılaşma ile üst üste dördüncü sezonda da NBA takımları ile mücadele etmiş olacak. Bu karşılaşmalar, sarı-lacivertlilerin ABD'de oynayacağı ilk mücadeleler olarak da tarihe geçecek.

​Fenerbahçe Ülker, 2012'de Boston Celtics ile Ülker Sports Arena'da karşılaşmış ve mücadeleden 97-91 galip ayrılarak, bir NBA ekibini mağlup eden ilk Türk takımı olmuştu. Sarı-lacivertliler, 2013'te konuk ettiği Oklahoma City Thunder'a 95-81, geçen sezon ağırladığı San Antonio Spurs'e ise 96-90 yenilmişti.

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan THY Avrupa Ligi İş Geliştirme Yöneticisi Roser Queralto, NBA ile tekrar iş birliği içerisinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu tip organizasyonlar, tüm dünya üzerindeki basketbol tutkunlarının en iyi takımların karşılaşmalarını izleyebilmelerine olanak sağlıyor. İki sezon önce Fenerbahçe Ülker Oklahoma City Thunder'ı İstanbul'da ağırlamıştı. Şimdi bu iki takımın ABD topraklarındaki karşılaşmasını izlemek güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Yapılacak karşılaşmalar hakkında görüşlerini paylaşan NBA EMEA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Benjamin Morel ise "2013'teki heyecanlı karşılaşmadan sonra Fenerbahçe Ülker'i ABD'de Oklahoma City Thunder ile oynarken görmek harika olacak. THY Avrupa Ligi ile devam eden iş birliğimiz sayesinde tüm dünyadaki basketbolseverlerin harika hazırlık maçları izleyebilmesini ve bunun da basketbolu geliştirmesini hedefliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Maurizio Gherardini de iki NBA takımı ile ABD'de oynayacak olmalarının Türkiye'de basketbola duyulan ilginin gelişimi için eşsiz bir fırsat olacağını kaydederek, "Elbette bu karşılaşmalarda Türk basketbolseverlerin gelip bizi desteklemelerini de bekliyoruz. THY Avrupa Ligi ve NBA organizasyonlarına bu fırsat için teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde şimdiden, bizi ağırlayacak olan Brooklyn Nets ve Oklahoma City Thunder'a da teşekkürlerimi sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Brooklyn Nets Genel Menajeri Billy King ise "Fenerbahçe Ülker'i ağırlayacak olmaktan dolayı mutluyuz. Bu maç, aynı zamanda Bojan Bogdanovic için de eski takımı ile bir araya gelebilme fırsatı olacak. Taraftarlarımız, Avrupa'nın en iyi antrenörlerine sahip takımlarından birini izleme fırsatı yakalayacak" ifadeleriyle karşılaşmanın önemini vurguladı.

Oklahoma City Thunder Başkan Yardımcısı ve Genel Menajeri Sam Presti de Fenerbahçe Ülker'in iki yıl önceki İstanbul ziyaretlerinde kendilerine oldukça iyi bir ev sahipliği yaptığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Şimdi onların bizi ziyaretiyle, bizi biz yapan değerler ve misafirperverliğimizi gösterebilmek için müthiş bir fırsat yakalıyoruz. Hazırlık döneminde artık düzenli olarak yapılan uluslararası karşılaşmalar, basketbolun ne kadar geliştiğini gösteriyor ve biz de bu durumdan çok mutluyuz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...